ככה יעשה לאיש אשר חושף אי סדרים בפיפ"א: מייקל גארסיה, שתפקד כחוקר של הארגון וחשף דברים לא כשרים בהצעות של רוסיה וקטאר לאירוח הגביע העולמי ב-2018 ו-2022 בהתאמה, התפטר מתפקידו. 

התובע האמריקאי לשעבר טען כי הסיבה שהובילה אותו להחלטה היא היעדר המנהיגות בפיפ"א וכי איבד אמונתו בעצמאות שניתנה לשופט האנס-יואכים אקרט, שמשמש כחבר בוועדת האתיקה של הארגון האירופי.

זאת, אחרי שאקרט בחר לפרסם רק 42 עמודים מתוך הדו"ח של גארסיה על ההצעות למונדיאלים 2018 ו-2022, שכלל עבודה של שנה וחצי ו-430 עמודים, וטען כי למרות הממצאים, הוא לא רואה סיבה לפתוח את ההצבעות להצעות מחדש.

גארסיה אמר כי הטיפול בדו"ח היה שגוי והגיש תלונה לפיפ"א בנושא, אך הארגון האירופי דחה אותה בטענה כי אינה קבילה. "היעדר המנהיגות בנושאים הללו בתוך פיפ"א מוביל אותי למסקנה שתפקידי בתהליך הגיע לסיומו", אמר גארסיה, "אף ועדה ממשלתית עצמאית, חוקר, בוררות או פאנל של אנשים לא יכולים לשנות את התרבות של הארגון".

האנס-יואכים אקרט (רויטרס)
אקרט. לא ראה סיבות לפתוח את ההצבעות להצעות מחדש (רויטרס)
 

נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, לא היה מאוכזב במיוחד מהודעתו של החוקר האמריקאי ואמר: "אני מופתע מהחלטתו של מר גארסיה. למרות זאת, העבודה של ועדת האתיקה תימשך". 

מנגד, ג'רום שמפיין, לשעבר מפקידי פיפ"א וזה שמתכונן להיאבק עם בלאטר בבחירות לנשיאות הארגון, אמר: "התפטרותו של גארסיה היא צעד אחורה. אנחנו צריכים לדעת מה קרה לפני ואחרי הבחירות למונדיאל 2010. יותר מכך, אנחנו חייבים לדעת את העובדות באופן מלא, בצורה שקופה וללא חשדות. מתי נוכל להתחיל לבנות את מחדש את התדמית של פיפ"א?"

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה