כינוס ארגון השחקנים העולמי שנערך בליסבון מגלה כי סכנה כלכלית של ממש מרחפת על לא מעט מועדונים בזירת הכדורגל הבינלאומית.

בכנס, אליו הגיעו נציגים מלמעלה מ-40 מדינות, בהן גם נציגי ארגוני השחקנים מספרד, איטליה, הולנד, ארגנטינה, ברזיל ומדינות נוספות, ייצג את ארגון הישראלי המנכ"ל אריה אלטר.

רוב הארגונים הציגו תמונת מצב לא פשוטה באשר למועדונים אשר יורדים מנכסיהם בקלות יתרה, כאשר המקרה הבולט היה כמובן פשיטת הרגל אליו הגיע מועדון הפאר הסקוטי גלאזגו ריינג'רס.

היועמ"ש של ארגון השחקנים האנגלי, קרול קאוס, הסבירה את תהליכי רישוי המועדונים ותהליך הפייר פליי הפיננסי. לדבריה המגמה הברורה באופ"א היא כי יש לפקח בצורה הדוקה יותר על המועדונים, ולא לאפשר להם לקחת סיכונים פיננסים ברמה כזו אשר עשויה למוטט אותם בהמשך. קאוס הציגה בפירוט את המקרה אליו הגיעה ריינג'רס.

על פי ניתוחים של כלכלנים שהופיעו בכנס, יש קשר ישיר בין המצב הכלכלי בעולם לבין הבעיות שנוצרו בקבוצות, ולכן המדיניות הכלכלית של המועדונים חייבת להיות מפוקחת וריאלית על מנת למנוע התמוטטות שעלולה ליצור אפקט דומינו, אולם יש קבוצות שמתנהלות במעין בועה.

אלטר (חגי ניזרי)
אלטר. מזהיר מועדונים בישראל (חגי ניזרי)
 

מנכ"ל epfl (איגוד הליגות המקצועניות האירופי) עמנואל מדרס, אמר שגם המועדונים מבינים היום שיש צורך במדיניות כלכלית מבוקרת, שלא יכולה להיות מנותקת מהמציאות הכלכלית בעולם. "לא מעט קבוצות עלולות להגיע למצב של גלאזגו ריינג'רס אם הן לא תתנהלנה באחריות כלכלית", אמר מדרס כמו גם רוב הדוברים בכנס.

על פי המגמה באופ"א, מועדונים לא יוכלו להתחייב לסכומים שלא יוכלו לעמוד בהם, וכעת גם הקבוצות מבינות שהפיקוח הכלכלי נחוץ והכרחי.

מנכ"ל הארגון הישראלי, אריה אלטר, שהשתתף בכנס: "יש חשש גדול להתמוטטות מועדונים, החשש הזה מגיע לא רק מהשחקנים, מאופ"א, אלא מכיוונם של אוהדים שחוששים שהקבוצות שלהם ייעלמו ומארגוני שחקנים החוששים לאובדן מקומות עבודה. מועדונים מבינים היום שהם חייבים להתנהל באחריות כלכלית על מנת להבטיח את עתידם לטווח ארוך, ולא להתפתות להוצאות כספיות עצומות בטווח קצר, שאולי יביאו הצלחות בשנה אחת או שתיים, אבל עלולות להביא אותם למצבה של ריינג'רס. ההתאחדויות מבינות שיש להדק את הפיקוח על הקבוצות ולמנוע מהן חוסר אחריות כלכלית".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה