לאחר שלא הצליחה לעלות לפלייאוף ליגת האומות של אופ”א כשהפסידה במחזור הסיום 3:2, נבחרת ישראל הוגרלה היום (ראשון) לבית 7 במוקדמות יורו 2020 ביחד עם פולין, אוסטריה, סלובניה, מקדוניה ולטביה. ONE עושה לכם סדר לקראת המפגשים ומכיר לכם את היריבות של אנדי הרצוג ושחקניו.

הרצוג: "נצטרך לעבוד קשה"

פולין: אקס מכבי חיפה חוזר לארץ

הפולנים, שסיימו במקום האחרון בבית 8 במונדיאל שכלל את קולומביה, יפן וסנגל וכמו כן, במקום האחרון גם בבית 3 בדרג א’ של ליגת האומות שכלל את פורטוגל ואיטליה, יקוו להתאושש ולהעפיל ליורו בפעם הרביעית ברציפות. ביורו 2016 הפולנים הגיעו לשלב רבע הגמר, אך הפסידו בתום דו קרב פנדלים לפורטוגל, שהמשיכה כל הדרך עד לזכייה. 

שחקני נבחרת פולין (רויטרס)שחקני נבחרת פולין (רויטרס)

את סוללת הכוכבים, שכוללת את רוברט לבנדובסקי, ארקדיוש מיליק וקשישטוף פיונטק, מאמן לא אחר מאשר אקס מכבי חיפה ייז’י בז’צ’ק, ששיחק במדים הירוקים של הקבוצה מהכרמל בין 1999 ל-2000, שהוא גם דודו של שחקן נוסף בנבחרת הפולנית, יקוב בלשצ’יקובסקי, שיאן ההופעות במדים הלאומיים של פולין עם 105 הופעות. 

עד כה, הפולנים פגשו את נבחרת ישראל 11 פעמים, כאשר הפולנים ניצחו בחמישה משחקים, ארבעה הסתיימו בתיקו ורק פעמיים נבחרת ישראל יצאה כשידה על העליונה. המפגש האחרון אגב התרחש בטורניר לובאנובסקי בקייב אי שם באוגוסט 2005, אז ניצחו הפולנים 2:3, כאשר את השערים לזכות ישראל כבשו וואליד באדיר ויניב קטן.

יניב קטן. כבש מול הפולנים (ניר בוקסנבאום)יניב קטן. כבש מול הפולנים (ניר בוקסנבאום)

אוסטריה: געגועי הצוות המקצועי למולדת

ווילי רוטנשטיינר ואנדי הרצוג חוזרים הביתה. כמה סימבולי שבהגרלת מוקדמות יורו 2020 קיבלנו את הנבחרת ממנה מגיעים שני האנשים החזקים כיום בנבחרת הלאומית. האוסטרים שמדורגים במקום ה-22 בדירוג פיפ”א, הרבה מאוד מעל ישראל, מציגים סגל מעניין מאוד עם מספר כוכבים.

השחקן המרכזי אצל האוסטרים הוא כמובן דויד אלאבה שמשחק בבאיירן מינכן, כשיחד איתו יש גם את מרקו ארנאוטוביץ’ שצפוי לעשות צרות להגנה שלנו ביחד עם מארק יאנקו האיום. בנוסף אליהם יש בסגל האוסטרי גם את כריסטיאן פוקס מלסטר שזכה איתה גם באליפות ההיסטורית ואת קווין וימר מטוטנהאם. בסה”כ האוסטרים העפילו פעמיים ליורו, הראשון ב-2008 כשאירחה עם שווייץ והשני ב-2016, בשניהם היא הודחה בסיבוב הראשון מבלי לנצח אף משחק.

דויד אלאבה חוגג (רויטרס)דויד אלאבה חוגג (רויטרס)

סלובניה: בונים על עמדת השוער

הסלובנים המדורגים במקום ה-62 בדירוג פיפא, 28 מקומות מעל ישראל, העפילו פעם אחת בלבד לטורניר היורו, אז בשנת 2000, חולמים לעשות זאת שוב, ולשם כך הם חייבים את שוער אתלטיקו מדריד יאן אובלק בכושר שיא. למעט השוער של הקולצ’ונרוס, את הסגל הסלובני מעטרים גם יוסיפ אילצ’יץ’ מאטאלנטה, לוקה זהוביץ’ הבן של ממאריבור ורוברט ברישה מסנט אטיין.

מקדוניה: מחפשים לראשונה העפלה

הנבחרת הצעירה ששיחקה את משחקה הבינלאומי הראשון רק באוקטובר 1993 לאחר התפרקות יגוסלביה, אך עדיין לא הגיעה לאף הישג. המקדונים מעולם לא העפילו למונדיאל או ליורו, אך הגיעה לדירוג שיא של 46, כשכיום היא מדורגת 68. כוכב הקבוצה הוא החלוץ גוראן פאנדב, שגם כבש מול נבחרת ישראל במוקדמות מונדיאל 2018, באותו המשחק אגב שישראל הפסידה 1:0, ערן זהבי זרק את סרט הקפטן שלו ועורר מהומה רבתי.

ערן זהבי ותומר חמד מאוכזבים מול מקדוניה בפעם האחרונה (עמית מצפה)ערן זהבי ותומר חמד מאוכזבים מול מקדוניה בפעם האחרונה (עמית מצפה)

לטביה: רוצים לשחזר את סנסציית מוקדמות יורו 2004

נבחרת בעלת מסורת ארוכת שנים, שאת משחקה הראשון כבר ערכה ב-1922, אבל ב-1940 חברה לברית המועצות ולא שיחקה כמדינה עצמאית עד 1991. היא הנבחרת היחידה מבין המדינות הבלטיות שהעפילה ליורו, הפעם היחידה שהיא הופיעה הייתה ב-2004. בספטמבר 2009, כשהכחולים-לבנים תחת דרור קשטן, במוקדמות מונדיאל 2010, ניצחו הלטבים בארץ 0:1 משער שכבש קספאר גורקס שפרש רק בשנה שעברה ממשחק פעיל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה