המראה של הסינים החביבים שישבו בתא הכבוד באצטדיון המושבה במשחק של הפועל תל אביב מול הפועל באר שבע באוגוסט 2016 עוד זכור טוב טוב לאוהדי האדומים, כאשר בזמנו נחתם ההסכם בין חברת CMEC הסינית לבין אמיר כבירי, במסגרתו המשקיעים האסייתים היו אמורים להיכנס בבעלות על הפועל ת"א ולהיות חלק מפרוייקט הקמת האצטדיון בבת ים.

כבירי הוציא באותו יום כ-150 אלף ש”ח על אירוח הסינים, שכלל דגלים, תנאי VIP ואוכל משובח. סביב המועדון שררה אווירת חג כאילו הפועל מצאה מיץ' גולדהאר משלה. בסופו של דבר, כל מה שקרה באותו יום לא הכין את כולם למה שיקרה שלושה חודשים אחרי, עם פירוק הפועל ת"א וסוף לכל החולמות שהתנפצו לכל האדומים בפנים.

אופיר חיים: "מקווים לצאת לדרך חדשה"

בבית המשפט המחוזי בת"א מתנהל בימים אלו דיון משפטי, בעניין תביעת חברת “קוגיטו” נגד אמיר כבירי, הבעלים לשעבר של הפועל ת"א, בנוגע להלוואה שלקח בזמנו מן החברה בגובה של כ-12.5 מיליון ש”ח, בזמן שהיה בעלי הקבוצה. אותה הלוואה קשורה לאצטדיון הכדורגל בבת ים, עליו פנטזו האדומים לאחר שחשבו כי המשקיעים הסינים ייכנסו לתמונה. אותו אצטדיון שלא רקם עור וגידים בסופו של דבר, אמור להוות חלק לא מבוטל מדו"ח הפירוק של הפועל ת"א, שיוגש בשבוע הבא לבית המשפט המחוזי בת"א.

לפני שנגיע לסיפור של כבירי , הכסף והאצטדיון, אנחנו יכולים לחשוף כי הבעלים הנוכחיים של הפועל ת"א, חשבו ככל הנראה שפרויקט האצטדיון בבת ים יכול לצאת אל הפועל. כפי שמשתקף מהתכתבות מה-5 בפברואר 2017, בין המפרק עו"ד שאול קוטלר לעו"ד יואב שניצר, שייצג את כבירי והחברה שלו לגבי מכרז האצטדיון בבת ים.

אמיר כבירי (רדאד ג'בארה)אמיר כבירי (רדאד ג'בארה)

עו"ד קוטלר כותב בין השאר כי: "שוחחתי עם הבעלים של הקבוצה (רוכשי המועדון) והם נראים לי נכונים להשתלב, ואולי אף יותר מאשר רק כקבוצה’ שתשחק. הם היו אצלי ועברו על החומר. אני מציע שתיפגש איתם, זאב גרינברג יגיע מאצלם, בחור מאוד רציני. תשוחחו קצת ותעברו על האפשרויות, אני מעדיף הסכם שטוב לכולם, על פני התקוטטות ואולי זה גם יסייע לכם להרים את הפרויקט". למרות הדברים, חשוב לציין שמבחינת הסינים, הייתה קיימת הבהרה בזמנו במכתב, לפיו הם יהיו מוכנים בעתיד לדון מחדש בפרוייקט האצטדיון בבת ים, רק עם כבירי עצמו.

כאמור, כל סיפור האצטדיון וכבירי אמור עפ"י גורמי כדורגל לקבל פרק מיוחד בדו"ח הפירוק של הקבוצה. כזכור, חברת “סופרמטיסט גרופ” הנמצאת בשליטתו של אמיר כבירי לקחה הלוואה מחברת “קוגיטו קפיטל” על סך של כ-12.5 מיליון ש”ח, זאת למטרת התפעול הראשוני של הקמת האצטדיון בבת ים. הסכם המימון נחתם ב-6.11.16 אבל בין ‘הראל אחזקות’ לבין ‘קוגיטו’, כאשר הכסף בסופו של דבר הוזרם לחשבון חברת ‘סופרמטיסט’ בבעלות כבירי, שהתנהל בבנק לאומי בת"א.

הדמיית האצטדיון בבת ים (מערכת ONE)הדמיית האצטדיון בבת ים (מערכת ONE)

המפרקים כבר העלו במסגרת הליך הפירוק טענה בפניה לבית המשפט לפיה: "הופתעו המפרקים לגלות כי סך של 12.5 מיליון ש”ח כבר נמשך על חשבון ההלוואה וכי הכספים הועברו ישירות לחשבונה של סופרמטיסט".

כבירי בינתיים, שילם ל’קוגיטו’ ריביות, כאשר יש בין הצדדים מחלוקת גדולה על גובה הריבית שדורשת החברה על ההלוואה שנלקחה בסך של 12.5 מיליון ש”ח. אם מחשיבים את סכום הקרן והריביות הנדרשות עם הפיצוי של אי תשלום בזמן, הסכום מגיע כיום כמעט לכ-24 מיליון ש”ח. בידי ‘קוגיטו’ יש כערבות על ההלוואה אוצרות אמנות שהיו בידי כבירי (אותם הם מנסים לממש אם הכסף לא ישולם) וכן זכות על שתי דירות בשווי של 10 מיליון ש”ח.

הדמיית האצטדיון בבת ים (מערכת ONE)הדמיית האצטדיון בבת ים (מערכת ONE)

מבחינת המפרקים, תמוה שכסף שנועד לטובת הפועל ת"א הוזרם לחשבון בנק של אישי של כבירי וזו טענה שתועלה מצידם בדו"ח. לטענת כבירי, 12.5 מיליון הש”ח היו אמורים להיות מוזרמים בהתחלה לטובת הקמת האצטדיון, אך בגלל המצב הכספי הקשה של הפועל ת"א שכלל עיקולים, הוזרמו לחשבון שלו, ובכסף שילם עבור דברים שנגעו להפועל ת"א. למרות זאת, חשוב לציין כי תקנון ההתאחדות לכדורגל אוסר על בעל קבוצה להזרים כספי מועדון לחשבון האישי שלו. לפי התנהלות כרטסת החשבונות של כבירי שהגיעו לידי ONE, סך של 5.9 מיליון ש”ח הועברו מ’סופרמטיסט’ ל’הראל אחזקות’, וכן יש עוד תנועות של העברות כסף מהחשבון של כבירי לטובת תשלומים של הפועל ת"א.

עו"ד עדי בראונשטיין, המייצג את אמיר כבירי אמר בתגובה לדברים כי: "הוכחנו בפני המפרק שהכסף הועבר לחשבון של אמיר בגלל בעיות של עיקולים על הראל אחזקות ובכסף שהתקבל השתמשו לשלם לצרכים השוטפים של הפועל ת"א".

סגנית הנשיא של CMEC, וואנג הונג (רדאד ג'בארה)סגנית הנשיא של CMEC, וואנג הונג (רדאד ג'בארה)

על ההכנסה של הראל החזקות, כזו שחתמה עם קוגיטו ולא החברה של כבירי למרות שהיה זה הליך פרטי שלא קשור לאצטדיון, אמר: "קוגיטו זוהי קרן לעידוד עסקים קטנים, 25% בבעלות המדינה,74% בבעלות מוסדיים ועוד אחוז בבעלות המפעילים שלה. חברת סופרמטיסט רצתה להלוות את הכסף עבור האצטדיון בבת-ים , אמרו בקוגיטו, אי אפשר עבור החברה שרוצה להפעיל את האצטדיון בגלל שאין מחזור עסקאות, תביאו את הראל, שיש לה פעילות עסקית. כתוצאה מכך שהראל יכלה לעמוד בתנאים של הקרן כלווה זה ההליך שקרה. היה ברור לכולם , למנהלי הקרן, שההלוואה בוצעה בצורה כזו ועברה לחשבון של סופרמטיסט רק בגלל המצב של הראל. אמיר העמיד בשביל כך באופן אישי את הערבויות והבטחונות, כולל שעבוד זכויות בדירה ואוצרות אומנות".

כאמור, בלי קשר לדו"ח עצמו ולמישור המשפטי שיתנהל, כבירי מתנהל בהליך משפטי מול קוגיטו ויצטרך להגיע איתם להסדר, אחרת הנכסים ששיעבד ימכרו. כזכור, משרד הפנים דחה בשלב זה את כל סיפור בניית האצטדיון בבת ים ובנייתו. כבירי בשיחות סגורות, עוד בטוח כי החלום הזה למרות שיש שצוחקים עליו עוד יום אחד יתממש, והחברה הסינית CMEC תהפוך להיות הבעלים של הפועל ת"א, ותעזור בבניית האצטדיון בבת ים כאשר בינתיים נשאר בגדר פנטזיה של כבירי שרק עשתה לו בעיות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה