בעוד יומיים ייערך דיון בבית המשפט המחוזי בראשות נשיא בית המשפט, השופט איתן אורנשטיין, ובו ידונו על בקשתה של עיריית הרצליה לפירוק המטווח האולימפי, וזאת לאחר שכבר הגישה תוכנית לשינוי ייעוד הקרקע ממרכז ספורט לאומי המשמש להכנות אולימפיות וללימוד ירי בכלל, לטובת פרויקט נדל”ן גדול בעיר.

לכאורה סגירת המטווח היא בשל חוב ארנונה של המטווח לעירייה, אולם למעשה, הנהלת המטווח השיגה את המימון לחוב על ידי שעבוד הקרקע לטובת מספר חברות גדולות. לעומת זאת, העירייה לא חוזרת בה מכוונתה לסגור את המרכז האולימפי ולהקים על שטחו הענק בנייני מגורים.

גיא סטריק (רויטרס)גיא סטריק (רויטרס)

המרכז האולימפי בהרצליה הוא אחד מתוך שלושה מתקנים אולימפיים תקניים בישראל לצד הבריכה האולימפית במכון וינגייט ומרכז ההחלקה על הקרח במטולה. סגירת המרכז הלאומי האולימפי לקליעה תהווה מכה קשה לענף, ממנה ספק אם יוכל להתאושש אי פעם, ונזק לענפי המשקולות והקשתות.

ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל היה זה שהוביל בשנת 1982 את הקמת המטווח בו צמחו בהמשך קלעים אולימפיים רבים, החל מאלוף העולם הראשון של ישראל בענף אולימפי כלשהו, בוריס פולק, דרך אלוף אירופה והמאמן שהכשיר אלופים רבים, גיא סטריק, ועד טל אנגלר הצעירה, שיאנית ישראל הנאבקת ממש בימים אלה על כרטיס לטוקיו 2020.

דורון שזירי וגיא סטריק (יוליה צ'רנוי)דורון שזירי וגיא סטריק (יוליה צ'רנוי)

בנוסף, המטווח משמש כבית לשני ענפים אולימפיים נוספים, הרמת משקולות וקליעה בחץ וקשת, ובקרוב עומד לקום במתחם אולם כדורסל של מכבי תל אביב, בעיקר עבור המחלקות הצעירות. מועדוני ספורט נוספים נעזרים במתקן לצורך מחנות אימונים.

לכאורה, סגירת המטווח היא בשל חוב ארנונה של המטווח לעירייה, אולם למעשה, הנהלת המטווח השיגה את המימון לחוב על ידי שעבוד הקרקע לטובת מספר חברות גדולות, אלא שהעירייה לא חוזרת בה מכוונתה לסגור את המרכז האולימפי ולהקים על שטחו מגדלי מגורים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה