מגרש האימונים של קבוצת פלמנגו בריו דה ז'נרו הפך מאז החל המונדיאל למתקן הבסיס של נבחרת הולנד, אחת הנבחרות המרשימות בטורניר עד כה. לקראת המשחק הקרוב על ראשות הבית מול צ'ילה, הגענו לאימון הפתוח של האורנג' כדי להתרשם מלואיס ואן חאל וחניכיו.

כשנכנסנו למתחם האימונים פנה אלינו עיתונאי הולנדי שזיהה שאנחנו מישראל ושאל בהתרגשות אם אנחנו מכירים את כדורגלן העבר האבוד, רוני קלדרון. מיד כשענינו בחיוך שאנחנו אכן מכירים אותו, אמר בהתלהבות: ״יש לי בשבילכם הפתעה, אני יודע איפה הוא נמצא״, לחש. לפני שהספקנו להבין מאיפה נחת עלינו העניין הזה, הוא כבר המשיך וסיפר שכאשר קלדרון הגיע לאייאקס בשנות השבעים, כולם דיברו עליו בתור ״קרויף של המזרח התיכון״, אבל מאז הסתבך ונעלם וכיום איש אינו יודע מה עלה בגורלו. מלבדו כמובן, והוא אינו מתכוון לגלות לנו.

״הוא בישראל, במדבר״, פלט לבסוף. בקרוב הוא הבטיח, יפרסם את הסיפור המלא בהולנד. עד כאן אנקדוטות מוזרות ממחנה האימונים של נבחרת הולנד.

האימון עצמו עבר בצורה רגועה כאשר ואן חאל מתרכז בעיקר בעבודה טכנית על בעיטות בשתי הרגליים ובמשחקון של נגיעה אחת בכדור. למרות השקט מסביב, האימון התנהל בקצב מהיר וניתן להבחין כי ואן חאל מנסה לחדד את היכולת של השחקנים לצאת למתפרצות מהירות תוך מספר מינימלי של נגיעות בכדור. חלק מהמהפכה הטקטית של המאמן המנוסה. 

צפו: מרחק נגיעה מרובין ואן פרסי

המאמן שביצע לקראת המונדיאל הסבה בתפקידו של אריאן רובן מעמדת הקשר ההתקפי המשחק בכנף ימין לעמדת החלוץ, בהחלט קוצרת את הפירות ורובן כבר כבש שלושה שערים בהתקפות מהירות, בדיוק כפי שרצה מאמנו. אבל רובן הוא רק הברקה אחת מתוך השינוי הטקטי הגדול והדי מפתיע של ואן חאל. 

״בהולנד לא כל כך אוהבים את המעבר של ואן חאל למערך של חמישה שחקני הגנה. זה בעצם אומר שאנחנו נבחרת ״מגיבה״ ולא כזאת ששולטת במשחק". מסביר רולנד ואן דה חיר שמשדר את המשחקים לרדיו ההולנדי.

״בהולנד אוהבים כדורגל אטרקטיבי. השיטה של ואן חאל מתאימה מול יריבות דומיננטיות כמו ספרד שיוצאות קדימה עם הרבה שחקנים, אבל ראינו שנגד אוסטרליה זה לא התאים. דווקא מול צ׳ילה שנוטה לשחק כדורגל התקפי זה כן רעיון טוב כי יהיה מרחב להתקפות מתפרצות״, העריך קון חרייבן, עיתונאי מאמסטרדם. 

מגרש האימונים של הולנד (עמיר יניב)
מבט מרחוק. מגרש האימונים של ההולנדים (עמיר יניב)
 

״שחקני ההגנה שלנו מאוד לא מנוסים. ארבעה מתוך החמישה שיחקו ביורו הצעירות שנערך בישראל לפני שנה ולא ממש עמדו שם בלחץ. זאת כנראה אחת הסיבות שבגללן בחר ואן חאל לצופף את החלק האחורי, אבל לא בטוח שזה יהיה מספיק לשלבים המכריעים״, אמר לנו בחשש בארט הינגר, גם הוא עיתונאי מהולנד. 

בינתיים ביציע, רגע אינטימי נוצר כשנשות הכדורגלנים הגיעו ליציע ביחד עם הילדים שנופפו לאבות מרחוק. אחד האבות, רובין ואן פרסי, שגם הוא כבר הספיק לכבוש שלושה שערים במונדיאל, עלה ליציע בכדי לשבת עם ילדיו. ואן פרסי שהשתתף רק בחלק מהאימון כדי להפחית מהעומס ישב ביחד עם משפחתו, מוקף באנשי תקשורת, חברים ואוהדים שבאו לצפות. כמובן שמאבטח מטעם הנבחרת היה בסביבתו ולא נתן כ"כ להתקרב לחלוץ או לצלם אותו.

״למשפחות בטורניר הזה יש חשיבות גדולה״, טען הינגר. "4 שעות לפני המשחק מול ספרד, ואן פרסי שיחק סנוקר עם הילדים שלו. זה לא דבר רגיל, אבל זה כנראה עוזר". ילדיו של דירק קאוט עוד הספיקו לסחרר קצת את המאבטח בטריבונה עד שגברת קאוט קמה ממקומה ועשתה סדר. ״במונדיאל 1990 כלאו את השחקנים באיזו טירה באיטליה מבלי שיכלו לפגוש את המשפחות. כנראה הבינו שזאת דרך לא טובה ושעדיף לקחת דברים בקלילות. ואן חאל מאמין באדם השלם ולא רק בכדורגלן ולכן הוא חושב שצריך לתת לשחקנים את כל התנאים להרגיש הכי בנוח״, הסביר הינגר. 

ואן פרסי  (עמיר יניב)
ואן פרסי והמשפחות מבלים יחד (עמיר יניב)
 

אבל למרות השלווה שהגיעה עם ההעפלה לשמינית הגמר, לנבחרת יש משחק חשוב ביום שני מול צ'ילה. משחק שיקבע מי תסיים ראשונה בבית ואולי תימנע ממפגש אכזרי מול הנבחרת המארחת, ברזיל. "למרות שכבר שיחקנו מול ברזיל והדחנו אותם לפני 4 שנים, הפעם זה יהיה שונה מול הקהל הביתי. כמובן שאנחנו מעדיפים לקבל את נבחרת מקסיקו או קרואטיה, אבל כדי לזכות אתה צריך להיות מסוגל לנצח כל נבחרת", סיכם טום אגוורס מהטלוויזיה ההולנדית. 

אז איך נראה אימון של ואן חאל? למי מחא המאמן כפיים במהלך האימון? ומה עשו נשות הכדורגלנים ביציע? כל זאת בכתבה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה