"זה עכשיו או לעולם לא מבחינת שלומי ארבייטמן". כך תיאר סטפן סמטס, כתב העיתון 'ניוזבלאד' הבלגי את ההזדמנות הנוספת שצפוי לקבל החלוץ עם מינויו של בוב פיטרס למאמנה של גנט. למרות זאת, לפני שמסתכלים על העתיד חשוב אולי להבין קצת יותר על "התעלומה", מילה שנאמרת רבות כמשדברים על ארבייטמן עם אוהדי גנט, אנשי מקצוע, עיתונאים ועוד.

בסוף העונה הקודמת הבין ארבייטמן כי הוא חייב לשחק ומהר. האינסטינקט שלו אמר שבגנט זה לא יקרה והוא חייב לעבור, אך את תקופת ההכנה הוא פתח עם הקבוצה כשחזר מההשאלה לווסטרלו. הבטן אמרה שמאמנו הנורבגי, טרונד סוליאד, ימשיך במגמה שאפיינה אותו לפני ולא ממש ייקח אותו בחשבון.

משחקי ההכנה בישרו אחרת. תשעה גולים במשחקי האימון שינו את התמונה כפי שמספר סמטס: "הוא הבקיע גול בכל משחק לדעתי, ואז גם במחזור הראשון צמד ואז פתאום הוא נעלם לספסל ואפילו ליציע, סוליאד ברגע אחד הפסיק לסמוך עליו".

קצת אחרי הפתיחה עבר ליד רשימת הסגל למשחק הקרוב מבלי ממש לבדוק. הרי הפציעות היו מאחוריו, הקבוצה התקשה להבקיע וחלוץ הקבוצה הנוסף, רוג'רס קולה הורחק ל-8 משחקים – הגיע הזמן לחזור לעניינים.

 
 פרנק דה חלדר, אחד הספונסרים של הקבוצה ב-15 השנים האחרונות חיזק את הטענות: "אין שום קשר בין היכולת שלו לזה שהוא לא משחק - הוא בוודאות החלוץ הטוב ביותר שלנו בשנים האחרונות".
 
 
 
 
 

אלא שדווקא כשתמונת ההרכב נראתה כאופציה בטוחה הוא נשאר בבית ושמו לא היה אפילו על הקיר. המאמן סוליאד, החליט להופיע ללא חלוץ נוסף על הספסל למשחק החוץ נגד העולה החדשה שרלרואה שהסתיים ב-1:1. ארבייטמן דרש הסברים כשכל מי שסביבו אישר לו שמהלך נראה לא הגיוני.

שלומי ארבייטמן חוגג עם שחקני גנט את הצמד במחזור הראשון
ארבייטמן אחרי הצמד במחזור הראשון: "ופתאום הוא עלה ליציע"
 
סוליאד ביקש יותר גולים באימונים ובשבועיים שעברו בין לבין הוא גם קיבל. אלא שגם למשחק מול מכלן הוא כבר לא התלבש והראש נדד למחשבות על תחילת העונה ותחושת הבטן שהוא והנורבגי (שאגב גם אימן את גילי ורמוט), לעולם לא ישדרו על אותו גל והסיפור שלו ושל גנט גמור.

חלון ההעברות עוד היה פתוח בארץ וגישושים מצד מכבי ת"א החלו להגיע לבלגיה. ג'ורדי קרויף קיים שיחות עם מספר ישראלים אשר משחקים בחו"ל וארבייטמן היה בין המועמדים ללבוש צהוב. כשהתקדמו קצת משלב הגישושים והגיעו למנג'ר, מישל לואג'י, דברים נתקעו כי גנט לא הייתה מוכנה לשמוע על מעבר של השחקן, למרות שלא קיבל מקום בסגל בחלק מהמשחקים.

שלומי ארבייטמן
"אף אחד במועדון לא מצליח להסביר למה הוא לא משחק"
 
"אף אחד במועדון לא רוצה להסביר ממש את התעלומה", סיפר סמטס. "גם כששואלים אותם אף אחד לא ענה למה הוא אפילו לא על הספסל. למען האמת? אני חושב שיש שחקנים ששיחקו מסיבות לא מקצועיות ושלומי היה קורבן של זה".

אך מסתבר שלהחלטות לא מקצועיות יש מחיר וסוליאד סיים בתחילת השבוע את תקופתו ה-3 בגנט. ההדחה מול וידאוטון בליגה האירופית הצטרפה לרצף כשלונות בליגה והשאיפות להגיע לצמרת מסתכמות בשלב הזה במקום ה-9.

יממה אחרי ה-0:5 של אנדרלכט על גנט מונה מאמנה החדשה של הקבוצה, בוב פיטרס, שהיה עוזר המאמן ב-2010 עת הגיע ארבייטמן ממכבי חיפה לבלגיה. פיטרס היה בעצם בצוות המקצועי שהביא את מלך שערי ליגת העל דאז לקבוצה וההזדמנות להצליח סוף סוף ברורה: "זו עונה שלישית שלו ובשום שלב דברים לא עבדו בשבילו. זאת למרות שהאוהדים מאוד אוהבים אותו וכל פעם שהוא משחק הוא מבקיע. כשהוא על הספסל הם דורשים שייכנס ומתחילים לקרוא בשם שלו עוד במחצית הראשונה".

טרונד סוליאד (GettyImages)
"אולי סוליאד לא אוהב אותו בגלל שיש לו אישה יפה? זו חייבת להיות סיבה מוזרה"
 
פרנק דה חלדר, אחד הספונסרים של הקבוצה ב-15 השנים האחרונות חיזק את הטענות: "אין שום קשר בין היכולת שלו לזה שהוא לא משחק - הוא בוודאות החלוץ הטוב ביותר שלנו בשנים האחרונות".

דה חלדר, שהכיר גם את גילי ורמוט שמיעט לשחק אצל סוליאד, סיפר כי בנו הצעיר שהיה בקבוצת הנוער של המועדון והתאמן עם הבוגרים אמר לו שעל האיכות של ארבייטמן אין עוררין וגם שחקנים בקבוצה לפעמים לא מבינים למה הוא לא משחק. הוא בכל זאת ניסה לענות: "אין לי מושג, זה לא מסתדר לאף אחד. אולי הוא כועס עליו ומתוסכל בגלל שיש לו אישה יפה? משהו אחר? מה שלא יהיה זאת בטוח סיבה מוזרה".

ארבייטמן (דולב נישליס)
ארבייטמן. אולי הכל יהיה בסיס לסיפור שמח יותר (דולב נישליס)
 

הרוחות בקרב גנט אומרות שאחד המרוויחים הגדולים של החלפת סוליאד בפיטרס יהיה ארבייטמן. אם התפנית האחרונה אכן תביא למצב שבו הוא יממש את הרצון לשחק ולכבוש אז לא מן הנמנע שישאר עד תום העונה בגנט והמחשבות על חזרה לישראל ייעלמו כלא היו.

כל סיטואציה אחרת תגרום לכך שבינואר הוא יחזור לארץ או אולי יעבור לליגה הרוסית, שם הייתה מעוניינת בו בקיץ האחרון אמקר פרם ואף הציעה עליו כ-600,000 אלף יורו. הסופר אלכסנדר דיומה תמצת פעם את החיים בקצרה וכתב: "כל החיים נכנסים לשתי מילים - לחכות ולקוות", אולי הציפיה הזאת על הספסל, ביציע ובווסטרלו, וכמה שנים שרופות הן רק בסיס לסיפור שמח יותר. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה