עולם הכדורגל האירופי השתנה לאחר ההודעה, מוקדם יותר השבוע, על הקמתה של הסופר ליג: ליגה בה יהיו חברות הקבוצות הבכירות באירופה, 15 מתוכן על בסיס שריון מקום קבוע ועוד 5 לפי הישגים שישתנו מעונה לעונה. היו קולות רבים בעד ונגד המהלך, וכעת פורסם ב”מארקה” הספרדי על כוונה לבנות תקרת שכר בליגה.

תקרת שכר זה מודל הקיים ב-NBA ובליגות נוספות, בעיקר אלו בארצות הברית, במסגרתו יש סכום משכורות מקסימלי אותו קבוצה יכולה לשלם לשחקניה. הוא נחשב למרכזי בבניית השוויון בין הקבוצות השונות באותן ליגות. נוסף לכך, נשיא הסופר ליג וריאל מדריד, פלורנטינו פרס, הודיע שעד 55% מתקציב הקבוצות אשר יוגש להנהלת הסופר ליג ילך למשכורות השחקנים.

פלורנטינו פרס (רויטרס)פלורנטינו פרס (רויטרס)

נוסף לכך, התקיימו דיונים על העברה מקסימלית – הסכום הגבוה ביותר אותו קבוצה תוכל להציע לקבוצה אחרת בשביל לרכוש שחקן. כרגע עדיין אין הסכמות מלאות על כך. נושא אחר שעלה לדיון הוא חיבור מיקרופונים לשופטים, כדי שהם יוכלו להסביר החלטות שנויות במחלוקת לקהל, בדומה לנעשה ב-NFL, ליגת הפוטבול האמריקאית. הסופר ליג תכלול את ה-VAR, מערכת שיפוט הווידאו שנכנסה לשימוש רחב באירופה אך עדיין לא ברור מי יהיו אלה שיפעילו אותה והאם יהיה מדובר במערכת שהיא זהה ל-VAR או פיתוח אחר שיהיה בבעלות הסופר ליג.

פרס התייחס להיעדר השקיפות באופ”א, ורמז לכך שתהיה שקיפות מלאה בסופר ליג: “אני יודע כמה לברון ג’יימס מרוויח, כי זה נגיש לציבור. אני לא יודע כמה אלכסנדר צ’פרין מרוויח. מה השכר שלו? למה אני לא יודע כמה נשיא לה ליגה מרוויח? למה המשכורות שלהם לא הופחתו כמו של כולם בזמן המגפה?”

השינויים שהסופר ליג עשויה להביא עימה: “אני חושב שהקהל הצעיר מרגיש שמשחקי הכדורגל ארוכים מדי. זה כי הכדורגל הפך ללא מעניין מספיק. אולי נצטרך לחשוב על לקצר מעט את המשחקים. אם אופ”א רוצה לחכות עד 2024 כדי לעשות רפורמה בליגת האלופות, אז אנחנו לא יכולים לחכות. אנחנו לא מחכים לאף אחד ומבחינתנו הסופר ליג תתחיל מוקדם ככל האפשר אם לא נצליח להגיע להסכם עם אופ”א, לא נחזור בנו. לא נחכה להם עד 2024”.

.  

כל התגובות ברשת על הקמת הסופר ליג
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה