אחרי הביקורות נגד משחק האולסטאר, כולל מכיוון נשיא ארה"ב לשעבר, ברק אובמה, ב-NBA קיבלו החלטה על שינוי משמעותי בפורמט של משחק הכוכבים. ראשית, הוא כבר לא יהיה משחק אחד, אלא יהפוך לטורניר של שלושה משחקים עם ארבע קבוצות – הכל בערב אחד.

שלוש מארבע הקבוצות יורכבו משמונה אולסטארים כל אחת והקבוצה הנוספת תהיה זו שתנצח במשחק הכוכבים העולים, בו ישתתפו הרוקיס ושחקני השנה השנייה בליגה. צ’ארלס בארקלי, שאקיל אוניל וקני סמית’ יבחרו את הסגלים של שלוש הקבוצות בנות שמונה השחקנים בדראפט, וקנדייס פארקר, כוכבת עבר ואחותו של כוכב מכבי ת”א לשעבר, אנתוני פארקר, תהיה הג’נרל מנג’רית של הקבוצה הרביעית. הקבוצה המנצחת בכל המשחקים תהיה זו שתגיע ראשונה ל-40 נקודות.

הפורמט הזה ייצא לדרך באולסטאר הקרוב ב-16 בפברואר בסן פרנסיסקו, באולם הביתי של גולדן סטייט. משחק הכוכבים העולים שיכריע את זהות הקבוצה הרביעית בטורניר האולסטאר ייערך יומיים לפני כן, ביום שישי בלילה.

בצל ביקורות על היעדר תחרותיות במשחק האולסטאר, הקומישינר של ה-NBA, אדם סילבר, רוצה לראות שינוי בנושא כבר תקופה. זאת אחרי שבמשחק האולסטאר האחרון באינדיאנפוליס נקלעו לא פחות מ-397 נקודות (186:211) כששתי הקבוצות לוקחות 289 זריקות, מתוכן 94% היו בצבע או לשלוש.

“בהתחשב בפיל שבחדר – שאנחנו נהיה תחרותיים ושהם יעשו שינויים – זה הגיוני", הגיב כוכב אוקלהומה סיטי, שיי גילג’ס אלכסנדר, לפורמט החדש, “בסופו של דבר זה תלוי באם השחקנים ירצו ללכת על זה ואני אשמח לראות את זה. כמובן שאשמח להיות חלק מזה ובתקווה שזה יקרה".

כזכור, בשנים האחרונות בוצעו כבר שינויים באולסטאר. אחרי 66 שנים של הפורמט המסורתי – המזרח נגד המערב בארבעה רבעים של 12 דקות, הליגה החליטה להפוך את השחקנים שמקבלים את מירב הקולות במזרח ובמערב לקפטנים שבוחרים את הקבוצות בדראפט. בארבע שנים מתוך זה, הדרישה לניצחון הייתה כמות נקודות שצריך להגיע אליה, ולאו דווקא מגבלת זמן.

בעונה שעברה הפורמט חזר למזרח נגד מערב, אבל כאמור, אז נקבע שיא הנקודות באולסטאר במשחק שכלל כמה רגעים ביזאריים: לוקה דונצ’יץ’ ודמיאן לילארד לקחו זריקות ממרחק רב, טייריס הליברטון לקח חמש שלשות ב-92 שניות ובאם אדבאיו הכניס את הכדור לעצמו אחרי שזרק אותו על הישבן של ניקולה יוקיץ’. כעת מגיע שינוי נוסף שייכנס לפעולה באולסטאר הקרוב.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה