רגע לפני שעונת המשחקים לשנת 2009/10 בכדורגל הישראלי נפתחת בסוף השבוע, המועצה למניעת אלימות בספורט יחד עם השרה לתרבות והספורט, לימור לבנת, דנו היום בשיתוף פעולה עם נציגים מכלי התקשורת למניעת אלימות במגרשים.
בפתח הישיבה הוצג לשרה לבנת מסמך ובו "שמונה הדיברות" אשר קובע כללי התנהגות ברורים במגרשי הספורט. על פי הועדה למניעת האלימות בספורט מהות ה"דיברות" הן כי העובר על אחד מהכללים צפוי להרחקה של עד 3 שנים מהאיצטדיון ולעונשים נוספים. "שמונה הדברות" יפורסמו במגרשים ועל גבי כרטיסי הכניסה.
ליבנת ציינה כי יש להחמיר בענישה כנגד הנוקטים באלימות ודיון בנושא צפוי להתקיים עם המערכת המשפטית: "אנחנו רוצים לאמץ את המודל האנגלי שהגיע להישגים כבירים. יש לנו את היכולת וכבר עכשיו רואים ניצנים של שינוי. בעונת 2008/09 חלה ירידה של 33% בהיקף אירועי האלימות במגרשי הכדורגל".

"המגמה הזאת חייבת להמשך ובכך נגיע למצב בו מגרשי הספורט יהוו מוקד לזמן איכות משפחתי ולא לאלימות. במקביל, נדאג להקמת מתקנים נאותים במגרשים שיכבדו את באי המקום. מי שנכנס היום להיכל נוקיה או לאצטדיון בלומפילד, נוהג בצורה אחרת ומכבד את המקום".
כמו כן, הבהירה לבנת כי תתערב בסוגיית מימון פעילות המועצה על ידי המשטרה ואיגודי הספורט השונים אשר הודיעו על התנגדותם להשתתף במימון. המועצה למניעת אלימות בספורט דנה גם בשיתוף פעולה עם התקשורת למניעת אלימות במגרשים.

ראש מינהל הספורט, ד"ר אורי שפר, ציין כי המועצה תממש חלק גדול ממטרותיה כאשר לא יהיו שוטרים במגרשים אלא סדרנים, מנהלי אירועים ומנהלי ביטחון - זוהי מטרה מוגדרת שיש להוביל את הדרך אליה.

אוהד אלים (רויטרס)
אוהד אלים. הענישה תוחמר (רויטרס)

את המפגש עם נציגי התקשורת סיכם יו"ר המועצה למניעת אלימות בספורט, השופט בדימוס, אמנון סטרשנוב, שאמר כי מניעת אלימות הינה מטרה משותפת לתקשורת ולמועצה ויש לקדמה: "ראוי לסקר את תופעת האלימות במגרשים, אולם הדבר צריך להיעשות במידתיות ותוך גילוי אחריות". חברים במועצה ציינו כי התקשורת לעיתים מלבה את האלימות ומעצימה את האירועים ובכך תורמת לליבוי התופעות השליליות.

סוכם כי צוות הסברה, בראשותו של מר ירדן ותיקאי, ראש מטה ההסברה הלאומי במשרד רה"מ, יעמוד בקשר עם נציגי כלי התקשורת ובעוד כחצי שנה יתכנס מפגש נוסף
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה