מאמן קרולי טאון לשעבר, ג’ון ימס, הושעה לפני כשנה על ידי קבוצתו בעקבות האשמות חמורות כלפיו ובעיות אמינות. על פי הטענות בין היתר, עלה כי המאמן השתמש בהשמצות גזעניות כלפי שחקנים שחורים ואסייתים, ואף כי חדרי ההלבשה באזור מגרשי האימונים היו מופרדים מבחינה גזעית. לאחר ששבעה משחקני המועדון פנו אל אירגון השחקנים, נפתחה חקירה נגד המאמן והתנהגותו.

המקרים שימס היה מעורב בהם כאמור, התרחשו במשך שלוש שנים, בין 2019 ל-2022, כשהם כללו בין היתר כינוי “קארי מאנצ’ר” לשחק אסייתי, “לוחמי זולו” לשחקנים שחורים ואף “טרוריסט” לשחקן מוסלמי.

ימס, שהכחיש את ההאשמות, פוטר מיידית מהמועדון מהליגה הרביעית באנגליה, והואשם על ידי ההתאחדות האנגלית ב-12 סעיפים שונים המתייחסים לאפליה וקריאות גזעניות, כשבתחילת השנה הנוכחית קיבל השעיה למשך 18 חודשים, ההרחקה הארוכה ביותר בגין גזענות. להתאחדות האנגלית זה לא הספיק, ולאחר שערערה לוועדה עצמאית אחרת, איסורו לעסוק בכל פעילות שקשורה בענף הוארך היום (רביעי) בשלוש שנים, עד לינואר 2026, כלומר ארבע שנים בסך הכל, מתוכן חלפה שנה.

ג'ון ימס יחד עם אדי האו בימים יפים יותר בבורנמות' (רויטרס)ג'ון ימס יחד עם אדי האו בימים יפים יותר בבורנמות' (רויטרס)

בהסבר הסנקציות המחמירות עבור המאמן, נאמר כי המקרה שלו היה חמור ביותר, וכי הייתה נדרשת “השעיה ממושכת ביותר, אפילו לצמיתות”, אך העונש קטן יותר כיוון שהייתה הסכמה תמוהה על כך שימס אינו מודע לכך שהדברים שאמר נחשבים לגזענות.

ההתאחדות האנגלית, שכאמור הייתה מעורבת בנושא, הוציאה הודעה רשמית על האירועים: “אנו שמחים שוועדת הערעור העצמאית קבעה שממצאים ספציפיים היו בלתי סבירים, שכן היו דוגמאות רבות לשפה גזענית ברורה. זהו מקרה מדאיג מאוד עבור המעורבים בנושא, ואנו מקווים שהתוצאה של הערעור תעזור להביא לסגירת מעגל בנושא, כמו גם לעודד אחרים שחוו או היו עדים לאפליה לדווח על כך”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה