במהלך מסיבת עיתונאים שכינסה צ'לסי בסוף השבוע האחרון, הודיע המועדון כי יאמץ באופן רשמי את ההגדרה של כוח המשימה הבין לאומי להנצחת זכר השואה (IHRA) לאנטישמיות, כקבוצת הספורט הראשונה בעולם שעושה זאת. לפי ההגדרה המורחבת, אנטישמיות היא "ראייה מסוימת של יהודים, העשויה להתבטא כשנאה כלפי יהודים, תוך ביטוי מילולי או פיזי כלפי אנשים יהודים או לא יהודים ו/או רכושם, כלפי מוסדות הקהילה היהודית ומתקני הדת". 

בהנהגתו של רומן אברמוביץ', השיקה צ'לסי את הקמפיין הנרחב של המועדון כנגד אנטישמיות כבר בינואר 2018, במטרה להתמודד עם גזענות ואפליה על המגרש, ביציעים ובחברה. עם אימוץ ההגדרה, תפעל צ'לסי להבטיח כי צוות המועדון והאצטדיון, והאוהדים, יכירו היטב את ההגדרה ואת חשיבותה: העובדים יוכשרו על מנת לזהות ולפעול כנגד כל ביטוי אנטישמי במהלך משחקים, האוהדים ימשיכו לעבור סדנאות חינוכיות, וקרן המועדון תמשיך בתכניות החינוכיות בקהילה.

רומן אברמוביץ' (רויטרס)רומן אברמוביץ' (רויטרס)

מאמן הקבוצה, פרנק למפארד, אמר במהלך מסיבת העתונאים: "אני גאה במועדון שלנו, שנוקט בכל האמצעים כנגד אפליה – אנחנו לא רק מדברים אלא עושים, והרבה, ואני מקווה לראות עוד מועדוני כדורגל מצטרפים ליוזמה שלנו".

יו"ר צ'לסי, ברוס באק: "אימוץ ההגדרה של IHRA לאנטישמיות היא מבחינתנו אמירה חשובה. אנו עובדים על פי הנחיות אלה כבר שנים רבות, אך מקווים כי עם הכרתנו הרשמית בהגדרה המורחבת, נוכל להתמודד עם אנטישמיות ואפליה באמצעות הבנה טובה יותר וחינוך. לכדורגל יש יכולת חסרת תחרות לעשות טוב בחברה, ועלינו לרתום את הכוח הזה כדי להתמודד עם כל ביטויי האפליה ביציעים, ובקהילה”.

פרנק למפארד מאושר (רויטרס)פרנק למפארד מאושר (רויטרס)

ד"ר קתרין מאייר, מזכירת  IHRA: "כוח המשימה הבין לאומי להנצחת זכר השואה מברך על החלטתה של צ'לסי לאמץ את הגדרתו לאנטישמיות. כדורגל הוא חלק מאוד קריטי מקהילות ברחבי העולם, המפגיש מאות מיליוני אנשים. על מועדונים כמו צ'לסי, המהווים מודל לחיקוי עבור כל כך הרבה אנשים, להפגין את מחויבותם למאבק באנטישמיות, כך שכדורגל ימשיך להיות מקור להנאה ולגאווה, ולא להדרה ולשנאה”.

לורד ג'ון מאן, המייעץ לממשל הבריטי בנושא אנטישמיות: "עלינו לברך את המועדון, המוביל את היוזמה הזו בעולם, וזאת לאחר שהזמין ציור קיר ענק באצטדיון לציון יום הזיכרון לשואה ו-75 שנה לשחרור אושוויץ. בכוחה של המחווה הזו להשפיע יותר מאלף נאומים בפרלמנט על אנטישמיות, ולהגיע לאנשים שהפרלמנט לא יכול להגיע אליהם. זה חזק מאוד”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה