ברצלונה הגיעה למפגש הראשון מול איינטרכט פרנקפורט ברבע גמר הליגה האירופית במומנטום נהדר. שבוע וחצי קודם לכן, היא פירקה את ריאל מדריד 0:4 בקלאסיקו בסנטיאגו ברנבאו, ולאחר מכן גברה גם על סביליה כדי להשלים שישה ניצחונות ליגה רצופים. אפשר היה להבין מדוע היריבה הגרמנית נתפסה כאנדרדוג ברור בקרב הזה, אבל אז – בום! – קיבלו הקטלונים סנוקרת משחקן עליו מעטים מאוד שמעו קודם לכן. 

והרי היה זה אחד השערים היפים ביותר של העונה, בכל מסגרת ובכל מקום. אנסגר קנאוף עמד מחוץ לרחבה כאשר כדור קרן הורחק לכיוונו, עצר אותו ברגלו השמאלית, ומיד שלח טיל בימין הישר לחיבורים של מארק-אנדרה טר שטגן. ואולי בארסה השוותה ל-1:1, אבל איינטרכט בהחלט האמינה בכוחה לחולל סנסציה בגומלין בקאמפ נואו, וכך אכן היה. קנאוף קרקס לא פעם את ג'ורדי אלבה באגף הימני, פיליפ קוסטיץ' זהר משמאל, ונציגת בונדסליגה פשוט העלימה לפרקים את היריבה מהמגרש. היא הובילה 0:3, ניצחה בסוף 2:3, ועלתה בזכות. התנופה של ברצלונה נעצרה, והחבורה של צ'אבי לא ממש התאוששה מאז.

בחצי הגמר, כבר ידעו אנשי ווסטהאם שכדאי מאוד להתכונן להתמודדות עם המטאור בן ה-20 של פרנקפורט ששורף את הקו מימין, אבל התברר שזו משימה לא פשוטה לביצוע. כבר בדקה הראשונה בלונדון, צץ קנאוף ברחבה בתזמון מושלם כדי לנגוח פנימה כדור הגבהה מדוד של רפאל בורה, ופרנקפורט תפסה את ההובלה. היא גם לא התכוונה לשמוט את היתרון. 1:2 במשחק הראשון, 0:1 בגומלין בגרמניה – ופרנקפורט תתמודד מחר מול ריינג'רס בגמר האירופי הראשון שלה מאז 1980. אם תנצח את ריינג'רס, היא תעפיל לליגת האלופות לראשונה בתולדותיה, ותשתתף במפעל האירופי הבכיר לראשונה מאז הגמר המיתולוגי מול ריאל מדריד ב-1960, בו הפסידה 7:3.

אנסגר קנאוף (רויטרס)אנסגר קנאוף (רויטרס)

איך שלא תסתכלו על זה, קנאוף הוא ההחתמה המוצלחת ביותר של ינואר בכל גרמניה, ואחת התגליות הגדולות ביותר ברחבי היבשת ב-2022. עד להגעתו, עברו רוב ההתקפות של פרנקפורט דרך קוסטיץ' הפנטסטי באגף השמאלי – שחקן שראוי ומסוגל לככב בהרכב בכל קבוצה בעולם. הסרבי המהיר עם מסירות הרוחב המדויקות הוא הנשק המסוכן ביותר שלה, אבל הנשק הזה לא היה סודי, ולכן המשחק של איינטרכט הפך לצפוי במידה לא מבוטלת. צירופו של קנאוף, שתורם המון באגף השני, שינה את הכל. כעת איינטרכט הולכת ימינה ושמאלה באותה תדירות, וליריבות הרבה יותר קשה להתמודד עם משחק המעברים המהיר שלה. 

אז מיהו קנאוף? ובכן, הכוכב העולה שייך לבורוסיה דורטמונד, והקרדיט על איתורו מגיע ליורגן קלופ. אי שם ב-2014 הוא הוזמן כאורח כבוד לטורניר ילדים זניח למדי, וצפה בביצועיו של נער בן 12 שהקסים אותו. אחרי שהוכתר קנאוף לשחקן המצטיין בגמר, ניגש אליו קלופ והציע להצטרף באופן מיידי לאקדמיה של דורטמונד. ואולם, המרחק בין גטינגן, עיירת הולדתו של אנסגר, לדורטמונד היה גדול מדי לדעת אימו שגידלה אותו לבדה, כי אביו – אזרח גאנה – מעולם לא היה בתמונה. לכן הצטרף קנאוף קודם להאנובר שהייתה קרובה יותר לביתו, אבל קלופ השאיר הוראות ברורות להנהלת בורוסיה להמשיך ולעקוב אחריו גם אחרי שהתפטר ב-2015. וכך, כאשר המאמן הנערץ כבר עבד בליברפול, הגיע קנאוף סוף סוף לבית הספר של דורטמונד ולבש צהוב-שחור.

ראוי לקרדיט על איתורו. יורגן קלופ (רויטרס)ראוי לקרדיט על איתורו. יורגן קלופ (רויטרס)

התקדמותו הייתה מהירה, והוא היה באופן עקבי אחד המצטיינים באקדמיה בכל שכבות הגיל, אבל במועדון נזהרו משום מה מלקדם אותו לבמה המרכזית. לצורך העניין, קנאוף מבוגר בשנה וחצי מג'וד בלינגהאם שמככב כבאנקר בהרכב כבר במשך שתי עונות. הוא גם צעיר בשנתיים בלבד מג'יידון סאנצ'ו, ששימש עבורו באופן אירוני למדי סוג של מודל לחיקוי. כמו האנגלי, קנאוף התאפיין בעיקר במהירות מסחררת באגף, בראיית משחק משובחת וביכולת למצוא את המסירה הנכונה תוך כדי תנועה. 

לפני שנה, כאשר קיבל אדין טרזיץ' את תפקיד המאמן הזמני במקומו של לוסיאן פאברה המפוטר, קיבל קנאוף הזדמנויות ראשונות להוכיח את עצמו בבוגרים. טרזיץ' העז לעשות את הדברים קצת אחרת, והדהים כאשר זרק את הבחור האלמוני להרכב בשני המפגשים מול מנצ'סטר סיטי ברבע גמר ליגת האלופות. בבונדסליגה הוא דווקא מעולם לא פתח, אבל ההופעות הקצרות כמחליף הוכתרו בהצלחה מסחררת. בבכורה נגד קלן במרץ 2021, הוא הציל את בורוסיה מהפסד כאשר בישל לארלינג הולאנד בדקה ה-90. במשחק בשטוטגרט באפריל הוא הרשים אפילו יותר והבקיע את שער הניצחון בדקה ה-80. 

אנסגר קנאוף (רויטרס)אנסגר קנאוף (רויטרס)

האוהדים התלהבו, ובתקשורת החלו להציג אותו כיורש פוטנציאלי של אשרף חכימי שעזב בקיץ 2020 לאינטר. התפקיד הזה, של שחקן אגף במערך עם שלושה בלמים, מתאים כמו כפפה ליד לקנאוף בזכות כושר הפריצה שלו. נוח לו ליותר לנצל את המרחבים בגיחות מאחור מאשר לשמש כקיצוני קלאסי. ואולם, המאמן החדש מרקו רוזה ראה רק את תומא מונייה הבלגי בעמדה המדוברת, ולכן קנאוף לא היה רלוונטי כלל בסיבוב הראשון. הוא הורד שוב לקבוצת המילואים, והחל לגלות סימנים של חוסר סבלנות. הוא ידע שבגילו חייבים לקבל דקות משחק מרובות על בסיס שבועי על מנת להתקדם מקצועית. 

השאלה היוותה, אם כך, פתרון אידיאלי. כאן נכנס לתמונה מרקוס קרושה, המנהל הספורטיבי החדש של פרנקפורט שעבד עד לא מכבר בהצלחה מרובה בלייפציג. הוא הציע בינואר לקחת את קנאוף לעונה וחצי ולהעניק לו בטחון תעסוקתי בתקופה זו, וזה התאים לכל הצדדים. עבור אוליבר גלאסנר, המאמן האוסטרי של איינטרכט, נעלמה בעיית האיזון, והוא העניק לחניכו החדש חופש פעולה מוחלט לאורך האגף הימני שהתברר כיעיל במיוחד בזירה האירופית. קנאוף הצטיין בשני המפגשים הדרמטיים מול בטיס, ואז הגיעו גם החגיגות על חשבון ברצלונה ו-ווסטהאם. 

הצטיין מול בארסה. אנסגר קנאוף חוגג עם חבריו בפרנקפורט (רויטרס)הצטיין מול בארסה. אנסגר קנאוף חוגג עם חבריו בפרנקפורט (רויטרס)

כעת, חצי שנה אחרי שהיה קבור בקבוצת המילואים של דורטמונד בליגה השלישית, מצפה לו הופעה בגמר אירופי. ולא סתם גמר – מבחינת הקהל של פרנקפורט זהו אירוע מכונן ויוצא דופן, ויותר מ-100 אלף אוהדים הגישו בקשות לרכוש כרטיסים לאצטדיון בסביליה. גם ליריבה הסקוטית תהיה מוטיבציה עילאית, אבל פרנקפורט פייבוריטית – ורבות יהיה תלוי בתפקודו של קנאוף לאורך האגף שלו. הוא מקבל עכשיו את אור הזרקורים שעשוי ללוות אותו עוד שנים ארוכות, ויש אפילו קולות שקוראים למאמן הלאומי האנסי פליק לבחון אותו בנבחרת עוד לפני המונדיאל. וגם קלופ יעקוב אחריו בעניין, כמובן. מי יודע, אולי הם עוד יעבדו ביחד בעתיד.

מסיבת סיום: פיורנטינה חגגה על סמפדוריה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה