ב-21:45 יעלו באיירן מינכן ודורטמונד לגמר ליגת האלופות כל-גרמני. גם לבווארים וגם לצהובים-שחורים יש יריבות גדולות יותר בגרמניה (מישהו אמר שאלקה?), אך בחודש האחרון דברים השתנו. מאוד.

חתימתו של מריו גצה, הכוכב ב-הא' הידיעה של יורגן קלופ (ויסלחו לי מרקו רויס ורוברט לבנדובסקי) בשורות באיירן מינכן רגע לפני המשחק הקריטי ביותר של שני המועדונים בשנים האחרונות, שינתה את מאזן האימה בין השתיים, ואם כל זה לא מספיק גצה נפצע במשחק מול ריאל מדריד ולא ישחק בגמר.

ושיהיה ברור - לא כל אנשי דורטמונד בטוחים שגצה אכן לא כשיר.

לפני כשבועיים נפגשו הקבוצות בליגה, כשהעונה כבר הוכרעה ובאיירן כבר אלופה. למרות זאת המשחק היה חם במיוחד כשאוהדי דורטמונד זורקים בננות לעבר מנואל נוייר, שוער הבווארים שגדל בשאלקה. בנוסף, יורגן קלופ התעמת על הקווים עם מתיאס זאמר, פעם אגדה בדורטמונד והיום אחד האנשים החזקים בבאיירן.

אבל, ותמיד יש אבל, את הגמר הזה לא יכריעו האוהדים. וגם לא העימותים על הקווים. את הגמר הזה, כמו תמיד, יכריעו השחקנים. 11 כאלה יעלו על המגרש בצהוב-שחור ועוד 11 באדום-לבן. זה הזמן להשוות ביניהם ולגלות, מי טוב יותר?

שוער: מנואל נוייר - רומן ויידנפלר
נוייר בן ה-27, 1.93 מ' של אתלטיות, הוא אחד השחקנים השנואים על אוהדי היריבה, זכר לעובדה שגדל בשאלקה. אחד השוערים הטובים בעולם ואחראי עיקרי לכך שהבווארים ספגו 18 שערי ליגה בלבד העונה. לעומתו, דורטמונד מסתמכת על שוער בן 32, שמשחק כבר מעל 10 שנים במועדון. ויידנפלר התקדם ככל שהשנים חלפו והפך לאחד משחקני המפתח של יורגן קלופ. 

ציון: נוייר 9, ויידנפלר 7.5

מנואל נוייר (GettyImages)
מנואל נוייר. שנוא על אוהדי דורטמונד (GettyImages)
 

מגן ימני: פיליפ לאם - לוקאש פיסצ'ק
גם בזמן כתיבת שורות אלו, שני המגנים הימניים של הגרמניות עדיין רצים. ורצים. ורצים. שני סוסי עבודה, שלא מפסיקים לשרוף את הקווים, מבשלים ומדי פעם גם מבקיעים. לאם, מעבר להכל, גם מנהיג ענק.

ציון: לאם 9, פיסצ'ק 8.5

פיליפ לאם. מנהיג (GettyImages)
פיליפ לאם. מנהיג (GettyImages)
 

מגן שמאלי: דוד אלאבה - מרסל שמלצר
בצד הבווארי, אוסטרי צעיר שהטכניקה שלו לא נופלת משל קשר פנטיזסט בכל קבוצה בעולם. מהצד השני, גרמני שנראה מגושם, אך ממעט לטעות, כמעט בלתי עביר, מדי פעם מפליא בבישול מפתיע ומקבל קרדיט כמעט קבוע בהרכב הנבחרת.

ציון: אלאבה 8.5, שמלצר 8

אלאבה וגומס חוגגים (GettyImages)
אלאבה עם גומס. פנטזיסט (GettyImages)
 

בלם: דניאל ואן בויטן - נבן סובוטיץ'
הבלגי המנוסה (35) צפוי לקבל העדפה במרכז ההגנה על חשבון ג'רום בואטנג, ולהיות (לפני שריקת הפתיחה) נקודת התורפה של יופ היינקס. איטי, חם מזג, אבל בעל משחק ראש מצויין, גם בצד ההתקפי. בדורטמונד יהנו משיתוף הפעולה הכמעט עיוור בין סובוטיץ' להומלס, שמשחקים יחד כבר תקופה ארוכה, כשסובוטיץ' הוא המבוגר האחראי (שניהם באותו גיל, הפרש של שבוע) כשחברו יוצא קדימה עם הכדור.

ציון: ואן בויטן 6.5, סובוטיץ' 8

סובוטיץ´ מנסה לעצור את רובן (רויטרס)
סובוטיץ´ מנסה לעצור את רובן (רויטרס)
 

בלם: דאנטה - מאטס הומלס
האיש והאפרו, שנכנס לליבם של אוהדי מנשנגלדבאך הפך גם ליקיר הבווארים. הברזילאי בן ה-30 הוא אתלט נדיר שמגיע ראשון כמעט לכל כדור. חברו של סובוטיץ' לחלק האחורי, הוא המנהיג של קלופ על המגרש. ליברו אמיתי, כמו לותר מתיאוס ומתיאס זאמר, שיוצא עם הכדור קדימה, בונה התקפות ושולט בקצב המשחק. הבעיה? טעות כמו בחצי בגמר היורו מול איטליה ובמשחק הראשון מול ריאל בחצי גמר הצ'מפיונס עלולה להיות הרסנית.

ציון: דאנטה 8, הומלס 9

הומלס (רויטרס)
הומלס. ליברו אמיתי (רויטרס)
 

קשר אחורי: חאבי מרטינס - סוון בנדר
שני שחקנים שהגיעו רק בקיץ האחרון וכבר הפכו למנועים חשובים במרכז השדה. הספרדי מצדיק את הסכום הרב ששולם עליו (כ-40 מיליון יורו, שיא באיירן בכל הזמנים) ונותן שקט לשחקנים היצירתיים. בנדר, שיקבל העדפה על פני סבסטיאן קל, יודע לבוא מאחור ולאיים על השער, אך בעיקר עושה עבודה שקטה ויעילה במניעת התקפות יריב. יצטרך לשים לב לכניסות של תומאס מולר בין הקישור לבלמים.

ציון: מרטינס 8.5, בנדר 7.5

חאבי מרטינס, מולר (רויטרס)
חאבי מרטינס עם מולר. מצדיק את הסכום ששולם עליו (רויטרס)
 

קשר 50-50: בסטיאן שוויינשטייגר - אילקאי גונדוגאן
המאצ'-אפ הכי מעניין על כר הדשא. שני המנועים של שתי הקבוצות. שווייני, שאיבד מעט מהחשיבות שלו כשטוני קרוס היה בשיאו, חזר לעצמו ובגדול ככל שהעונה התקדמה ובנוסף, קצת נמאס לו להפסיד תארים גדולים. מנגד, הגרמני-טורקי שהביך את מרכז השדה של ריאל מדריד ועוד לפני גיל 23 כבר נחשב לכוכב של ממש ולכזה שיכול להפוך לשחקן הרכב בנבחרת גרמניה.

ציון: שוויינשטייגר 9, גונדוגאן 9

גונדוגאן חוגג. (רויטרס)
גונדוגאן. הביך את מרכז השדה של ריאל (רויטרס)
 

קיצוני ימני: פרנק ריברי - יעקוב (קובה) בלצ'יקובסקי
הצרפתי מצא בכושר הטוב בקריירה שלו. הוא מבשל, כובש, והכי חשוב: משחק בבגרות ובקבוצתיות שלא אפיינו אותו בעבר. והפולני? בדיוק כמו חברו הפולני בהגנה, רץ בלי סוף, עובד על המגרש ללא הפסקה ולעיתים מקנח בשערים חשובים.

ציון: ריברי 9, קובה 8

ריברי עם אלאבה. בכושר הטוב בקריירה (רויטרס)
ריברי עם אלאבה. בכושר הטוב בקריירה (רויטרס)
 

קיצוני שמאלי: אריאן רובן - קווין גרויסקרויץ
על פניו, אין מה להשוות. החיסרון של גצה (נו, הכוכב שחתם בבאיירן ובגלל פציעה מחסיר את הגמר במדי דורטמונד) הוא משמעותי במיוחד, אבל איך מגדירים בגרמניה את גרויסקרויץ? "האיש שרץ הרבה". כי זה מה שהוא יעשה. ירוץ על הקו, הלוך וחזור. יעזור לשמלצר מול רובן (כפי שברטראנד עזר לאשלי קול לפני שנה) וינסה למנוע מאלאבה לעזור להתקפה. וההולנדי? נמאס לו מתדמית הלוזר הנצחי, הוא עבר שינוי גדול בחצי השני של העונה ונראה שהוא באחת מהתקופות הטובות בקריירה.

ציון: רובן 8.5, גרויסקרויץ 7

אריאן רובן. ייפטר מתדמית הלוזר? (רויטרס)
אריאן רובן. ייפטר מתדמית הלוזר? (רויטרס)
 

חלוץ שני: תומאס מולר - מרקו רויס
יש לכם שוער. ארבעה שחקני הגנה. ארבעה שחקני קישור וחלוץ. כולם לפי בחירתכם. מי השחקן ה-11, מולר או רויס? הכוכב השקט של הבווארים מסוגל להרוג כל הגנה בלי שאף אחד משחקני היריב ישימו לב וזה של הצהובים-שחורים מוכיח השנה למה קלופ התעקש עליו כל כך.

ציון: מולר 9, רויס 9

מרקו רויס. פתיחת עונה נהדרת  (רויטרס)
מרקו רויס. מוכיח השנה למה קלופ התעקש עליו (רויטרס)
 

חלוץ מרכזי: מריו מנדזוקיץ' - רוברט לבנדובסקי
לפני שנה מריו גומס היה אחד מחמשת הכובשים הטובים באירופה ואי אפשר היה לעצור אותו. ואז הגיע מריו מנדזוקיץ', ואף אחד כבר לא זוכר שהיה פה פעם גומס. הקרואטי מפציץ ומפציץ, שולט בגובה ומטריד בלמים ושיתוף הפעולה שלו עם מולר פשוט מדהים. מנגד, החלוץ הפולני של דורטמונד קיבע את מעמדו כאחד מהגדולים ביותר שיש כרגע עם הרביעייה מול ריאל מדריד, ושמו נקשר לבלאנקוס, למנצ'סטר יונייטד וכן, גם לבאיירן. משחק ראש מעולה, מהיר, נוכחות ברחבה וצעד ראשון מהיר. כל אלו הופכים את לבנדובסקי לכל כך מסוכן.

ציון: מנדזוקיץ 8.5, לבנדובסקי 9

לבנדובסקי בטירוף. איזה חלוץ (רויטרס)
לבנדובסקי. בשנה הבאה בבאיירן? (רויטרס)
 

סיכום: כפי שראיתם אף שחקן לא קיבל את הציון 10 (תחליטו אתם אם זה מוצדק או לא), אבל היתרון של באיירן על הנייר ברור – ב-6 עמדות הבווארים עדיפים, בעוד 2 עמדות יש שוויון מוחלט ורק שני הבלמים והחלוץ של קלופ עדיפים. מה זה אומר על המשחק עצמו? כנראה כלום.

ציון סופי: באיירן מינכן 93.5, דורטמונד 90.5 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה