ז’לזניצ’אר הבוסנית היא יריבת מכבי חיפה בסיבוב המוקדמות הראשון של הליגה האירופית, כך נקבע בהגרלה שנערכה היום (שני) בניון שבשווייץ והיא תגיע לישראל ב-27 באוגוסט, ולא בפעם הראשונה.

שמה של ז’לזניצ’אר לא זר לכדורגל הישראלי. בעונת 2009/10 הקבוצה זכתה באליפות הרביעית בתולדותיה והעפילה למוקדמות ליגת האלופות. שם, בסיבוב המוקדמות השני, היא פגשה את הפועל תל אביב. זה נגמר לא טוב מבחינת הבוסנים עם 0:5 מוחץ לאדומים במשחק הראשון (כולל שלושער של מהראן לאלה, שער של יוסי שבחון ושער עצמי) ועוד 0:1 קטן בחוץ במשחק השני (שער של דגלאס דה סילבה) ו-0:6 בסיכום שני המשחקים.

שנה לאחר מכן הקבוצה הבוסנית חזרה לישראל, הפעם במסגרת סיבוב המוקדמות השלישי של מוקדמות הליגה האירופית, לאחר שעברה את שריף טירספול בסיבוב השני. המשחק הראשון נערך הפעם בבוסניה וממנו יצאו הצהובים עם יתרון 0:2 מבטיח הודות לצמד של רוברטו קולאוטי, אך הגומלין היה מרשים בהרבה כשבלומפילד שוב לא האיר לבוסנים פנים בלשון המעטה – 0:6 מהדהד לצהובים עם עוד צמד של קולאוטי, צמד של אלירן עטר, שער של רפי דהן ועוד שער עצמי.

ברק בכר ועופרי ארד אחרי הניצחון על ק"ש

לז’לזניצ’אר 6 אליפויות בבוסניה והואיל והליגה המקומית יצאה לדרך רק אחרי פירוק יגוסלביה בשנות ה-90 של המאה הקודמת, זה מספיק כדי להציבה במקום הראשון בטבלת האליפויות. יחד עם זאת, מאז עונת 2012/13 היא לא זכתה באליפות, מה שהשווה את הרצף הכי ארוך ללא אליפות בתולדותיה. בארבע השנים האחרונות היא סיימה כסגנית האלופה שלוש פעמים, כולל בעונה החולפת.

מאז פירוק יגוסלביה ז’לזניצ’אר לא השכילה להעפיל לשלב בתים במפעל אירופי והישג השיא שלה היה בעונת 2002/03 כשהגיע לסיבוב המוקדמות השלישי של ליגת האלופות, מרחק פסע מעלייה לשלב הבתים, אך הודחה על-ידי ניוקאסל בסיבוב המכריע והודחה גם בסיבוב הראשון של גביע אופ”א.

שחקני מכבי ת,א חוגגים מול ז'לזניצ'אר (רויטרס)שחקני מכבי ת,א חוגגים מול ז'לזניצ'אר (רויטרס)

סולימאן קרפיץ’, שהיה הכובש המצטיין של הקבוצה בעונה שעברה עם 12 שערי ליגה ב-18 משחקים בהם לקח חלק, נמכר לסוון בלו ווינגס מהליגה הקוריאנית. סמיר שטיליץ’, שבלט גם הוא בעונה שעברה עם 8 שערים, נשאר בקבוצה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה