האם הפועל קלנסווה, המועדון הצעיר, שהוקם בשנת 2018, עושה צעד משמעותי לליגה א'? השחקן המוערך, גיא דיין, שעלה בעונה שעברה יחד עם הפועל נוף־הגליל לליגת העל, מגיע להפועל קלנסווה. דיין, שנחשב לאחד משחקני המפתח בליגה הלאומית, כבש בארבעת שנותיו האחרונות בליגת המשנה 36 שערים. לא פחות. הקשר גדל בבית־שאן, שיחק במדי הפועל כפר־סבא, שהעפיל איתה לליגת העל, וברוב שנותיו היה שחקן בקבוצות צפוניות כדוגמת עכו, אחי נצרת ועפולה.

אחרי שהעונה האחרונה הייתה ממוצעת בעיר מהשרון, במרץ האחרון, הצטרף למועדון תימור עארף סלאמה, איש עסקים מקומי, בעל משפחה בעיר, והפך לבעלי הקבוצה: "הגעתי למועדון כמעט מפורק. לא מעט חובות, שבסופו של דבר הצלחתי לסגור. שיקמתי את המועדון הזה למען מטרה טובה. אנחנו בונים כאן פרויקט חדש שבסופו של דבר אנחנו נעלה ליגה. אנחנו מביאים לכאן שחקנים טובים, איכותיים והנה, לראייה לכך – גיא דיין, שחקן ליגה לאומית, מהטובים שיש, חתם אצלנו. זה אומר הכל".

הבעלים תימור עארף סלאמה (פרטי)הבעלים תימור עארף סלאמה (פרטי)

ליאור בן שושן חוזר לקדנציה שנייה אצלכם:
"נכון, בעונה הראשונה שלו אצלנו הוא העלה אותנו מליגה ג' לליגה ב' ואנחנו סומכים עליו במאה אחוז. שמעתי עליו רק דברים טובים והבאתי אותו על מנת להצליח ולהוביל את הקבוצה למקום טוב. חוץ ממנו, יש לנו את פיראס עוואד, עלי עות'מאן, גל בראל, אודי כהן. באמת שחקנים מהשורה הראשונה שכל קבוצה הייתה רק חולמת עליהם".

אבל מלבד כל הטוב הזה, יש גם תסכולים. אין אצטדיון, והעירייה? ממש לא רוצה לעזור: 
"כן, בעונה הראשונה שלנו עוד איכשהו היה לנו מגרש. אחר כך הרסו אותו כי בנו שני בתי ספר חדשים בעיר. כלומר, במשך שנתיים שיחקנו בחוץ. בטייבה, בכפר־ברא, בפתח־תקווה. אין לנו באמת בית. לנסוע למקומות רחוקים זה לא לעניין. מה גם שכל מקום שאנחנו משכירים מגרש לאימונים או משחקים זה כסף. והעירייה? לא מסתכלת עליך בכלל. אתה לא קיים. עם תקציב של 100 אלף שקל לכל ענפי הספורט בעיר, אתה מבין שאין עם מי לדבר. כל ההבטחות שיהיה בקרוב, אני לא קונה את זה".

סלאמה מוסיף: "קבוצות לא רוצות להשכיר לנו את המגרשים שלהם, מכמה סיבות. יש מחלקות נוער, ילדים, נערים שהלו"ז שלהם מתנגש, או קבוצות מאותה ליגה שלא רוצות שנתאמן איתן... זה מאוד מורכב. תחשוב שבקלנסווה יש 25 אלף תושבים. ראש העירייה, עבד אלבסאט סלאמה, מבטיח כבר 10 שנים שיהיה אצטדיון, שצריך אישורים, ועדות, אבל נכון להיום, אין כלום. הכל באוויר. אפילו חשבתי פעם אחת לבנות בעצמי מגרש סינתטי עד שהבנתי שהפרוצדורה לזה כל כך מסובכת שירדתי מזה. תחשוב שראש העיר אפילו לא בירך את השחקנים החדשים שהגיעו. אין כבוד, פשוט לדבר לקיר".

הפועל קלנסווה (Hamody Zmiro photography)הפועל קלנסווה (Hamody Zmiro photography)

ומה לגבי האוהדים הרבים שלכם? מה אומרים להם?
"הלוואי והיה להם מגרש לבוא. תשמע, זה לא סוד שיש כאן אוכלוסיה ללא תעסוקה. אם אני, כבעלים, יכול להביא אותם לאימונים ולמשחקים, למנוע מהם לרדת לפשע ודברים רעים אחרים, אני עשיתי את שלי. גם אם זה כמה שעות בשבוע. אני רוצה שהכדורגל ייכנס לכל בית בקלנסווה, שכולם יידעו שיש כאן משהו חיובי שיעשה טוב לאנשים בלב. באים בטוב, רוצים שמח בעיר הזאת. כמו שיש קבוצה בסכנין, בבאר־שבע, בפרדיס – מגיע גם לנו. תשאל ברחוב עכשיו מי זאת קלנסווה, אף אחד לא ידע לענות לך וחבל".

למרות המצב הקיים, הבעלים יודע שאסור לעצור עכשיו: "כל דבר שנעשה יפגע בנו אישית. אני לא רוצה להיכנס לזה. אנחנו בונים כאן קבוצת כדורגל טובה, שתרוץ חזק העונה ואולי גם נעלה בסוף העונה לליגה א'. מי יודע. אנחנו לא סתם מביאים לכאן שחקנים מהליגה הלאומית. זה הרמז הכי עבה שיש כדי להגיד – הפועל קלנסווה בסוף העונה הזאת, בעזרת השם, בליגה גבוהה יותר".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה