המדורגת שלישית בליגה האנגלית, צ’לסי, שגם עלתה לשמינית גמר ליגת האלופות מהמקום הראשון בבית 5, התפנתה לפעילות מרגשת בפרויקט ‘49 להבות’ להנצחת ספורטאים יהודים שנרצחו בשואה, זאת במסגרת הקמפיין העולמי שמוביל המועדון כנגד אנטישמיות בשלוש השנים האחרונות.

במסגרת הפרויקט הוקמה תערוכה והוצג ספר, כאשר שניהם נפתחים בהקדמה מאת נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין: “הפרויקט נוגע בנושא שקרוב מאוד ללבי, התרגשתי לראות את מאמציה של צ’לסי להגביר את המועדות לאנטישמיות”. אגב, התערוכה נקראת ‘49 להבות’ על שם מספר המדליסטים האולימפיים היהודים שנרצחו בשואה והיא נועדה על מנת לספר את סיפור השואה דרך עיניהם של ספורטאים וספורטאיות יהודים.

פרויקט צ'לסי להנצחת ספורטאים יהודים

מאמן צ’לסי, פרנק למפארד, התייחס לפרויקט ואמר: "לספורט יש כוח עצום לאחד אנשים. באמצעות סיפוריהם של ספורטאים אלה, אנו מקווים לעודד את הדורות הבאים לצאת כנגד אנטישמיות, אפליה וגזענות, לא משנה מתי והיכן יתקלו בהן".

פרנק למפארד ורובי ריבלין (צ'לסי/ריבלין-לע"מ)פרנק למפארד ורובי ריבלין (צ'לסי/ריבלין-לע"מ)

מאמנת קבוצת הנשים של צ’לסי, אמה הייס, אמרה: "ספורט אינו חסין מזוועות העבר, והתערוכה מחזירה כמה מהרגעים האפלים ביותר בהיסטוריה שלנו. אנו רואים את השואה דרך עיניהם של ספורטאים וספורטאיות מרחבי העולם. סיפוריהן של ספורטאיות יהודיות כמו לילי חנוך, אנה דרזדן-פולק וגרטרוד קליינובה מזכירים לנו מדוע אנו כמועדון ואנשי מקצוע לעולם לא יכולים לקחת את חירויותינו כמובנות מאליהן".

הספורטאים היהודים (צ'לסי/ריבלין-לע"מ)הספורטאים היהודים (צ'לסי/ריבלין-לע"מ)

בין המכובדים שנרתמו לתמיכה בפרויקט, למעט הנשיא ראובן ריבלין, צ’לסי רתמה גם את שר הפנים לשעבר, נתן שרנסקי, יו”ר הסוכנות היהודית, יצחק ‘בוז’י’ הרצוג, יועץ ממשלת בריטניה להתמודדות עם אנטישמיות, הלורד ג’ון מאן, הלורד איאן אוסטין וניצול השואה והאלוף האולימפי, סר בן הלפגוט.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה