ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת התכנסה היום (שלישי) לדון באפשרות להחזרת האימונים והחוגים לילדים תחת פיקוח של מאמנים בתקופת הקורונה. מדובר בדיון יזום של ח"כ יואל רזבוזוב, בוועדה אותה ניהל ח"כ רם שפע.

ח"כ יואל רזבוזוב אמר בפתיחת הדיון: "אנחנו לא מכחישי קורונה, אלא רוצים להוריד את התחלואה ולא להיכנס לעוד סגר, אבל אי אפשר שלא להתחשב בבריאות של הילדים שלנו שתקועים בבית במשך תשעה חודשים. הם סובלים וזה הולך ומחמיר, אין סיבה שלא יחזרו לחוגי הספורט. נכון ש-80 אלף ספורטאים חזרו אבל עדיין מעל מיליון ילדים יושבים בבית, בעוד שהם חזרו לבתי הספר ואחר הצהריים עם מתערבבים כשהם משחקים בחוץ. זה מתסכל. יש חוגי ספורט, העשרה וטכנולוגיה שיכולים לסייע להם מבלי לסכן אף אחד, כי יש פתרונות ומתווים. למה 20 ילדים יכולים להתאמן בחוץ לבד אבל בלי מאמן? למה מאמן יכול לעשות אימון אחד על אחד אבל לא במבנה שמיועד לספורט? זה לא הגיוני, זה סעיף מטומטם וצריך למחוק אותו. צריך להכניס קצת מחשבה בהחלטות".

ח"כ יואל רזבוזוב בוועדה (נעם מורנו)ח"כ יואל רזבוזוב בוועדה (נעם מורנו)

בדיון לקחו חלק יו"ר איגוד האתלטיקה עמי ברן, יו"ר איגוד הטניס אבי פרץ ומנכ"לית איגוד השייט סמדר פינטוב ששלחו מכתב לוועדה. עמי ברן אמר: "יש ענפים ללא מגע שמתאמנים בהם בחוץ. אפשר לעשות אימונים, כולל אימוני כושר בשטח פתוח. אנחנו יכולים לעמוד במתווים".

אבי פרץ, שענף הטניס בראשו הוא עומד עדיין לא רשאי להחזיר את כל הספורטאים לפעילות, ציין: "נעשו טעויות בקבלת ההחלטות. בכל ענף יש תחנות יציאה לשגרה, אז כך גם צריך להיות בספורט. למה שלא תחריגו ענפים אישיים ללא מגע שמתנהלים בחוץ? אני מדבר בשם איגוד הטניס, אבל יש עוד ענפים כאלה כמו שייט, אופניים, גולף ואתלטיקה קלה. בחצי שנה יש אצלנו אפס הידבקויות כולל בתחרויות של 500 משתתפים, ידענו לעשות מתווה ברור ללא מלווים וזה עבד. היו לנו שישה נדבקים מבחוץ שידענו עליהם בדיעבד ועדיין אחרי בידוד לא היו נדבקים בגלל תנאי הריחוק. בטניס יש שישה אנשים על דונם, אבל אף אחד לא מאפשר לנו לחזור. למה? עכשיו מגיעה עונת החורף ובגשם אי אפשר להתאמן, כך שהענף שלנו על סף קריסה. בקרוב הטניס בישראל יימחק ואין פה היגיון".

אפס הידבקויות, אך פעילות הטניס עדיין לא חזרה במלואה (עמית שיסל, איגוד הטניס)אפס הידבקויות, אך פעילות הטניס עדיין לא חזרה במלואה (עמית שיסל, איגוד הטניס)

סמדר פינטוב הוסיפה: "אנחנו פה כדי לייצג את כל ענפי הספורט, למרות שאנחנו מאיגודים תחרותיים. ספורט הוא הפיתרון ולא הבעיה, יש בזה בריאות וחוסן מנטאלי. ביום ראשון נעשה צעד גדול להחזרת הספורט לנוער, אבל כשמדברים על חוגים ועל ספורטאים בוגרים שהם לא מתוך ענפי המים, כל האוכלוסיה הזו עדיין לא חזרה. אין שום סיבה שהספורט באוויר הפתוח לא יחזור לפעילות תחת מתווה מסודר. מעבר לזה, מה שמחזיק את האגודות שלנו אלה החוגים".

עו"ד נורית שרביט ממשרד התרבות והספורט: "שר הספורט עושה הכל כדי להחזיר את כל הספורט לפעילות והוא עוסק במתווים שונים כדי שזה יקרה. אנחנו סבורים שניתן לאפשר פעילויות נוספות של הספורט העממי והתחרותי, לרבות ספורט של בגירים ונעשה הכל כדי לאפשר זאת בקרוב. זה חשוב מאוד לבריאות הגוף והנפש. חוגי הספורט יחזרו יחד עם כל פתיחת החוגים בחינוך הבלתי פורמלי, אנחנו עובדים בצורה שוטפת מול משרד הבריאות על כך ומחפשים היגיון מאחורי הדברים".

להתאמן בחוץ ללא מאמן? ח"כ רזבוזוב: "סעיף מטומטם" (אורן בן חקון)להתאמן בחוץ ללא מאמן? ח"כ רזבוזוב: "סעיף מטומטם" (אורן בן חקון)

ח"כ רזבוזוב פנה לנציגת המשרד ושאל: "תגידי לנו, מה הסיבה שמאמן לא יכול לעמוד ליד הילדים שמתאמנים בחוץ ולגבות על זה כסף? לא נותנים לו להתפרנס ולהביא לחם הביתה, אבל הפעילות מתקיימת. כל הספורט מתבסס על הילדים, הם מחזיקים את הספורט הישראלי. ברגע שהם לא משלמים לאגודות, כל הספורט הישראלי קורס. זה לא יכול לעבור בשתיקה".

ח"כ מאיר כהן הסכים עם הרוח הכללית: "לא נזלזל במקבלי ההחלטות בתקופה שכזאת עם מגפת הקורונה, אבל אפשר לשקול לפעול במתווה כזה שניתן יהיה להחזיר ענפים כמו הטניס לפעילות קודם".

ח"כ אלכס קושניר הוסיף: "אנחנו נתקלים בקיר של חוסר היגיון, הממשלה איבדה שליטה ואין לה מושג איפה יש הדבקות ואין אין. אם יש מתווה להחזרת הספורט, בואו תראו לנו את המתווה ותתייעצו עם אנשי המקצוע. יש נתק גדול בממשלה. כרגע לפי החוק אפשר להכניס לפחות עשרה אנשים לאוטובוס, בעוד שבמגרש טניס אחד אפשר להעמיד לפחות שבעה אוטובוסים אבל אסור לשחק שם. אין היגיון. יש לי ילדה קטנה ואני לא יודע מה יהרוג את הבת שלי קודם, וירוס הקורונה או זה שהיא כל היום בזום. בסוף נעשה אולימפיאדה בזום".

מאמנים שהגיעו לדיון תקפו: "דור שלם רואה אותנו מתחמנים את הממשלה ופותחים בשקט למרות שאסור לי. אני צריך לשקר ולגנוב? אני צריך לשים קופת צדקה בכניסה לאולם שלי כדי שההורים יעזרו לי לחיות? אתמול התאבדה מאמנת יוגה כי אנחנו נרקבים בבית ונשארנו בלי אוכל".

יו"ר הוועדה, ח"כ רם שפע, הגן על החלטות הקבינט אך יחד עם זאת העלה דרישה: "אם נפעל לפי היגיון, מה שיקרה מהר מאוד בתוך שנייה אחת כל המשק היה נפתח. אין יכולת להעביר קו אחד ולהגיד שיש פה החלטות שנעשו במאה אחוז היגיון, אין אפשרות לעשות זאת כי אחרת הכל ייפתח. יחד עם זאת, אני פונה לשר הספורט חילי טרופר - אפשר לייצר תוכנית דיפרנציאלית שתחזיר את מי שאפשר להחזיר. אי אפשר לחכות לדיונים על השלב הבא בהקלות ורק אז להחליט אם לפתוח ומה לפתוח. אסור לחכות עוד יום אחד, המשרד צריך להיות מוכן כדי להחזיר חלק מהפעילות ולדעת מה צריך להחזיר, כי החשש שלי הוא שלא יפתחו בסוף שום דבר. זו הדרישה של הוועדה וזו החובה המוסרית של משרד הספורט".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה