המונדיאל הנוכחי בקטאר נחקק בשלב זה כטורניר של הפתעות יוצאות דופן ובעיקר בשלב הבתים, זה התחיל עם סנסציה אדירה כאשר ערב הסעודית גברה על נבחרת ארגנטינה והמשיך עם יפן, שניצחה בדרך לשמינית הגמר את גרמניה ואפילו סיימה בראשות הבית מעל ספרד.

בנוסף, חייבים לציין את דרום קוריאה שהעפילה לשמינית הגמר ואת נבחרת אוסטרליה שהדהימה את כולנו עצם העפלה לשמינית הגמר היוקרתית, אבל מעל לכל ההפתעות השונות עד כה בגביע העולם בקטאר אני מתייג את מרוקו כנבחרת הכי מרשימה מכל הנבחרות שהגיעו למונדיאל כנבחרות קטנות.

מרוקו עם יכולת מרשימה בשלב הבתים סיימה במקום הראשון עם שילוב של יכולת אישית, יכולת קבוצתית ומשמעת טקטית שהביאה את המרוקאים לשמינית הגמר מראשות הבית. הערב נבחרת מרוקו המרעננת הוגרלה מול נבחרת ספרדית מדשדשת, שעדיין לא התחברה בעיקר מבחינה התקפית, כאשר לואיס אנריקה עדיין לא מצא את הנוסחה המתאימה על כר הדשא עם סגל השחקנים הרחב שעומד לרשותו.

חאקים זייש חוגג (רויטרס)חאקים זייש חוגג (רויטרס)

עד למשחק הערב, היה די ברור שנבחרת ספרד מבחינת היכולת רחוקה מאוד מרמת הציפיות. מרוקו, שסיימה אמנם בראשות הבית המוקדם, הגיעה למפגש מול הספרדים כאנדרדוג, אבל בפועל ביציעים בקטאר היה לאריות האטלס יתרון אבסולוטי וגם על כר הדשא במחצית הראשונה ראינו נבחרת מרוקאית תוססת אל מול נבחרת ספרדית נטולת יצירתיות וקצב משחק נמוך.

נבחרת לה רוחה לא סיכנה את שערו של בונו שוערה של מרוקו לאורך כל המחצית הראשונה, כשמנגד נבחרת מרוקו שהסתגרה וצופפה בחצי המגרש שלה מבחינה הגנתית יצאה להתקפות מעבר מהירות שהצליחו פעמיים לסכן את שערו של אונאי סימון, אך לא השכילו להסתיים בהבקעת שער. 

שחקני נבחרת ספרד המומים. הודחו שוב בשמינית הגמר (רויטרס)שחקני נבחרת ספרד המומים. הודחו שוב בשמינית הגמר (רויטרס)

המחצית השנייה נפתחה אמנם יותר טוב מבחינת הספרדים שהגבירו את הקצב, החזיקו בכדור ושלחו יותר שחקנים קדימה, אך הספרדים ביום חלש של שחקני החלק הקדמי לא הצליחו להגיע לשום הזדמנות אמיתית. לואיס אנריקה ניסה לעורר את משחק ההתקפה של נבחרתו כאשר ביצע שלושה חילופים במהלך המחצית השנייה - סולר נכנס בקישור במקום גאבי ומוראטה החליף את אסנסיו החלש, כשיותר מאוחר ניקו וויליאמס הגיע על חשבון פראן טורס.

אלו היו חילופים שעוררו מעט את הנבחרת של לואיס אנריקה והפכו את הספרדים לנבחרת יותר מהירה ותוססת בחלק הקדמי, אך עדיין הפעולות של שחקני ההכרעה לא היו מספיק איכותיות, מה שהביא את המשחק להארכה. גם במהלך הארכה נבחרת מרוקו המשיכה להוות אגוז קשה לפיצוח עבור הנבחרת הספרדית, חסרת היצירתיות אל מול משמעת טקטית מרשימה מבחינה הגנתית של המרוקאים שכיוונו לפנדלים.

ניקו וויליאמס מול בונו (רויטרס)ניקו וויליאמס מול בונו (רויטרס)

נבחרת ספרד, למרות החילופים, נותרה עקרה בחלק הקדמי ודווקא נבחרת מרוקו הגיעה למצב הטוב ביותר במשחק, שיכל להכריע את המפגש המסקרן כאשר קדירה חלוצה המחליף של מרוקו מצא את עצמו בעומק רחבת ספרד במצב נפלא מול סימון שהציל את הספרדים מספיגה לאחר אינסטינקט אדיר עם רגל ימין שהדפה את הבעיטה.

בפנדלים שני השוערים היו יכולים לקנות את עולמם, אך רק אחד לבסוף עשה זאת. זה היה בונו, שוערה של נבחרת מרוקו מקבוצת סביליה מהליגה הספרדית, אל מול סימון שוערה של נבחרת ספרד ואתלטיקו בילבאו מהליגה הספרדית. הפנדל הראשון של הספרדים הוחמץ על ידי סראביה שנכנס מחליף לקראת הדקות האחרונות של הארכה, כאשר סולר החמיץ את הפנדל השני ובוסקטס הוותיק החמיץ את הפנדל השלישי עם התעלות אדירה של בונו, שעצר שני פנדלים במאני טיים והעלה במו ידיו את המרוקאים לרבע הגמר.

אמריק לאפורט מול חאקים זייש (רדאד ג'בארה)אמריק לאפורט מול חאקים זייש (רדאד ג'בארה)

יש לומר די בצדק, הנציגה היחידה של העולם הערבי הצליחה לעבור שלב באומץ רב עם שילוב של יכולת וטקטיקה, כולל חגיגה מדהימה ביציעים ובוודאי שמחה גדולה ברחבי מרוקו. אז אם יש צדק בכדורגל הוא קרה הערב בקטאר - הנבחרת שהגיעה לה לעלות לשלב הבא עשתה זאת.

בצד המאוכזב, ספרד שוב פעם לא הצליחה להתעלות ברגע האמת והולכת הביתה בשלב מוקדם. החבורה של לואיס אנריקה נראתה עייפה, חסרת מעוף ויצירתיות והכי מדאיג – חסרת תשוקה מול נבחרת צפון אפריקאית דינמית עם שמחת חיים, משמעת עצמית וקבוצתית ושחקנים איכותיים שמרביתם משחקים בליגות המובילות באירופה.

בינתיים, נבחרת מרוקו מתפקדת היטב ברגע האמת וסוחפת את העולם הערבי לרבע הגמר היוקרתי. עכשיו, השאלה האם המסע המדהים של מרוקו ייעצר ברבע הגמר או שאנחנו בדרך לסנסציה מדהימה נוספת. בכל אופן, אנחנו כבר בהמתנה לפרק הבא.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה