ועדת הכספים של הכנסת דנה הבוקר (שני) בהצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה, על מנת שהספורטאים שזכו במדליות במשחקים האולימפיים והפראלימפיים לא יצטרכו לשלם מס על המענקים שיקבלו מהמדינה. כזכור, הצעת החוק כבר עברה בקריאה ראשונה בכנסת, ובין חברי הכנסת שנכחו בדיון היה קונצנזוס לגבי מתן הפטור למדליסטים מהמשחקים בטוקיו.

ח"כ סימון דוידסון אמר בדיון בכנסת: "החוק הזה הוא חוק חשוב. עד לפני מספר חודשים הייתי יו"ר איגוד השחייה ואני מבין את המצוקה של הספורטאים. עד שהם לא מגיעים לגיל שהם מצטיינים בנוער, הם לא מקבלים שקל אחד וכל העול הכלכלי הוא על המשפחה - ולכן מדינת ישראל בחוק הזה צריכה לכבד את המאמצים שעשו במשך שנים ולעזור להם בקריירה הקצרה שלהם. מדליות במשחקים הפראלימפיים, במשחקים האולימפיים ובאליפויות העולם מביאות גאווה למדינה ולכן מגיע לספורטאים התיקון הזה, שהוא מינורי יחסית כי לא מדובר בהכנסות גבוהות ממילא למדינה".

ח"כ סימון דוידסון (איציק בלניצקי)ח"כ סימון דוידסון (איציק בלניצקי)

חברי הכנסת שנכחו בדיון הסכימו כי יש להעניק פטור לספורטאים מתשלום מס על המענקים שיקבלו מהמדינה לזכייה במדליות. לאחר מכן, הדיון עסק בהגדרה של מי הספורטאים שיקבלו את הפטור, כלומר האם גם מענקים שמקבלים על הישגים במשחקי העולם בענפים שאינם אולימפיים זכאים לו, והאם מדליות באליפויות העולם או באליפויות אירופה יזכו בפטור.

חנן דנציגר, סגן ראש מינהל הספורט החדש, שהיה בעברו בעל תפקיד בהתאחדות אילת שמרכזת את הפעילות של הענפים שאינם אולימפיים, תמך במתן הפטור לענפים שאינם אולימפיים. בדיון אמר דנציגר: "אנחנו מחלקים מענקים על פי קריטריונים, מתקציבים שמגיעים ממשרד הספורט. אנחנו שמחים על הדיון, כל שנותר הוא רק לאשר את התיקון לחוק ומבחינתנו אנחנו כבר מוכנים לחלק את הכסף בלי שיקולי מס. אני חושב שאין הבדל בין ענפים אולימפיים לענפים שאינם אולימפיים, בטח בהשקעה של הספורטאים ובתנאים שהם צריכים לקבל, כי כולם מתאמנים באותה כמות של שעות ובאותה אינטנסיביות". למרות דבריו, עדיין לא התקבלה החלטה לצרף את הענפים שאינם אולימפיים לפטור.

הדיון נגע גם במתן פטור ממס למענקים על הישגים בספורט הקבוצתי, אך כרגע בגלל שאין הישגים קבוצתיים משמעותיים מסתמן כי החוק יכלול רק הטבה לספורטאים שמתחרים בענפי ספורט אישיים. אגב, לגבי הזכייה של נבחרת הג’ודו במדליית הארד באולימפיאדת טוקיו, לא צפויה להיות בעיה והג’ודאים גם יקבלו פטור. דנציגר הבהיר: "המדליה של הג’ודו בטוקיו היא אומנם בתחרות הקבוצתית, אבל זה ענף ספורט אישי".

נבחרת ישראל בג'ודו (רויטרס)נבחרת ישראל בג'ודו (רויטרס)

בנוסף, בדיון עלתה השאלה האם יש לצרף לחוק גם מענקים שיחולקו למאמנים של הספורטאים, אך במקרה הזה ישנה התנגדות: "זה עלה בעבר והמאמנים לא נכללים בחוק. מבחינת המאמנים זה המקצוע שלהם, לאמן, והם מקבלים על כך שכר. בחוק יש התייחסות לתגמול על ההישג עבור הספורטאי", ציין נציג רשות המסים, שהדגיש בסיום הדיון כי המענקים על המדליות האולימפיות והפראלימפיות שהושגו בשנה האחרונה בטוקיו יהיו כלולים בהצעת החוק שתעלה להצבעה בכנסת, כך שהם לא יקופחו גם אם התיקון לחוק יעבור במהלך שנת 2022.

אנסטסיה גורבנקו ואהוד סגל לאחר המשחים
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה