המלחמה נמשכת. מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל החליטה לפעול שוב משפטית נגד החלטת משרד התרבות והספורט לקצץ בתקציבים. חרף התחייבות המדינה לבג"צ (ביולי 2016) בעתירה קודמת שהוגשה על ידי המנהלת, לתקציב של יותר מ-450,000 שקלים בשנה לכל קבוצה בליגת העל, הועברו לקבוצות בפועל סכומים נמוכים בהרבה.

כזכור, במסגרת העתירה לבג"ץ שהגישה איריס שטרק ולאחר שניתנו צווים בעניין על ידי בית המשפט העליון, הצהירו המדינה ומשרד התרבות והספורט כי יקצו מידי שנה, סכום כספי של יותר מ-450,000 שקלים בשנה לכל קבוצה בליגת העל לנשים. בפועל, למרות שבעונה הראשונה הועבר הסכום במלואו - 450,000 ש”ח לכל קבוצה, בשנת 2018 הועבר סכום של 420,000 ש”ח בלבד, ובשנת 2019 צפויות הקבוצות לקבל רק 313,000 ש”ח בלבד. על פי המסתמן, בשנת 2020 עלול הסכום לרדת בצורה משמעותית עוד יותר.

איריס שטרק (איציק בלניצקי)איריס שטרק (איציק בלניצקי)

על פי התחייבות המדינה לבג"צ, סכומי התמיכות לכדורסל הנשים ישולשו, למשך חמש שנים לפחות, באופן אשר יאפשר לקבוצות הנשים "וודאות ויציבות כלכלית", כפי שמאפשרת המדינה לקבוצות הגברים באמצעות העברות כספים קבועות בסכומים של כ-100 מיליון ₪ בשנה מהמועצה להסדר ההימורים בספורט וממשרד האוצר. היות ובשנה השנייה החל משרד הספורט להפר את ההתחייבות והתוספת נשחקה כמעט ב50%, הוחלט לפנות שוב לבג”צ.

לפי המבחנים החדשים, לא רק שהליגה הראשונה של כדורסל וכדורגל הגברים תקבל תקציב הגבוה פי ארבעה, מהנשים, אלא כעת, זכאיות בנוסף לתקצוב גם קבוצות הליגה הלאומית לגברים בכדורסל, כאשר הליגה הלאומית לנשים בכדורסל לא תתוקצב כלל. "מדובר בניסיון בוטה וחמור ביותר "להסתיר" תקנה שאין בה אלא אפליה בוטה של ספורט הנשים", כך על פי מכתבם של היועצים המשפטיים של המנהלת.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה