המגזין "פורבס" פרסם את הניתוח הכלכלי שלו לקבוצות הבכירות בעולם. לאיזה קבוצה יש הכי הרבה הכנסות? מי שווה למעלה ממיליארד דולר? מי שיפר את מצבו? מי שקוע בחובות? ואיפה יש פוטנציאל השקעה לעתיד.

המגזין קבע כי מנצ'סטר יונייטד היא מועדון הכדורגל העשיר ביותר בתבל על פי הנתונים של עונת 2005/2006.

מומחי "פורבס" מדגישים כי מדובר בהערכות בלבד – אולם יחד עם זאת הדוחו"ת האלו מעניינים אנשי עסקים רבים ברחבי העולם.

מעבר לפיקנטריה והסקרנות בדירוג הכספי של הקבוצות, יש למצב הכלכלי חשיבות רבה ביחס לחתימת חוזים עתידיים עם ספונסרים, זכויות שידור ופיתוח אופציות שיווק עתידיות בשיתופי פעולה עם חברות ענק כלכליות.

בין היתר יקראו את הדוח"ות בשקיקה חברי G-14 – הגוף המשותף לקבוצות הכדורגל הגדולות – שם בעצם נמצא מוקד ההחלטות החשוב ביותר בעולם הכדורגל המודרני וכמובן ה"כסף הגדול".

דוגמה טובה לכך היא קבוצת יובננטוס האיטלקית, שמשחקת העונה בסרייה B, סבלה מירידה בהכנסות ונכנסה לתהליכי שיווק מואצים שעתה נושאים פירות ראשונים.

הקבוצה הגדילה אט אט את ההכנסות וחתמה רק בשבוע שעבר על חוזה אימוץ עם "פיאט" ל-3 שנים. האימוץ יזרים למועדון למעלה מ-34 מיליון יורו ויצליח להביא להתייצבות כלכלית ובעקבותיה גם להשגים ספורטיביים.

מנצ'סטר היא העיר היחידה בעולם ששתי קבוצות כדורגל שלה נמצאות בטופ 20 הכלכלי של הכדורגל - הסיטי והיונייטד. בשנה החולפת ידעו במנצ'סטר לא מעט סערות – כאשר החשובה בהן היתה שינוי מהותי בהנהלת הקבוצה כולל העברת הבעלות למלקולם גלייזר – הבעלים של טמפה ביי באקנירס מה-NFL.



במקום השני ריאל מדריד, שחצתה את שווי מיליארד הדולר. ארסנל ובאיירן מינכן, שתיהן עם אצטדיונים חדשים צמודות אחת לשניה בחבורת הצמרת במקומות 3 ו-4.

צ'לסי וברצלונה, 2 היריבות הקלאסיות – מגלות עונה לא יציבה ואולי אף מאכזבת. הכחולים סוחבים חובות כבדים ועדיין לא ברור אם וכיצד ישפיעו הגירושים של הבעלים רומן אברמוביץ – על ההשקעות בקבוצה.

הקטאלונים עדיין מגמגמים על הדשא – אך התכניות הכלכליות החדשות שלהם כנראה עוזרות והקבוצה מגלה שיפור ניכר (22% ביחס לשנה קודמת).

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה