אוקיי, אז אנחנו כבר יודעים מה הבית האידאלי שנבחרת ישראל ברת המזל יכולה לקבל בהגרלת יורו 2024. עם הונגריה, ארמניה, איי פארו וגיברלטר, תהיה זו בושה גדולה לא להעפיל לאליפות אירופה ראשונה בתולדותינו. דסקסנו כאן את כל האופציות וניתחנו את כל הדרגים, אבל מה תהיה ההגרלה המרגשת והחדשנית ביותר? 

מהדרג הראשון, זו ללא ספק הולנד. איך שלא תסתכלו על זה, הזוי שטרם זכינו לפגוש את הכתומים במשחק רשמי כלשהו. בעצם, המשחק האחרון של ישראל נגד הולנד נערך אי שם בינואר 1989, כאשר אלופת אירופה הטרייה הגיעה לרמת גן – ללא מרקו ואן באסטן, רוד חוליט ופרנק רייקארד, אבל עם האחים רונאלד וארווין קומאן וכוכבים נוספים שחגגו את מדליות הזהב בגרמניה באותו קיץ.

שולי גילארדי מהפועל רמת גן ערך את הופעת הבכורה בין הקורות וספג רק פעמיים. יאן ואוטרס וג'ון ואן לון הכניעו אותו בפתיחה בדרך ל-0:2 חלק, ומבחינת חלוץ רודה הפכה הנגיחה המצוינת לרשת הישראלית לשער היחיד בקריירה במדים הלאומיים. אולי בזכותו הוא נכלל בסגל למונדיאל באיטליה.

בכל מקרה, גילארדי כבר בן 58, ארווין קומאן בן ה-61 פרש מאימון אחרי הקדנציה בבית"ר ירושלים, והנבחרת שלנו לא שיחקה מול הולנד במשך יותר משלושה עשורים. אולי צריך לשים סוף לפארסה המתמשכת הזו? זו תהיה הגרלה אטרקטיבית מאוד מכל הבחינות, מול נבחרת אהודה מאוד בישראל.

שחקני הולנד (רויטרס)שחקני הולנד (רויטרס)

לא ברור מי יהיה מאמנה, כי לואי ואן חאל לא ימשיך אחרי המונדיאל – וחבל שכך, אבל כוכבים לא יחסרו כאן, ודי להזכיר את וירג'יל ואן דייק ואת פרנקי דה יונג. מצד שני, זו לא יריבה שלא ניתן להתמודד איתה בהגדרה, ויש לה לא מעט נקודות תורפה. טיול לאמסטרדם מעולם לא הזיק לאיש, ביקור באצטדיון על שם יוהאן קרויף הוא חוויה נהדרת, וקשה למצוא סיבות לא לפגוש את ההולנדים – למעט האפשרות לספוג שתי תבוסות. העובדה כי שתי נבחרות עולות ישירות ליורו מאפשרת לחלום על הגרלה מול הולנד, בהינתן יריבות נוחות מיתר הדרגים.

מה הכי מרגש בדרג השלישי? היריבה הנוחה ביותר היא ארמניה, וגם רומניה, מונטנגרו ואלבניה יתקבלו בברכה. זה טוב מקצועית נטו, אבל לא ממש מלהיב את הקהל. לעומת זאת, נורבגיה תהיה יריבה אטרקטיבית במיוחד. גם נגדה לא הוגרלנו מעולם במסגרת רשמית, ומשחק הידידות האחרון התקיים באצטדיון טדי בינואר 1999, כאשר ארלינג הולאנד עדיין לא היה בתוכניות של אביו אלף אינגה.

ארלינג הולאנד (רויטרס)ארלינג הולאנד (רויטרס)

היה זה בשלהי העשור בו נסקה נורבגיה לגבהים בלתי נתפסים בדירוג פיפ"א והעפילה בקביעות לטורנירים הגדולים, ולכן גם את ישראל היא ניצחה 0:1. כעת, אחרי בצורת ארוכה, היא מקווה לחזור למרכז הבמה בזכות דור הזהב, והתמודדות מול החלוץ המתוקשר והאיכותי ביותר בעולם תיצור התעניינות אדירה של הקהל. הולאנד בישראל עשוי להיות אירוע בסדר גודל של מסי וניימאר, וגם מרטין אודגור יהיה אורח רצוי ומסקרן. 

חוץ מזה, הסיכויים לנצח אותם קיימים. זו אחת היריבות הקשות ביותר מהדרג השלישי, אבל נכון לעכשיו היא גם סוג של לוזרית. עם הולאנד ואודגור, כשלו הנורבגים בבית סביר במוקדמות המונדיאל וסיימו במקום השלישי אחרי הולנד וטורקיה. במוקדמות יורו 2020 הם סיימו גם כן במקום השלישי אחרי ספרד ושבדיה, ואז עפו באוסלו מול סרביה בחצי גמר הפלייאוף של ליגת האומות. בקיצור, זה לא בלתי אפשרי. האם האטרקציה משתלמת לנוכח הסיכון? זה כבר עניין של טעם. אוהדים רבים יעדיפו את השקט התעשייתי מול הארמנים.

שחקני נורבגיה עם הולאנד (רויטרס)שחקני נורבגיה עם הולאנד (רויטרס)

אוקראינה עשויה להיות אופציה מרתקת אף היא, בעיקר מבחינה פוליטית. אין לדעת כיצד תתפתח המלחמה עד לפתיחת טורניר המוקדמות במרץ 2023, אבל הנבחרת שמניפה בגוואה את הדגל הצהוב-כחול תמשיך בוודאות למשוך תשומת לב גדול מאוד, וזה יהיה תקף גם למפגשים מול ישראל – שלא לדבר על הקהילה הגדולה של יוצאי אוקראינה שחיה כאן. גם ויקטור ציהנקוב, כוכב דינאמו קייב שנולד בנהריה, יוכל לחזור לביקור, וזה סיפור תקשורתי לא רע בכלל.

מעבר לכך, גם מול אוקראינה עדיין לא היו לנו משחקים רשמיים במוקדמות טורניר כלשהו. מפגש הידידות הידוע ביותר נערך בחיפה ב-15 במרץ 1994, אשר אחריו נהרג ניקולאי קודריצקי בתאונת דרכים בדרכו הביתה. אם נוגרל נגדם בחלוף כמעט 30 שנה, אפשר יהיה לקיים את משחק הבית בכרמל ולהקדיש אותו במידה מסוימת לזכרו.

בדרג הרביעי אין נבחרת שיכולה להצית ממש את הדמיון, אבל יש שחקן אחד שמסוגל לעשות זאת. פתיחת העונה של חביצ'ה קבארטשקליה במדי נאפולי לא פחות ממדהימה. היא עולה על כל הציפיות הגבוהות שהיו ממנו בקרב האוהדים שהכירו אותו, והנסיקה המטאורית, במסגרתה כבר קיבל את הכינוי קבראדונה, עשויה לקחת אתו לגבהים חדשים. את הקלישאה "שחקן שאוהדים קונים כרטיס כדי לראות אותו בפעולה", המציאו בדיוק בשבילו.

חביצ'ה קבארטשקליה (האתר הרשמי של נאפולי)חביצ'ה קבארטשקליה (האתר הרשמי של נאפולי)

חביצ'ה עשוי להביא לאצטדיון קהל אפילו אם המפגש מול נבחרתו יהיה נטול ערך תחרותי, וזו הסיבה בגללה כדאי לקבל בהגרלה את גיאורגיה. הוא מסוגל, כמובן, לחסל את ישראל עם שלושער, אבל זה כבר סיפור אחר.  את גיאורגיה לא פגשנו במשחק רשמי מאז מוקדמות יורו 2012, אז זה לא נדוש. בנוסף, אפשר לשלב נסיעה למשחק חוץ עם טיול בנופים המרהיבים של גיאורגיה, אם אתם מוכנים לקחת את ההימור ברולטה הרוסית שמתרחשת בכבישיה. 

ואם כבר מדברים על נופים, אז גיברלטר היא האטרקציה האולטימטיבית מהדרג החמישי. גם פוגשים את הקופים, גם משחקים לראשונה מול נבחרת איזוטרית אך חביבה, וגם מלקטים נקודות ללא בעיות. מה יכול להיות טוב יותר? וזה, אם כך, הבית המרגש ביותר שאפשר לקבל בהגרלה ביום ראשון: הולנד, נורבגיה, גיאורגיה, גיברלטר. 

מוכנים להגרלה? נבחרת ישראל (חגי מיכאלי)מוכנים להגרלה? נבחרת ישראל (חגי מיכאלי)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה