אחרי 2:2 מרתק במשחק הראשון באליאנץ ארנה, ריאל מדריד ובאיירן מינכן יגיעו היום (רביעי, 22:00) למשחק הגומלין בסנטיאגו ברנבאו, בסיומו תוכרע זהות העולה השנייה לגמר הגדול של ליגת האלופות בוומבלי. להלן מספר סוגיות מרכזיות שילוו את המפגש הגדול.

האתגר הקשה של לונין

אנדריי לונין היה הגיבור של ריאל בשלב הנוקאאוט באירופה העונה, אולי אפילו יותר מכל שחקן אחר. 9 ההצלות שלו בלייפציג, חלקן ברמה העולמית הגבוהה ביותר, עזרו ללבנים לנצח בקרב בו היו ראויים להפסד, ובסופו של דבר לעבור את השוורים האדומים בקושי רב. ברבע הגמר, הוא עמד היטב במשימה במשך 210 דקות, ואז הצטיין בדו קרב הפנדלים. ברור לגמרי מדוע מעוניין המאמן קרלו אנצ'לוטי להמשיך לתת את האשראי לאוקראיני גם בחצי הגמר, אך הנסיבות השתנו – והבחירה הזו הופכת אוטומטית לשנויה במחלוקת. כי טיבו קורטואה כשיר, והבלגי הוא אחד השוערים הטובים בעולם. יש קונצנזוס לגבי העובדה הזו, והניסיון העצום שלו – גם בליגת האלופות – הוא נכס לא מבוטל. 

לונין לא יושפע מהתחרות מבחינה פסיכולוגית. למעשה, מדובר באחד השוערים היציבים ביותר מנטלית בתבל. מאז פרץ להרכב דנייפרו בגיל 17, הוא בלט בעיקר בשקט הנפשי המופתי. כך היה גם בחודשים בהם הושאל לאוביידו בתחילת 2020. הוא נזרק אז למאבקי תחתית בליגה השנייה, והעיתונאים המקומיים בחבל אסטוריאס טוענים כי לונין הצעיר העניק ביטחון יוצא דופן לשחקני ההגנה שהיו מבוגרים ממנו בהרבה.

אנדריי לונין (רויטרס)אנדריי לונין (רויטרס)

הוא התאמן לבד בביתו בפגרת הקורונה, חזר בכושר פיזי מושלם והיה האחראי המרכזי להצלחה במאבק ההישרדות. שום דבר לא מסיט אותו מהמטרה – לא המתנה ארוכה מאוד בצילו של קורטואה, ולא החתמה של קפה בתחילת העונה. בהקשר זה, לונין קרוב לשלמות, והריכוז שלו יהיה מקסימלי גם בגומלין. סימני השאלה יש רק לגבי יציבות מבחינת קבלת ההחלטות ויכולת מקצועית נטו.

בכל הקשור ליציבות מקצועית, קורטואה נמצא בצמרת הגבוהה ביותר. לונין עדיין לא הגיע לרמתו, ולא ברור אם יוכל לעשות זאת בעתיד. שני השערים שספגה ריאל בקלאסיקו האחרון היו באשמתו הישירה. אז הצליחה הקבוצה לנצח בכל זאת 2:3 משער של ג'וד בלינגהאם בזמן פציעות, אך למפגש מול בארסה לא הייתה משמעות ספורטיבית גדולה במיוחד, כי הזכייה באליפות כבר הייתה קרובה. הפעם, מחיר הטעות עלול להיות גדול – אי העפלה לגמר ליגת האלופות. ואם היא תתרחש כשקורטואה יושב על הספסל, יידרש אנצ'לוטי להעניק הסברים.

המשימה של קיין בחצי הגמר

ידוע היטב כי הארי קיין כבר שיחק בגמר ליגת האלופות עם טוטנהאם ב-2019. לא כולם זוכרים שאת שני המשחקים בחצי הגמר מול אייאקס הוא החמיץ בגלל פציעה – וזה למעשה הפך את ההולנדים לפייבוריטים. לוקאס מורה כבש אז שלושער דרמטי בגומלין כדי להשלים קאמבק היסטורי, וקיין חולל סוג של נס רפואי כדי להיות כשיר לגמר נגד ליברפול, בו לא הותיר רושם כלשהו. ובכך, הלך לאיבוד הצ'אנס הכי גדול שלו לזכות בתואר קבוצתי בקדנציה הארוכה בצפון לונדון. 

העובדה כי רצף 11 האליפויות של באיירן מינכן נקטע מיד אחרי החתמתו של הסקורר האנגלי הפכה כבר מזמן לבדיחה. במיוחד בממלכה מדברים על קללה שרובצת עליו, כאילו הוא הסיבה לעונה המופלאה של לברקוזן ששוברת את כל השיאים האפשריים והבלתי אפשריים. במציאות, באיירן הניפה בעונה שעברה את הצלחת עם 71 נקודות ליגה. העונה יש לה 69 נקודות כשנותרו עוד שני מחזורים, ולכן היא צפויה לסיים עם מאזן טוב יותר. קיין בוודאי עשה את שלו מבחינה סטטיסטית עם 36 כיבושים ב-32 מחזורים, והיו לו שאיפות לשבור את השיא של רוברט לבנדובסקי שעומד על 41 שערים. 

הארי קיין (רויטרס)הארי קיין (רויטרס)

האם הרצון הזה גרם למאמן תומאס טוכל להציב את האנגלי בהרכב מול שטוטגרט בשבת ולהשאירו על המגרש במשך כל 90 הדקות? קיין פתח בכל משחקי הליגה של באיירן העונה, וזה היה מובן כל עוד היא נאבקה על הפסגה, אך לברקוזן כבר הוכתרה – וההחלטה להתיש את הכוכב הכי חשוב בחוד לקראת הגומלין בסנטיאגו ברנבאו נראית תמוהה במקרה הטוב. קיין לא הצטיין, אגב, גם אם כבש בפנדל, וכעת הוא עומד בפני האתגר החשוב ביותר בקבוצתו החדשה.

האליפות אמנם הלכה, אבל תואר ראשון עדיין אפשרי – והוא אפילו יוקרתי ונוצץ יותר. האיש שלא היה שם בחצי הגמר לפני 5 שנים הפגין יכולת בינונית באליאנץ ארנה בשבוע שעבר (אם כי גם שם הבקיע בפנדל), אבל הפעם האחריות תהיה שלו. היו נגד קיין תלונות על כך שהוא נעלם ברגעים המכריעים, ודוגמה מצוינת לכך ראינו בתבוסה 3:0 בלברקוזן העונה. במדריד אסור לו להיעלם, אחרת הבדיחות על חשבונו בכל זאת יהיו מוצדקות קצת יותר.

מזראווי בצד הלא נכון

נוסייר מזראווי עשה הרבה כותרות במינכן העונה, ורובן מהסיבות הלא נכונות – במיוחד בכל הקשור להתבטאויותיו הבעייתיות ברשתות החברתיות אחרי ה-7 באוקטובר. ההולנדי-מרוקאי ננזף אז, והיו שגרסו כי הושאר בבאיירן רק בגלל המצוקה בעמדת המגן הימני. בנייה לא נכונה של הסגל, שכללה השאלה הזויה של יוסיפ סטאנישיץ' ללברקוזן, הותירה את באיירן כמעט ללא שחקנים שמסוגלים למלא אותה – ומזראווי נסלח. 

העניין הוא כי הוא גילה יכולת ירודה במשחקים רבים בסיבוב הראשון, במיוחד בתבוסה 5:1 בפרנקפורט, ואז נפצע והחמיץ שבועות ארוכים בסיבוב השני. בהיעדרו, בחר לבסוף טוכל להסיט את ג’ושוע קימיך לעמדת המגן הימני בניגוד לרצונו, וזה רלוונטי גם עכשיו כאשר מזראווי בריא. באופן ביזארי למדי, התפנה עבורו דווקא האגף השני בשל יכולתו הדלה של אלפונסו דייויס. 

נוסאייר מזראווי (רויטרס)נוסאייר מזראווי (רויטרס)

הקנדי, שהיה עד לא מכבר אחד השחקנים הטובים בסגל, חווה נסיגה דרמטית במעמדו, בין היתר על רקע רצונו לעזוב. הוא קושר עד לא מכבר גם לריאל מדריד עצמה, אך מתקבל הרושם שהנושא ירד מהפרק, ובבאיירן אוזלת הסבלנות כלפי נסיונותיו לסחוט שכר גבוה מדי לטעמו של המועדון במשא ומתן על הארכת החוזה, כולל תלונות פומביות של סוכנו על יחס לא הוגן.

וכך, איבד דייויס את מקומו בהרכב בשבועות האחרונים – ולשם נכנס מזרוואי בהצלחה לא מבוטלת. הופעתו מול ריאל במשחק הראשון הייתה טובה, והוא עשוי להמשיך לקבל אשראי גם בגומלין. ואולם, בשורה התחתונה זו עמדה הרבה פחות טבעית עבורו, וריאל חייבת לנסות לנצל זאת.

מה יהיה המערך של ריאל בחוד?

וכאן אנחנו מגיעים לסוגיה המרתקת שמעסיקה את אנצ'לוטי לקראת הקרב הגדול. ההרכב של ריאל בחלק הקדמי ברור לחלוטין – ויניסיוס ורודריגו, ביחד עם ג'וד בלינגהאם ופדריקו ואלוורדה. אבל כיצד להציב אותם על הדשא? זה כבר ממש לא חד משמעי.

רודריגו מעדיף לשחק משמאל, ואף נתן מספר הצגות גדולות כאשר הוסט לשם בשבועות האחרונים, אבל דווקא במשחק הראשון במינכן בשבוע שעבר הוא הלך לאיבוד במשך דקות ארוכות מדי. הוא הוכשל על ידי קים מין-ג'אה ברחבה וגרם לפנדל, אך יש לומר כי הייתה זו טעות של הקוריאני יותר מאשר הברקה של ברזילאי.

קימיך התמודד איתו היטב באגף באופן כללי, והפעם צפוי לחזור להרכב באיירן מתייס דה ליכט על חשבונו של קים. ההולנדי יוצר צמד בלמים איכותי עם אריק דאייר, ויהיה לריאל קשה יותר לפרוץ את ההגנה הזו בהשוואה למשחק הראשון – והרי גם אז היא לא בדיוק הצטיינה בכך. אז מה כדאי לעשות?

ויניסיוס ג'וניור כובש (רויטרס)ויניסיוס ג'וניור כובש (רויטרס)

אולי עדיף להשאיר את מרכז הרחבה פנוי לגיחות הרנדומליות של בלינגהאם, שכה מצטיין באיתור שטחים פנויים בהם שחקני ההגנה לא מצפים לו – וכבר איבדנו את הספירה לדוגמאות לכך השנה. רודריגו לא יאהב את הרעיון, אבל אולי עדיף להחזירו ימינה, כדי שיאתגר את מזראווי כמה שיותר עם מהירותו – זה משהו שמתאים לו לעשות יותר מאשר ל-ואלוורדה.

האורוגוואי יתופקד במקרה כזה במרכז המגרש, שם תהיה לו אפשרות לסיים לטוני קרוס וליצור יתרון משמעותי מול ליאון גורצקה שחווה עונה פושרת למדי. בתסריט הזה, ויניסיוס יחזור לעמדה הטבעית שלו משמאל, וינסה לשגע את קימיך – מה שבהחלט עשוי לעבוד.

אפשר, כמובן, להמשיך במתכון מהמשחק הראשון, עם רודריגו משמאל, ואלוורדה מימין, ויניסיוס במרכז ובלינגהאם בכל מקום, אבל זה מערך שלא הבריק מול היריבה ספציפית, ובאיירן כבר מוכנה לקראתו בכל מקרה. נותר רק להמתין ולראות מה יחליט דון קרלו.

10 הרגעים הגדולים של ריאל העונה בליגה
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה