עונת 2021/22 הייתה אחת העונות הקשות בקריירה של לברון ג’יימס מאז הצטרף ל-NBA בגיל 18. הלייקרס שלו, הקבוצה שהוא היה מעורב מאוד בבנייתה במטרה להתמודד על עוד אליפות, לא הגיעה אפילו לפלייאוף ובגיל 37 יש הטוענים שזו כבר מתחילה להיות שירת הברבור של קינג ג’יימס. ובכל זאת שלשום, שעות בודדות לפני שהחלה סדרת גמר הפלייאוף בין גולדן סטייט לבוסטון, שוב הופנה אור הזרקורים לעבר ג’יימס כשהמגזין הכלכלי “פורבס” הודיע שהוא סוף-סוף עשה זאת ולפי הערכות “פורבס” הוא באופן רשמי מיליארדר.

בכך, הפך לברון לשחקן הכדורסל הפעיל הראשון שמגיע לסטטוס של מיליארדר. הכדורסלן היחיד שנכנס לרשימה לפניו עשה זאת הרבה לאחר סוף הקריירה שלו, ומדובר כמובן במי שנחשב על-ידי רבים לגדול מכולם – מייקל ג’ורדן, ששוויו כיום מוערך בכ-1.7 מיליארד דולר. לפי “פורבס”, ג’ורדן נכנס לרשימה בערך עשור לאחר שפרש ממשחק פעיל.

אבל לברון הוא מזמן לא רק כדורסלן, אלא גם איש עסקים ובראיון למגזין “GQ” ב-2014 הוא הודה שאחת ממטרותיו היא להגיע לשווי של מיליארד דולר: “זה ציון הדרך הגדול ביותר עבורי. כמובן שאני רוצה למקסם את עסקיי ואם זה יקרה, אם אני אהיה ספורטאי ששווה מיליארד דולר, וואו. אלוהים אדירים, אני אהיה כל-כך נרגש”.

לברון ג'יימס במדי הלייקרס. השכר לא הזיק (רויטרס)לברון ג'יימס במדי הלייקרס. השכר לא הזיק (רויטרס)

אז איך הוא הגיע לזה? ובכן, לצד הכנסות של כ-385 מיליון דולר ממשכורות לאורך שנותיו בקליבלנד, מיאמי והלייקרס (לפני מיסים), לברון הכניס כ-900 מיליון דולר (לפני מיסים) מחוזים עם ספונסרים, מעסקים שהוא הקים או נכנס בהם כשותף ומנדל”ן שהוא מחזיק.

לפי פורבס, כחצי מהשווי שלו מגיע מנכסי נדל”ן ומהרפתקאותיו העסקיות. בין היתר הוא הקים את חברת ההפקה “ספרינגהיל”, ששווייה מוערך בכ-300 מיליון דולר ושהפיקה ב-2021 את סרט ההמשך לספייס ג’אם שהכניס כ-160 מיליון דולר, בכיכובו של לברון עצמו כמובן. ג’יימס הוא גם אחד מבעלי המניות המרכזיים ב”פנוויי ספורטס גרופ”, שהיא הבעלים, בין היתר, של קבוצת הבייסבול בוסטון רד סוקס וכן של סגנית אלופת אירופה, ליברפול.

לברון ובאגס באני. ספייס ג'אם 2 בדרך (צילום מסך)לברון ובאגס באני. ספייס ג'אם 2 בדרך (צילום מסך)

עסקים נוספים שהכניסו ללברון סכומים לא מבוטלים הם חברת הרכבים השיתופיים “ליפט”, רשת הפיצריות “בלייז פיצה” וסטארט-אפ הכושר “טונאל”. באשר לספונסרים עמם חתום לברון, שמכניסים לו גם הם מאות מיליוני דולרים, ניתן למצוא בין השאר את נייקי, עמם הוא חתם ב-2015 על חוזה לכל החיים (שמכניס לו עשרות מיליונים כל שנה), וכן את פפסי, AT&T, וולמארט וגם האתר crypto.com, שלברון הופיע בפרסומת שלו בסופרבול האחרון.

רק בשנה שעברה היה לברון הספורטאי עם הרווחים השניים הכי גבוהים בעולם לפי מגזין פורבס, כשהכנסותיו מהשכר וכן מהספונסרים שלו עמדו על כ-121 מיליון דולר. סכום זה, יחד עם סכומים שהוא הרוויח השנה, הכניסו אותו סוף-סוף לרשימה של פורבס. אגב, הספורטאי היחיד שהקדים אותו בשנה שעברה, אם אתם תוהים, היה ליאו מסי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה