מאמן נבחרת ישראל והפועל ירושלים, עודד קטש, תובע את איגוד הכדורסל על 287 אלף ש״ח לאחר שהוצא על ידי האיגוד לחל״ת מתפקידו כמאמן הלאומי באופן חד צדדי וללא ידיעתו.

בחודש מרץ, לאחר שלא קיבל את משכורתו מאיגוד הכדורסל, קטש גילה למעשה כי הוא בחל״ת, כאשר האיגוד לא ביקש את הסכמתו למהלך ושלח הודעה למייל בנוגע לחל״ת, כאשר הודעה על כך נשלחה למייל של קטש, אם כי למייל לא נכון. בעקבות כך, המאמן גילה כי הוא בחל״ת רק לאחר שמשכורתו לא נכנסה.

נצחון דחוק לירושלמים על ראשון לציון

כידוע, קטש לא היה אמור לבצע עבודת אימון בנבחרת ישראל בתקופה הזו של מרץ, אפריל ומאי. “לאחר בירור משפטי סביב הוצאתי לחל״ת בתקופת משבר הקורונה  ובעקבות חילוקי דעות עם האיגוד ומאמצים לפתור את המחלוקת בהדברות ישירה, הרגשתי צורך ואף מחויבות  לפנות לדרך אחרת כדי לעמוד על זכויותיי כעובד וכמאמן. למען הסר ספק, בכוונתי לאמן ולשרת את נבחרת ישראל עד השלמת המשימה שלקחתי על עצמי ולקיים את חלקי בחוזה”, הבהיר המאמן.

עורכת דינו של קטש, דפנה שמואלביץ׳, התייחסה לתביעה ואמרה: ״לא הייתה שום הצדקה לדבר הזה, היו חייבים להרים לו טלפון. עודד היה מוכן לתרום ולוותר על חלק נכבד משכרו וגם לפני הגשת התביעה ניהלתי משא ומתן בנסיון לגמור את זה בהסכמות, רק שלא היה עם מי לדבר. כשעודד ביקש לדבר עם יענקל׳ה בן שושן, יענקל’ה סירב לדבר איתו״.

תגובת איגוד הכדורסל: ״איגוד הכדורסל הוציא לחל"ת, כפי שעשה המשק הישראלי כולו בזמן משבר הקורונה, 530 עובדים בהם שופטים, מאמנים ועובדים באקדמיה של האיגוד וכך גם את עודד קטש, שאין הבדל בינו לבין עובדים האחרים שצוינו פה וההליך נעשה באופן חוקי. צר לנו שעודד קטש, שקיבל מהאיגוד את המינוי היוקרתי ביותר בכדורסל הישראלי ולתנאים הטובים ביותר של מאמן לאומי מאז ומעולם, בחר ללכת להליך משפטי ולתת לו פומבי וזאת בזמן שהתקיימו פגישות בין הצדדים במטרה להגיע להבנות״.

עמוס פרישמן (חגי מיכאלי)עמוס פרישמן (חגי מיכאלי)

עורכת דינו של קטש, דפנה שמואלביץ׳, הסבירה: ״הסיפור פה הוא לא סיפור של כסף, זה סיפור למעשה של מעמד המאמן. עודד גילה איזה יום, אחרי שהוא לא קיבל משכורת, שהוא בעצם בחל״ת. לא שמישהו הרים לו טלפון, לא שמישהו הודיע לו או ביקש ממנו, אי אפשר להוציא לחל״ת ללא הסכמה, החוק מאוד ברור לגבי זה. שלחו מיילים לעובדים, כולל למאמן נבחרת ישראל, ולעודד הם אפילו שלחו את זה למייל הלא נכון״.

״בניגוד גמור להתנהלות הפסולה של האיגוד, כשהתחיל משבר הקורונה הודיעו על הפסקת הליגה ופה מדובר באמת על עבודה שאי אפשר לבצע יותר. באותו יום עודד קיבל טלפון מגיא הראל שאמר לו ׳אין עבודה כרגע, אין ליגה, אין אימונים, אני מבקש שתצא לחל״ת ונסתדר בינינו בסוף׳ אמר לו עודד שאין בעיה ושהוא מבין לגמרי ויצא לחל״ת בהסכמה ואחרי סיום המשבר וחזרת הליגה הסתדרו ביניהם. זה ההבדל בין מעסיק עם קצת תרבות לבין האיגוד. מה שעצוב זה שהאיגוד הוא הרגולטור והמחוקק בענף הזה, אם ככה מתנהג המחוקק מה זה מאותת לכל הקבוצות?״.

משרדי איגוד הכדורסל (מערכת ONE)משרדי איגוד הכדורסל (מערכת ONE)

״הקטע הוא שלא עשו את זה רק לעודד, עשו את זה לכל הצוותים, כמעט לכל המאמנים ולכל העוזרים שלו עשו את זה. עודד ידע שחבריו בחל״ת אך לא חשב שגם הוא כי אף אחד לא דיבר איתו. הוא התחיל את זה במלחמה על החברים שלו. הוא צלצל לעמוס פרישמן ואמר לו ׳זה לא בסדר׳, ואז הוא גילה שגם הוא בחל״ת. הוא אמר לי במפורש שזה לא על הכסף ונתן לי מנדט לנהל משא ומתן בו היה מוכן לתרום סכום נכבד משכרו לאיגוד הכדורסל למרות שהוא לא חייב רק כדי להראות שהוא נותן כתף בתקופת משבר הקורונה ולא אדיש למה שעובר על כולנו. 

״האיגוד לא היה מוכן לפשרה הוגנת ופה זה התפוצץ. הלכתי לקראתם בהרבה דברים ועודד היה מוכן לתרום ולא ללכת ׳ראש בקיר׳, אבל הקטע של העיקרון מאוד הפריע לו, הקטע הזה שמתייחסים למאמן, אליו ולחבריו, כאילו הם כלום ושום דבר, מאוד הפריע לו ומכאן התביעה. עודד יודע שהחברים שלו לא בעמדה כמוהו שהם מסוגלים לתבוע. אחרי שפניתי לאיגוד ולחצתי הפסיקו לעודד את החל״ת, אבל החברים שלו עדיין בחל״ת״.

אגב, התביעה הפתיעה את אנשי האיגוד שלא בטוחים כי ישנה אפשרות ליישר את ההדורים עם קטש ולא מן הנמנע שלא יצליחו בסופו של דבר להגיע לעמק השווה עם המאמן, כאשר בשלב זה יש אי ודאות לגבי המשך דרכו בתפקיד המאמן הלאומי.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה