עודד קטש הוביל בשבוע החולף את נבחרת הכדורסל בצורה מיוחדת והיא הבטיחה את עלייתה ליורובאסקט 2022 אחרי ניצחונות על נבחרות ספרד ופולין, אך לא בטוח שהמאמן עצמו גם יוביל את הנבחרת באליפות עצמה.

החוזה בן ארבע השנים של קטש ואיגוד הכדורסל מסתיים בחודש אוקטובר  הקרוב, 2021, כאשר חודש לאחר מכן מתחילים משחקי מוקדמות אליפות העולם, בחודש נובמבר 2021, והאליפות עצמה תתקיים רק בקיץ 2022. 

קטש: ״הדרך הייתה טובה יותר משחלמנו"

באיגוד הכדורסל עדיין לא דנו האם להאריך את החוזה של קטש או האם לבחור במאמן אחר. בגלל שיש זמן, באיגוד מתכוונים לעשות זאת במרוצת החודשים הקרובים. כזכור, בזמנו האיגוד הוציא את קטש לחל"ת בגלל נגיף הקורונה, ובתגובה מאמן הפועל ירושלים הגיש נגד האיגוד תביעה על סך של כ-287 אלף ש”ח, וכתוצאה מכך, מאמן נבחרת ישראל זומן לשימוע לפני פיטורים.

קטש בתגובה הוציא לאיגוד מכתב באמצעות עורכי דינו, דפנה שמואלביץ וזוהר גבע, בו כתבו אז כי: "ברור כי האיגוד החליט, באופן בלתי חוקי בעליל, לשחרר עצמו מהחוזה המחייב שעשה עם מר קטש. בשלב ראשון ניסה האיגוד לפטור עצמו באופן זמני מעמידה בתשלומים להם התחייב, על ידי הוצאתו של מר קטש לחל"ת באופן בלתי חוקי, וכעת מנסה האיגוד לחמוק מקיום החוזה כולו. אין לכך כל בבסיס, ומר קטש עומד על קיום החוזה ככתבו וכלשונו".  

עודד קטש (חגי מיכאלי)עודד קטש (חגי מיכאלי)

עוד ציינו אז עורכי הדין כי: "האיגוד מעדיף להתעלם מהפגיעה החמורה בתהליך הבנייה וההעצמה שמוביל מרשנו בנבחרת הלאומית, ואינו שם מול עיניו את טובת הכדורסל הישראלי, רק על רקע חשבון אישי וקטנוני של המנכ"ל כנגד מרשנו".    

בסופו של דבר קטש  עמד ביעד שכיוונו. בזמנו רק ההתערבות של יו"ר הוועדה המקצועית עמוס פרישמן, ויו"ר מכבי ת"א, שמעון מזרחי, השאירו את קטש בנבחרת. מנעו בזבוז של מיליוני שקלים, ופרידה לא על רקע מקצועי.  

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה