שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, יעל אילני, דחתה הערב (חמישי) את עתירת הסתדרות העובדים הכללית בשם שחקני ליגה א’ למנוע את רפורמת הגבלת תקרת השכר של הקבוצות בליגה השלישית למיליון שקלים בשנה כפי שקבעה ההתאחדות לכדורגל בחודש מאי האחרון.
בפסק הדין נכתב בין היתר כי: “כפי שקבע בית המשפט בהליך המקביל, גם בבקשת המבקשת (שחקני ליגה א’)שבפניי לא הונחה תשתית שניתן להסיק ממנה כי מתן הצו והקפאת מגבלת השכר לא יפגע בכלל השחקנים והקבוצות אשר אינם חלק מההליך (ולא צורפו אליו) וזאת בשים לב לכך שמגבלת השכר הינה חלק מהותי מרפורמה משמעותית שהמשיבה העבירה לטובת כלל הקבוצות והשחקנים בהן (ולטענת המשיבה רבים מהם תומכים בה) וכי הקפאתו של אותו חלק עלולה לפגוע ברפורמה כולה ולהפר את האיזון הכולל שהמשיבה כגורם מקצועי קבעה במסגרת הרפורמה.
עוד נכתב: “זאת ועוד, הנזק המשמעותי היחיד שהועלה, אף שגם הוא ככל הנראה נזק כספי שניתן לריפוי, הוא הנזק האפשרי למי שהתקשר בהסכמים עוד קודם להחלטה על הרפורמה ולצדדים שלישיים הקשורים להסכמים אלה ושעשויים להיפגע כתוצאה מאי כיבוד ההסכמים בשל מגבלת השכר. אלא שגם נושא זה קיבל מענה מניח את הדעת בהצהרת המשיבה על נכונותה להחריג הסכמים קיימים שנחתמו עובר לכניסתה לתוקף של מגבלת השכר והכל בתיאום עם הבקרה התקציבית, וכן על נכונותה להתחשב בהוצאות הנובעות ממרחק גיאוגרפי של שחקנים כחריג למגבלת השכר וזאת ביחס לכלל הקבוצות והשחקנים עליהם חלה הרפורמה, ובקשתה לתת להצהרה זו תוקף של החלטה”.
השופטת סיכמה: “כמו כן, ולסיום, ראיתי להצטרף להערת השופטת לושי-עבודי בהחלטתה בהליך המקביל כי ‘מטבעה של כל רפורמה מקיפה, קשה לצפות את כל ההשלכות הצפויות מתחולתה ויישומה, זאת גם כאשר הליך קבלתה היה מקצועי ומקיף כפי שטענה המשיבה בענייננו, וכי לעתים אכן מתגלים קשיים ואתגרים מקצועיים ומשפטיים אשר לא ניתן היה לצפות להם בהכרח מראש, ולפיכך מצופה כי המשיבה תערוך התאמות ככל והדבר יידרש, באופן דינמי ו’תוך כדי תנועה’, ותבחן את מגבלת השכר והשלכותיה בהמשך. בתוך כך, פתוחה הדרך בפני המבקשות לפנות לערכאות המתאימות לקבלת סעד מתאים בעתיד לבוא ובמידת הצורך".