המפרקים של הפועל תל אביב, עורך הדין שאול קוטלר ורו"ח חן ברדיצ'ב, מתחילים לדרוש מ"כוכבי" דוח פירוק "הראל אחזקות" את הכספים שהובילו לחובות של 78 מיליון שקלים, כפי שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב בחודש ינואר האחרון. 

הראשונים אליהם נשלחה "בקשה למתן הוראות" הם בכור צבאן, מי שהיה אחד מבעלי המניות של הפועל ת"א בעבר והחזיק ב-7 אחוזים, ועליו להעביר לקופת הפירוק סכום של 600 אלף שקלים "בצירוף ריבית והצמדה כחוק מיום משיכת הכספים מהחברה על ידי המשיב (צבאן, מ.ר)".

למעשה, לאחר שהעמיד הלוואה לרשות המועדון וגם חתם על שטר הון, בבקשה מצוין כי צבאן ביצע העברה בנקאית "על חשבון שטר ההון בניגוד להוראות שטר ההון עצמו" ומדובר "בהפרה של תקנון בקרת התקציבים", "הפרה של תנאי שטר ההון וההתחייבות על פיו" וב"הפרה של מצגים שהוצגו לבקרת התקציבים כמו גם לבקרה באירופאית" בזמן שהחובות של הפועל ת"א החלו להיערם ולאחר בדיקה של אופ"א.

עו"ד שאול קוטלר (רדאד ג'בארה)עו"ד שאול קוטלר (רדאד ג'בארה)

כמו כן, קיבלו בקשה דומה גם מאיר אורנשטיין מנכ"ל מפעלות חינוך וחברה ומי שבעבר שימש כיו"ר של מחלקת הנוער במתחם חודורוב בעבר וכן יואל אשבל, נהג המונית שקיבל מאורנשטיין "חשבונית פיקטיבית" על ביגוד בסך 116 אלף שקלים "לשם "סידור" קבלת שכרו של מאיר...שלא בדרך "משכורת" שתשולם למאיר או תשלום שישולם למפעלות". בבקשה הזאת צוין כי "החלטת חיים רמון להעסיק את מאיר אורנשטיין כיו"ר בשכר של מחלקת הנוער היא החלטה תמוהה ופסולה" וכי "ההחלטה נעשית ללא תהליך תאגידי סדור או בכלל עם עניין אישי של רמון לאור קרבתו למפעלות".

אותה חשבונית הוצאה למחלקת הנוער של הקבוצה בגין ביגוד, כאשר כזכור, אשבל לא שיתף פעולה, סירב למסור מי נהנה מהכסף אותו הוא קיבל לאחר שניגש לצ'יינג'. בבקשה צוין כי "בית המשפט מתבקש לחייב את המשיבים 1 ו-2 (אורנשטיין ואשבל, מ.ר) ביחד ולחוד או מי מהם", כך שהאחריות מוטלת על שניהם והסכום צריך להיכנס כך או כך, בהתאם להסברים שיספקו לביהמ"ש.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה