פגרת הנבחרות מאחורינו, נבחרת ישראל שוב אכזבה ואנחנו נראה עוד טורניר גדול מהבית, כמיטב המסורת המבאסת אפשר לומר. בצד החיובי? ליגת העל חוזרת ביום שבת עם סיום העונה הסדירה והחלוקה לפלייאוף עליון ופלייאוף תחתון. מאבק האליפות עדיין פתוח, וכמובן שגם המאבק נגד הירידה, נגדה יתמודדו גם שני מועדונים מפוארים בדמות בית”ר ירושלים והפועל תל אביב.

סיום העונה הסדירה ותחילת הפלייאוף זה הזמן המתאים ביותר גם לנגיעות סטטיסטיקה מעניינות ש-26 המחזורים בליגת העל סיפקו לנו בחודשים האחרונים, שחלקם כזכור היה צפופים ועמוסים ביותר לאור לוח הזמנים שנכפה על הכדורגל הישראלי בשל מלחמת חרבות ברזל.

לקרב על מלכות השערים בין ערן זהבי לפרנזי פיירו כולם מודעים, כששניהם עם 14 שערים כל אחד, אבל מי הדריבליסט הכי מוצלח בליגה? איזה שחקן הכי פעלתן עם כדורי רוחב? ומי השחקן המדויק בליגה? לפחות אחרי 26 מחזורים, כל התשובות כאן בהמשך.

אגב, ירדן שועה, מלך הבישולים מהעונה שעברה, לא מוביל את הליגה ולזכותו 7 בישולים עד כה, אנטוניו ספר המרשים מהפועל ב”ש בפסגה עם 8, ליאור רפאלוב וזהבי עם 6 כל אחד. עדיין בהקשר של זהבי, שהוא גם השחקן שמאיים הכי הרבה בליגה – 106 איומים לשער, 42 למסגרת, 72 מתוך הרחבה.

אנטוניו ספר (מרטין גוטדאמק)אנטוניו ספר (מרטין גוטדאמק)

ספר הבאר שבעי הוא השחקן שמאיים הכי הרבה מחוץ לרחבה (49), כשבאופן מפתיע צ’ירון שרי, שכבר נפרד ממכבי חיפה ועבר להולנד, עדיין בצמרת הפרמטר הזה עם 48 משלו. באופן מפתיע אפשר לומר, שני השחקנים שהעבירו הכי הרבה כדורי רוחב מתחילת העונה הם שועה (120) ותומר יוספי (117).

השחקן המדויק בליגת העל הוא באופן מפתיע הוא לא בלם טבעי, מריאנו בריירו מהפועל ב”ש מוביל את המדד הזה (הכי הרבה מסירות לצד הכי הרבה מדויקות) עם 89% מסירות שהגיעו לכתובת הנכונה. גבי קניקובסקי, הבורג המרכזי של מכבי ת”א במרכז המגרש, עם 88% מסירות מדויקות. 

ומה באשר לדריבל? פליסיו מילסון, הקיצוני המוכשר של מוליכת הליגה, עם 127 ניסיונות מתוכם 69 מוצלחים (הכי הרבה בשני הפרמטרים), 54% הצלחה יש לאנגולי של רובי קין. השחקן השני עם הכי הרבה ניסיונות דריבל הוא הכוכב הצעיר של מכבי חיפה, ענאן חלאילי עם 117 ניסיונות לעבור שחקן יריב, 57 מוצלחים ו-48% הצלחה.

מוחמד קמארה חוגג (עמרי שטיין)מוחמד קמארה חוגג (עמרי שטיין)

אולם, מי שמחזיק באחוז ההצלחה הגבוה ביותר כשהוא מנסה לעבור שחקן – מוחמד קמארה. שחקנה של הפועל חיפה, שרושמת עונה יוצאת מן הכלל וסיימה את העונה הסדירה במקום ה-3, עם 61% הצלחה (בין השחקנים מעל 60 דריבלים מוצלחים). 

נעבור לגרזנים במרכז המגרש – בוריס אינו ממכבי נתניה נכנס ל-70 תיקולים, מתוכם 51 מוצלחים (הכי הרבה בליגה). אנדרה פוקו מב”ש עם 71/49 ואחריו דן איינבינדר עם 41 תיקולים מוצלחים מתוך 64 ניסיונות, שזה 64%, לא רע בכלל לקשר האדומים מתל אביב, שיצטרכו גם את איינבינדר ביכולת טובה כדי לשרוד בליגה הבכירה ולהימנע מירידה ללאומית בפעם השלישית בתולדותיה.

נעבור למשהו יותר אגרסיבי, העבירות. מי שמוביל את הליגה בפרמטר זה הוא אינו, 48 עבירות ביצע קשר היהלומים מתחילת העונה. באופן די מפתיע יש לומר יוספי אחריו עם 41, מאור לוי ממכבי פ”ת שלישי עם 39 פאולים. אגב, יוספי הוא גם השחקן שמבצעים עליו הכי הרבה עבירות בליגה – 63 פאולים סחט הברומטר של האדומים מהכרמל, סדריק דון שני עם 61.

דין דוד במאבק עם רז שלמה (עמרי שטיין)דין דוד במאבק עם רז שלמה (עמרי שטיין)

רועי גורדנה, הברומטר של אליניב ברדה במרכז המגרש, שלישי בקטגוריה עם 45, אלעד מדמון רביעי עם 44 ומילסון שזוכה לפוקוס גדול מהגנת היריב סחט 43 עבירות. פרמטר אחרון – נבדלים. דבר שמזוהה עם דין דוד, אולם חלוץ הירוקים, שחוזר אחרי פציעה לא פשוטה, לא ‘מוביל את הטבלה’ שם. קייס גאנם (בני ריינה), פיירו ומילסון נתפסו מעבר לקו ההגנה לא פחות מ-18 פעמים, פרד פריידי (בית”ר) וקמארה היו 17 פעמים בנבדל.

הנתונים באדיבות מנהלת הליגות בכדורגל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה