ציריך, הבוקר (שישי). המשלחת הישראלית לקונגרס פיפ"א נכנסה לאולם בו התקיים הקונגרס וקיבלה בשורה רעות. נציגי פיפ"א הודיעו להם שיתכוננו כי תתקיים ההצבעה על בקשת הפלסטינים להשעות את ישראל. במשלחת קיוו להימנע מהסיטואציה, אבל היו מוכנים. מיד החלו אנשי ההתאחדות להפעיל את תכנית הפעולה שהוכנה מראש למקרה חירום.

נחזור קצת אחורה. לפני כשבועיים, לאחר שהתקיימה בשווייץ עוד פגישה בה נכחו בין השאר יו"ר ההתאחדות עופר עיני, המנכ"ל רותם קמר ויו"ר ההתאחדות הפלסטינית ג'יבריל רג'וב, נפגשו במקרה קמר ורג'וב במלון בו השניים התאכסנו. מספרים כי הפגישה הזו בארבע עיניים אמנם הייתה קצרה, אך הוחלפו בה משפטים קשים מאוד ועקיצות קשות מצד לצד. זאת לאחר שרג'וב החל בכך.

צפו בעיני לוחץ את ידו של רג'וב

השיחה הזו, מספרים בהתאחדות לכדורגל, גרמה לקמר לעבוד קשה יותר. בעוד הפלסטינים המשיכו עם האיומים ודרשו להעיף אותנו מכל המסגרות הבינלאומיות, קמר כמעט לא ישן בחודש האחרון, יחד עם כל צמרת ההתאחדות לכדורגל שהייתה מודאגת ועבדה במרץ רב.

היו"ר הקודם אבי לוזון אמנם היה אופטימי לאורך כל הדרך כאשר אמר שברגע האחרון רג'וב ימשוך את ההצעה שלו, אך עד שזה קרה היום בשעות הצהריים התחוללה מאחורי הקלעים דרמה ענקית. אגב, גם הבוקר לוזון העריך שזה יסתיים ללא הצבעה נגד ישראל.

אבי לוזון (יניב גונן)
אבי לוזון. אופטימי לאורך כל הדרך (יניב גונן)
 

בימים האחרונים מצב הרוח במשלחת הישראלית נע כמו מטוטלת. הם טסו ביום שני, עיני הצטרף בשלישי והדיווחים משם השתנו. פעם אופטימיים, פעם שידרו פסימיות. המשלחת כללה בין השאר את עיני, ממלא מקומו תמיר גילת, המנכ"ל קמר, היועץ המשפטי עו"ד אפרים ברק, מוטל'ה שפיגלר, ראש מערך ההסברה שלומי ברזל ורונן הרשקו.

מי שאף הגיע השבוע לציריך היה גזבר ההתאחדות דודי גיל, איש נחבא אל הכלים שלא לגמרי ברור מה היה תפקידו בציריך. בהתאחדות חילקו את אנשי המשלחת לפי אזורים בעולם, כל אחד מחברי המשלחת קיבל אזור והיה אחראי על המדינות. אליהם הצטרף אבי לוזון, חבר הוועד הפועל של אופ"א, שסייע עם המדינות האירופאיות.

תמיר גילת. האחראי על הצד האמריקאי (נעם מורנו)
תמיר גילת. האחראי על הצד האמריקאי (נעם מורנו)
 

בהתאחדות לכדורגל לקחו בשבועות האחרונים את 209 המדינות החברות בפיפ"א וסימנו את כולן. המטרה הייתה להגיע לכל המדינות ולהציג את הגרסה הישראלית. גם מדינות שאין לנו איתן קשר, או כאלה שהיו במשלחת מי ששמעו על קיומן לראשונה.

בהתאחדות הפעילו רק את מי שאפשר, את מי שיש לו קשרים, כולל מרכז מכבי העולמית כפי שצוין ב-ONE. ארגון מכבי נכנס לתמונה והפעיל את כל הפעילים שלו בכל העולם. אחד הדברים שכעת אפשר לחשוף הוא שבמכבי הצליחו להגיע עד לפתח לשכתו של האפיפיור. בזכות קשר של אחד מראשי מכבי עם חבר קרוב של הכס הקדוש, הגיעו בהתאחדות עד לחצר הוותיקן. הבקשה הייתה שהאפיפיור יוציא מכתב מטעמו והוא עודכן בכל הפרטים של הדרישה הפלסטינית והיה בעניינים.

האפיפיור. גם הוא הוכנס בסוד העניינים (רויטרס)
האפיפיור. גם הוא הוכנס בסוד העניינים (רויטרס)
 

בימים האחרונים רצו תסריטים שונים. באחת הפגישות בה נכחו עיני וקמר יחד עם בלאטר, האחרון הודיע כי החליט שתקום ועדה לבדיקת הגזענות בכדורגל הישראלי. בהתאחדות מספרים כי עיני החל לצעוק על בלאטר בין השאר: "אל תגיד לי מה זו גזענות. תבדוק את כל העולם, אין בעולם אנטישמיות? לנו נרצחו שישה מיליון איש בגלל זה". בלאטר, מספרים, היה המום מהתגובה של עיני והבין את המסר.

כאשר הצד הישראלי יצא היום יחד עם כל הקונגרס להפסקת הצהריים, הם נקראו לפגישה עם בלאטר. השעה הייתה 14:00. עיני, קמר וברק מול בלאטר, העוזרת האישית שלו סוזן ויועץ משפטי לוחם למען זכויות אדם מצ'ילה.

בלאטר העלה את ארבע הנקודות שכבר הוסכמו שיהוו פשרה, אך רג'וב דרש שבמקביל תהיה הצבעה על חמשת הקבוצות שמשחקות מעבר לקו הירוק, שהנושא יעבור לבדיקת האו"ם. בלאטר דיבר על עניין הקמת ועדה לחקירת הגזענות בישראל. עיני לא היה מוכן לשמוע והודיע: "אין בעיה נלך להצבעה על הכל".

עופר עיני. מומחה במו&qout;מ (רויטרס)
עופר עיני. מומחה במו"מ (רויטרס)
 

עיני למוד מו"מ מימיו כיושב ראש ההסתדרות, ובאותו רגע הוא החליט ללכת עם רג'וב עד הסוף. בהתאחדות העריכו שרג'וב יתקפל ולא יסתכן ללכת להצבעה ולהפסיד, אם לא יזכה ברוב הדרוש. בכל השבועיים האחרונים עיני אמר לאנשי ההתאחדות לא להתרגש ולשמור על פנים שלא משדרות פאניקה או לחץ. באותו מהלך, הביא את ההסתדרות למסדרונות פיפ"א.

במקביל, ההתאחדות זכתה גם למטריה אווירית של ראש הממשלה בנימין נתניהו. משרד ראש הממשלה היה בקשר רציף עם ההתאחדות וראש הממשלה עודכן בכל מה שקורה. גם נתניהו, כך מספרים, היה תקיף בפגישה האחרונה מול בלאטר בירושלים בכל הקשור לניסיון להכניס פוליטיקה לספורט.

ספ בלאטר  (רויטרס)
ספ בלאטר (רויטרס)
 

כאשר אנשי ההתאחדות יצאו מהחדר של בלאטר, הם התכוננו להצבעה. הם החלו להפעיל את כל נציגי המדינות, כאשר במקביל גם הופעל לחץ אדיר על רג'וב שימשוך את ההצעה נגד ישראל. רג'וב, תחת לחץ אדיר ובלתי פוסק, היה בטוח שגם אם יוריד את הצעת ההשעייה, הוא יוכל במקביל להעביר להצבעה את הסעיפים על ענייני הגזענות והקבוצות שמעבר לקו הירוק.

אלא שבסיוע עו"ד ברק, בהתאחדות למדו היטב את החוקים, כלומר באילו תחומים הקונגרס רשאי לגעת, ודאגו להעביר זאת לאנשי פיפ"א. גם בלאטר הבין שאם הפוליטיקה תיכנס להצבעה, זה יגרור את כל הארגון שלו לסחרור.

יש לציין כי רג'וב נכנס לבוקר הזה מלא אופטימיות. הוא נערץ בשטחים בגדר של אליל, מסמנים אותו כיורש של אבו מאזן והוא סיים את היום הזה עם ביקורת גדולה מאוד. בשטחים תפסו אותו כמי שהתקפל בפני הישראלים.

בשבועות האחרונים יצא לי לדבר לא מעט עם רג'וב. בחמישי בערב לראשונה הבחנתי בנימת הקול שלו שהוא יודע שהוא הגיע לשיא מבחינתו. חשתי שהוא מחפש את הסולם כדי לרדת ממנו, אבל עם ראש זקוף ולא מושפל.

בשבועות האחרונים, חזר ואמר רג'וב שהוא ילך עם עניין ההצבעה נגד ישראל עד הסוף. עד אתמול, אז לראשונה כבר לא אמר שיילך להצבעה בכל מחיר והשאיר את הכל פתוח.

ג´יבריל רג´וב נואם בקונגרס פיפ&qout;א (רויטרס)
ג´יבריל רג´וב נואם בקונגרס פיפ"א (רויטרס)
 

רג'וב מבחינתו הצליח להלחיץ את כל מדינת ישראל שעסקה בעניין הזה ללא הפסקה ב-48 השעות האחרונות. אנשי ההתאחדות לכדורגל לא עצמו עין מזה חודש וחצי, אך בסופו של דבר רג'וב השיג את מה שישראל הציעה, כאשר בלאטר ביקר באזור לפני שבוע וחצי. בדיוק את אותן הצעות שהעביר לו בלאטר מנתניהו ועיני.

לאחר שהדיון הסוער והאמוציונלי בעניין הישראלי-פלסטיני הסתיים, רג'וב ואנשי המשלחת שלו נראו בדיכאון. רג'וב אומנם הצליח להעמיד מדינה שלמה על הרגליים ובמתח, אך בסופו של דבר לא יצא עם הישגים של ממש מכל הבלגן שיצר בחודש וחצי האחרונים.

מי שיצא כמעין גיבור חדש של פיפ"א היה דווקא עיני. עד הקונגרס אולי עיני הכיר מספר קטן של ראשי התאחדויות, אך אחרי הנאום שלו היום בקונגרס בו קרא לרג'וב לבוא ללחוץ לו את היד, וכאשר זה לא קרה, לא התבייש וניגש לעבר המקום של רג'וב ולחץ לו את היד בלי לעשות לו חשבון, עיני זכה למחמאות מכל עבר. ראשי התאחדויות שונות אף ניגשו לעבר עיני, לחצו לו את היד והצטלמו. ברגע אחד הוא הפך להיות האיש הכי פופולארי בחדר.

לחיצת היד בין עיני ורג´וב (רויטרס)
הרגע שהפך את עיני לגיבור (רויטרס)
 

עוד מעט עיני סוגר כבר שנה בתפקיד היו"ר. חצי שנה הוא עסק בסיפור הכספי של ההתאחדות לכדורגל, 21.8 מיליון השקלים הנעלמים, שעדיין לא הסתיים, אך בחודשים האחרונים עסק בסאגת האיום הפלסטיני. כעת עיני יצטרך להראות גם מה התוכניות שלו בתפקיד ולאן מועדות פני ההתאחדות לכדורגל.

עיני חוזר לישראל כגיבור, אך הוא שב לביצה המקומית עם לא מעט בעיות, וכעת יצטרך להתחיל בעשייה אמיתית.            

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה