הפועל תל אביב נמצאת במצב קשה בתחתית ליגת העל, כאשר היא רחוקה רק חמש נקודות מעל הקו האדום ונמצאת בסכנת ירידה ממשית לליגה הלאומית. אולם, גם בפן הכלכלי האדומים לא רווים נחת, כאשר ל-ONE נודע לראשונה כי לפי הדוחות הכספיים שהגיש המועדון לבקרה התקציבית, הפועל ת"א מצויה כעת בגירעון של כ-3 מיליון שקלים. יתרה מכך, פרט מעניין שניתן לשים לב אליו מהדוחות הוא שבעלי הפועל ת"א העבירו את צורת ההתקשרות בינם לבין המועדון מ"שטר הון" ל"הלוואת בעלים".

בנושא אחר, רז כהן, שהתבקש על ידי הפועל ת"א לצאת להשאלה עד לסיום העונה, נשאר לבסוף במתחם חודורוב. כמו כן, שחר הירש עבר בבקרה התקציבית ויעמוד לרשותו של קובי רפואה החל מהמשחק הקרוב מול הפועל באר שבע.

נחזור לדוחות, שם מוצגים הנתונים מהשנים 2017 ו-2018, כאשר הוא מסכם למעשה את שבעת החודשים האחרונים, חצי העונה האחרונה בליגת העל. בדוח מצוין סך הגירעון שנוצר מאז תחילת קבוצת ניסנוב-תושב-גרינברג לאחר הפירוק בינואר 2017 עומד על 9,589,512 מיליון שקל (סך כל ההפסדים בשנתיים האחרונות) והוא מקוזז עם הלוואת הבעלים (השקעתם בשנתיים האחרונות) בסך 6,554,164 שקל. 

בלבול שמח מהניצחון ומחכה לאייל ברקוביץ׳

בכך, לפי הדוח שהגישה הפועל ת"א בסוף החודש שעבר, הגירעון הנוכחי של הפועל ת"א עומד למעשה על סך 3,035,348 מיליון שקל לאחר הזרמת כספי הבעלים, כשמתוך הסכום הזה 2,473,088 מיליון שקלים נוצרו בשבעת החודשים האחרונים, בעונה הנוכחית. בתוך כך, אותו סכום שהשקיעו איציק ושרון ניסנוב, זאב גרינברג ומאיר תושב מאז ינואר 2017 (6.5 מיליון שקלים) מוגדר כ-4,056,164 שטר הון של הבעלים ושאר הסכום הוא למעשה הזרמת כספים לעונה הנוכחית, כאשר החלק המעניין יותר הוא הראשון. 

בעוד הרוב המוחלט של קבוצות ליגת העל פועלות בשיטה של שטר הון, כפי שהונהג בוולפסון עד היום, שיטה לפיה אותם סכומים לא ייחשבו כחלק מהגירעון אולם גם לא ניתן יהיה לגעת בהם רק בתנאים מסוימים (כגון עודף תקציבי במשך שנתיים וגם אז לאחר אישור מהבקרה התקציבית), במתחם חודורוב עברו לשיטה של הלוואת בעלים (שגם היא דורשת אישור מהבקרה בתנאים בהם הפועל ת"א בכל מקרה לא עומדת).

לפיה, על הנייר לפחות, הכסף מגולם בגירעון (נחשב כביכול 9.5 מיליון שקלים ולא 3 מיליון בשל הצעד של בעלי המועדון) ולמעשה כרגע ישנה אפשרות לבעלים למשוך את הכסף כדי "לפרוע" למעשה את הלוואתם לחברת פועלי אחזקות ת"א, שלהם, שמנהלת את המועדון.

כדי להבהיר את התמונה, יש לציין כי "שטר הון" היא צורה של התקשרות בין החברה לבין בעליה, מעין הלוואה שבעצם לא מוחזרת, רק בתנאים מסוימים, כאשר ידוע לכל בעלים שכסף אותו הוא משקיע בקבוצת כדורגל לא אמור לחזור אליו. במצב של "שטר הון" חברת הניהול של הפועל ת"א בעצם מתחייבת שלא להחזיר את הכסף בחזרה לבעלים אלא בתנאים מסומים, אולם כרגע, בשיטת הלוואת בעלים, אין לכך שום מניעה חוקית, אך כמובן שגם זה צריך לעבור אישור של הבקרה התקציבית. הבדלים נוספים בין "שטר הון" לבין "הלוואת בעלים" הם בעיקר בהיבטי חיובי ריבית מבחינת מס הכנסה, כאשר נדרש גם לחתום על הסכם אי משיכה בשתי שיטות הרישום.

מאזן הפועל ת"א (מערכת ONE)מאזן הפועל ת"א (מערכת ONE)

עוד עולה מהדוחות כי ביחס לתקציב הקבוצה שהוגש לבקרה לפני תחילת העונה, המספרים כיום שונים לחלוטין. לדוגמה: בעוד שכר השחקנים (כולל צפי שינויים בינואר, כך הודגש) עמד על 16,100,000 כצפי לכל העונה כרגע, לאחר חצי עונה, הוא עומד על 5,591,474 מיליון שקלים ולא אמור להגיע לסכום שצוין לעיל עד סיום העונה, לכל היותר יגיע לכ-11 מיליון שקלים.

בנוסף, בנוגע להכנסות ממשחקים בתחילת העונה הצפי היה לכ-11 מיליון שקלים (7 מיליון ממנויים, 3 מיליון ממכירת כרטיסים, 300 אלף מתא הכבוד, 450 אלף מתאי הצפייה) וכרגע הן עומדות על 4.378,889 ואמורות להסתכם בכ-5.5 מיליון שקלים. לכל היותר 6 מיליון שקלים.

תגובת הפועל ת"א, שהודיעה מוקדם יותר כי תקיים מסיבת עיתונאים ביום חמישי הקרוב שבה "הבעלים יענה לשאלות בנוגע להתנהלות הפיננסית של המועדון - ושאר הנושאים שעל סדר היום" (לשון התגובה): "במסיבת העיתונאים שתיערך ביום חמישי בהשתתפות הבעלים זאב גרינברג, ינתנו תשובות לכל השאלות בנושאים הנ"ל. נציין רק שהמספרים לא מדויקים ואנו ממליצים לכולם להמתין להמתין ליום חמישי

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה