כבר כמעט שש שנים עברו מאז מונה דייגו סימאונה למאמן אתלטיקו מדריד. שש שנים של מהפכה שהנחיל בקבוצה, שבאותה תקופה נחשבה לסימפטית, ללא שאיפות של ממש לתארים מקומיים או לקריאת תיגר על היריבה הגדולה, ריאל. אולם סימפטית, הוא הדבר האחרון שאפשר להגיד על אתלטיקו של סימאונה.

רוח הלחימה שהייתה לו כשחקן הוחדרה במלואה גם כשהוא על הקווים. עוד בעונה בה מונה הוליך את הקבוצה לזכייה בליגה האירופית, בשנה שלאחר מכן כבר סיים במקום השלישי (הגבוה ביותר של המועדון מאז עונת האליפות ב-1995/96) ומאז אתלטיקו חברה של קבע בצמרת לה ליגה ולאחר מכן גם בליגת האלופות עם זכייה באליפות, בגביע, בסופר קאפ הספרדי, פעמיים בסופר קאפ האירופי ושתי העפלות לגמר הצ'מפיונס.

שבת 21:45: הדרבי של מדריד

אלא שהשנה, משהו קרה. אתלטיקו מציגה את הכדורגל הגרוע ביותר מאז הגיע סימאונה, וגם התוצאות בהתאם. היא טרם הצליחה לנצח בשלב הבתים של ליגת האלופות וקרובה מאוד להדחה מוקדמת; בליגה הקבוצה מצליחה להישאר בעניינים ממש בקושי, כאשר היא מדורגת רביעית וטרם הפסידה, אך גם רשמה חמש תוצאות תיקו מתוך 11 משחקים ורחוקה שמונה נקודות מהפסגה. אם נעמיק מעט במספרים, הקולצ'ונרוס ניצחו רק שני משחקים מתוך תשעת האחרונים שלהם ועומדים על 56 אחוזי הצלחה העונה בכל המסגרות, נמוך משמעותית ממה שהתרגלו אליו במועדון.

אז אחרי שסידרנו את העובדות ושכנענו אתכם שאתלטיקו של השנה נמצאת בבעיה, זה הזמן, כמו שאומר ערן זרחוביץ' בחיקוי של רביב דרוקר בארץ נהדרת, "לחזור אחורה", ולבדוק מהן הסיבות לכך שסימאונה לא מצליח להביא את הקבוצה שלו למקומות אליהן הייתה רגילה. האם זוהי שירת הברבור של צ'ולו? או אולי דווקא הדרבי הגדול מול ריאל מדריד הלילה (שבת, 21:45) יכול להיות נקודת המפנה? משחקי הליגה הספרדית משודרים בערוץ ONE למנויי yes ,HOT וסלקום TV. (בפרטנר tv – לא משודר).

הוציא עליו חוזה

בקיץ האחרון האריך סימאונה את חוזהו באתלטיקו בשנתיים נוספות, דווקא שנה לאחר שמשך החוזה קוצץ. העניין במאמן היה רב מצד קבוצות גדולות רבות ברחבי אירופה, אלא שהיו אלה זמני משבר בצד האדום-לבן של מדריד, וצ'ולו הוא לא אחד שנוטש ספינה בעת סערה. כזכור, בית המשפט לענייני ספורט דחה את ערעור הקבוצה על האיסור להעביר שחקנים לשורותיה. שחקנים בכירים כמו אנטואן גריזמן, קוקה וסאול שוכנעו להאריך חוזה כדי לא להותיר את המועדון מפורק מנכסים, וגם המאמן היה צריך להראות דוגמה אישית לשחקניו ולהישאר בפרויקט אותו טיפח.

סאול וגריזמן חוגגים (La Liga)סאול וגריזמן חוגגים (La Liga)

עם זאת, האיסור של אופ"א התברר כקריטי. הסגל שנותר היה שבע ומבוגר, אשר רוב כוכביו רחוקים משיאם בלשון המעטה. אם זה לא מספיק, גם העומק בעייתי והמחליפים הם לא ממש כאלה שיכולים לייצר שינוי של ממש. דייגו גודין, פליפה לואיז וחואנפראן, שהיו מעוז ההגנה בעונת האליפות, חצו את גיל 30 לא מכבר, גאבי כבר הספיק לחגוג 34 ופרננדו טורס רחוק משיאו בערך כמו שליברפול וצ'לסי רחוקות העונה מאליפות באנגליה.

רק (לא) רשת

עד כמה שיכולתו של טורס לא מבריקה, היא רק קמצוץ מאחת הבעיות הגדולות ביותר של אתלטיקו העונה - היא פשוט לא מצליחה למצוא את הרשת. רק 19 פעמים שאגו אוהדיה משמחה ב-16 משחקיה הרשמיים. ממוצע עלוב למדי של 1.18 שערים למשחק. וזה לא שהקולצ'ונרוס לא מגיעים למצבים. מול קרבאח, לדוגמה, אתלטיקו הגיעה ל-33 מצבי בעיטה או נגיחה. 11 מהם נבלמו טרם הגיעו לשער, 12 נוספים היו בחוץ ו-10 מצאו את המסגרת. למי ששכח, התוצאה עמדה על 1:1.

פרננדו טורס על הדשא (La Liga)פרננדו טורס על הדשא (La Liga)

מי שמאפיין טוב מכולם את המצוקה הזו הוא גריזמן, אחת האכזבות הגדולות של אתלטיקו העונה. כמעט אין קבוצה גדולה באירופה ששמה לא נקשר עם החלוץ הצרפתי בן ה-26 שהיה בין שלושת המועמדים הסופיים לשחקן העונה בעולם ב-2016. סימאונה תלה בו את רוב תקוותיו בחלק ההתקפי, אולם זה, עד כה, לא ממש פוגע. אחרי עונות בהן חצה את רף 20 הכיבושים בקלילות (26 שערים אשתקד, 32 ב-15/16, 25 ב-14/15), העונה הוא סופר רק שני כדורים בתוך הרשת בליגה ועוד אחד באירופה (בפנדל).

ולגבי ניצול המצבים - אם אשתקד הוא היה כובש כל 5.5 בעיטות, הרי שהעונה הוא צריך יותר מכפליים, 11.3 איומים לשער כדי למצוא את הרשת. בכלל, אתלטיקו הגיעה ל-203 מצבים העונה (בליגה ובליגת האלופות), ממוצע של 13.5 איומים למשחק, אך כבשה כאמור רק קצת יותר משער למשחק, כלומר היא צריכה 11.2 מצבים כדי לכבוש. לא בדיוק היעילות בה התגאה סימאונה בעבר.

בחזרה לגריזמן. לחלוץ יש סעיף שחרור בחוזה של 100 מיליון אירו, סכום שהפך בשנה האחרונה לכמעט שגרתי בטירוף ההעברות העולמי, ונדמה כי לכולם ברור שזו עונתו האחרונה במדים האדומים לבנים. בינואר, עת תוכל אתלטיקו לרשום שחקנים מחדש, יצטרף סוף-סוף דייגו קוסטה המוקפא ולא מן הנמנע כי גריזמן יידחק החוצה מוקדם מהצפוי. סימאונה יקבל בנוסף לקוסטה גם את ויטולו וייתכן שאף שחקנים נוספים, אולם נדמה כי מי שהצליח בכל שנה במועדון להוציא מקבוצתו שלם העולה על סכום חלקיו, לא ממש מצליח לעשות זאת הפעם.

דייגו קוסטה באתלטיקו מדריד (La Liga)דייגו קוסטה באתלטיקו מדריד (La Liga)

בית הקלפים

סוגיה נוספת שמונחת לפתחנו היא וונדה מטרופוליטנו - אצטדיונה החדש והמפואר של אתלטיקו – שיארח בפעם הראשונה דרבי. אין ספק שקבוצה המתיימרת להיות קבוצת פאר כמו זו שאתלטיקו הפכה להיות עם סימאונה, צריכה אצטדיון כיאה למעמדה, וכזה בדיוק קיבלה הקבוצה קצת אחרי פתיחת העונה. מה שהיה בעבר האצטדיון האולימפי של מדריד שופץ והפך לבית החדש של הקולצ'ונרוס. אלא שלפחות בינתיים, הוא ממש לא מרגיש כמו בית.

67,700 המושבים באצטדיון אמנם תפוסים במלואם בכל משחק, אולם האווירה לא מצליחה עדיין להזכיר את הר הגעש הביתי של הוויסנטה קלדרון, זה שהביא כל כך הרבה נקודות לקבוצה, גם כשזו הייתה האנדרדוג המובהק מול יריבות עדיפות ממנה. הקולצ'ונרוס אמנם ניצחו את שני משחקיהם הראשונים באצטדיון החדש, אולם מאז ה-23 בספטמבר, האוהדים המקומיים שכחו איך מרגיש ניצחון. הפסד ושלוש תוצאות תיקו השיגו סימאונה ושחקניו בארבעת המשחקים האחרונים, שמקווים לסיום הרצף השלילי דווקא בדרבי.

וונדה מטרופוליטנו (רויטרס)וונדה מטרופוליטנו (רויטרס)

האדריכלים של המבנה, אנטוניו קרוס ואנטוניו אורטיס, התגאו בכך ש"הכל דחוס יותר והצופים כמה שיותר קרובים למגרש. זה סיר לחץ". אלא שלפחות עד עכשיו, סיר הלחץ משפיע כנראה יותר על הקבוצה המקומית ופחות על קבוצות החוץ. "אני חושב שהקלדרון והוונדה הם אותו דבר מבחינת הרגשת האוהדים, הוונדה אולי מעט רועש יותר", אמר גריזמן, כשהוא פוליטיקלי קורקט למדי. בינתיים, לפחות, זה לא נראה כאילו הוא וחבריו מרגישים בבית.

אנטואן גריזמן (רויטרס)אנטואן גריזמן (רויטרס)

"אי אפשר לגעת בו"

על אף כל האמורים לעיל ופתיחת העונה החלשה, אתלטיקו עדיין בתמונת המטרות שלה. השגת כרטיס ישיר לליגת האלופות, קרי אחד משלושת המקומות הראשונים בלה ליגה, היה ונשאר היעד המרכזי של הקבוצה, כאשר גם המקום הרביעי יתקבל בהבנה. על הגעה לצ'מפיונס דרך זכייה בליגה האירופית המושמצת, עדיף שלא תדברו עם שחקני אתלטיקו (או כפי שגאבי קרא לו: "מפעל מחורבן").

ומי שסבר שמעמדו של המאמן הארגנטינאי מתערער, קיבל את התשובה ישירות מהנשיא אנריקה סרסו, שאמר השבוע למארקה: "אני רוצה להגיד זאת בקול חזק וברור לשחקנים, לדירקטורים ולאוהדים: אי אפשר לגעת בסימאונה באתלטיקו מדריד. ספקות בנוגע לסימאונה לא יתקבלו כאן". מעניין יהיה לשמוע האם הטון ישתנה גם במקרה של אכזבה מול ריאל. השערה שלנו, כנראה שלא.

דייגו סימאונה באימון (רויטרס)דייגו סימאונה באימון (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה