כדורגלן מ.ס אשדוד, יצחק אספה, ייכנס למאסר בפועל של ארבע שנים וחצי – כך נקבע היום (חמישי) על ידי השופט צבי גורפינקל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. זאת לאחר שהורשע בהפקרה ובשיבוש הליכי חקירה בתאונת הפגע וברח בה דרס למוות את הנער ארי נשר ז”ל בספטמבר 2018.

אספה יחל בריצוי העונש ב-25 בפברואר, בניכוי תקופת המעצר. בנוסף נגזרה על אספה שנה מאסר על תנאי על עבירת של הפקרה נוספת למשך שלוש שנים. רישיון הנהיגה שלו נשלל לשש שנים ונקבע פיצוי של 20 אלף שקל למשפחת נשר ו-5,000 שקל לקטין שנפגע. בכוונת אספה לערער על העונש, עורך דינו ליאור שטלצר ביקש לדחות את מתן העונש בחודש וחצי בשל כך.

אבי נשר: הפקרה זה רצח

השופט ביקר בחריפות את התנהלותו של אספה ואמר כי “העונש טומן בחובו מסר לציבור שצריך לחלחל הלאה, ולכן אני פוסק גזר דין שקולו יהדהד מקצה הארץ ועד קצה השני. אני סבור כי בהתנהגותו פעל בשיקול דעת ובקור רוח כדי להרחיק עצמו מהאירוע”.

כזכור, בספטמבר 2018 אספה פגע בשני נערים שרכבו על אופניים, אחרי שסיים בילוי לילי בתל אביב - ונמלט מהזירה. כעבור כשנה, הכדורגלן הורשע בבית המשפט בעבירות של הפקרה ושיבוש הליכי חקירה.

יצחק אספה בבית המשפט (רדאד ג'בארה)יצחק אספה בבית המשפט (רדאד ג'בארה)

מהלך הדיון

השופט גורפינקל פתח ואמר: “הנאשם נהג ברכבו אחרי האופניים והם סטו שמאלה, ושם התנגש בהם בעוצמה ובמקום נשמע רעש חזק. המנוח נמצא במרחק 23 מטר ממקום התאונה ולאופניים נגרם נזק רב. לרכב נגרם נזק. הנאשם נעצר בחריקת בלמים, המשיך בנסיעה איטית ואז עצר שוב. הוא נמלט בלי להושיט עזרה למנוח ולקטין. התקשר בהמשך לעומר לקאו מספר פעמים ואמר שיש לו תקר בגלגל ושכנראה פגע במשהו. הנאשם טען כי לא ידע במה פגע והיכן התרחשה התאונה והשלושה נסעו למקום התאונה. כאשר הגיעו בחזרה לנמל תל אביב הבחינו במקום התאונה עם כוחות הצלה וחלקי רכב הקיה. הם חזרו לרכב וחיכו לגרר. כשהגיעו שוטרים למקום, השיב כי הרכב נפגע בחנייה וטען כי עומר נהג ברכב ולא הוא. טענתו הייתה כי לא הרגיש כי פגע במישהו וטען כי נסע נסיעה רצופה ולא הבחין בתאונה שנגרמה. יצוין כי הוא לא הואשם באחריות בתאונה עצמה וטען כי מבחינתו התאונה הייתה בלתי נמנעת. אין להאמין כי לא הבחין בפגיעה ולא היה מודע לה, עקב הנזקים שנגרמו לו הרכב המשיך בנסיעה תוך שהוא משמיע רעשים. הוא ניסה להרחיק עצמו ממקרה התאונה ושיקר לשוטר כאשר אמר כי חברו נהג ברכב”.

השופט צבי גורפינקל (רדאד ג'בארה)השופט צבי גורפינקל (רדאד ג'בארה)

השופט המשיך: “הנאשם תיאר את אירוע התאונה גם בפני קצין המבחן והמשיך להכחיש את אחריותו לאירוע. קצין המבחן סבור כי הוא פעל מתוך תחושת ניתוק בלתי נשלט במקרה של מצבים טראומטיים. על בית המשפט לקבוע עונש תוך התחשבות בערך החברתי שנפגע כתוצאה מהעבירה. החמרה בעונש והרחקתו מהציבור נדרשות כדי להגן על שלום הציבור וכן את הצורך בהרתעת הרבים בעבירות מהסוג שביצע הנאשם. במקרה שהוא מכחיש את מעורבותו באירוע לאורך כל המשפט, ולמעשה עד היום הוא מכחיש את מעורבותו באירוע, הוא אינו זכאי ליהנות מהקלה בעונש. להבדיל מאירוע תאונת דרכים שכיחה, כאשר אז אין לנוהג כוונה לפגוע, עבירת ההפקרה טומנת בחובה משום שפל מוסרי עמוק. העונש לא יכול להתייחס רק לנאשם בתיק אלא לשמש כהרתעה ושופר לנהגים עתידיים לבל יעזו להפקיר פצוע לאחר תאונה. התנהלותו בחקירה ובמשפט מצביעים על ניסיון להרחיק עצמו מכל מעורבות באירוע ולכן אין הוא זכאי להקלה בעונש בניגוד למי שלוקח אחריות על מעשיו. יחד עם זאת, יש לציין כי הנאשם אינו אחראי לגרימת התאונה והוא הורשע רק בעבירת הפקרה אחת ולא שתיים”.

יצחק אספה (רדאד ג'בארה)יצחק אספה (רדאד ג'בארה)

“העונש טומן בחובו מסר לציבור שצריך לחלחל הלאה, ולכן אני פוסק גזר דין שקולו יהדהד מקצה הארץ ועד קצה השני. אני סבור כי בהתנהגותו פעל בשיקול דעת ובקור רוח כדי להרחיק עצמו מהאירוע. עד עתה מתמיד הנאשם בגרסתו והוא מתחמק מקבלת אחריות למעשיו, כך שבנסיבות אלה אני דוחה את המלצת שירות המבחן לעונש של עבודות שירות. עבירת ההפקרה היא אירוע נפרד שהתרחש לאחר התאונה ולכן סגירת התיק של הקטין בגין גרימת התאונה איננה אומרת דבר. אני דוחה גם את האמירות לפיהם בגלל מוצאו ישנה החמרה”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה