באיזו עוד קבוצת כדורגל אפשר למצוא בסגל שלושה שוערים שמחזיקים בתארים אקדמיים? האנשים עם הכפפות במכבי חיפה, כך מסתבר, הם בדיוק ההפך מהתדמית שציירו לכדורגלן הישראלי הממוצע. ג'וש כהן, ג'ו קוזמינסקי וגיל אופק למדו באוניברסיטה והצליחו לשלב זאת ביחד עם הכדורגל - ואולי העונה הם יזכו גם בתואר נוסף על הדשא.

שני השוערים הבכירים של הקבוצה הם הנדסאים שלמדו במסגרת המכללות בארצות הברית. השוער הראשון של מכבי חיפה, ג'וש כהן בן ה-27, הוא בעל שני תארים בביו-הנדסה ובמדעי המחשב מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, שם הוא גם למד וגם שיחק בקבוצה המקומית של האוניברסיטה. 

ג'וש כהן במעמד קבלת התואר (פרטי)ג'וש כהן במעמד קבלת התואר (פרטי)

בנוסף, על הספסל יושב לו ג'ו קוזמינסקי, יהודי-אמריקאי שהגיע רק לאחרונה לקבוצה. שוער המשנה בן ה-26 מחזיק בתואר בהנדסת מכונות מאוניברסיטת אלבמה בברמינגהאם, אותה הוא גם ייצג בקבוצת בלייזרס בעבר כשוער תוך כדי הלימודים.

"היו לי בעבר הרבה שוערים אינטליגנטיים עם אישיות נדירה, אבל השוערים שיש לי בסגל עכשיו הם מיוחדים בפני עצמם", אמר מאמן השוערים של מכבי חיפה, גיורא אנטמן. "בסוף אנחנו עוסקים בכדורגל והחוקים הם אותם החוקים לכולם, לא משנה מה הרקע של כל שחקן, אבל אימון בכדורגל הוא גם סוג של הליך למידה ולעבוד עם שוערים שיש להם הבנה ויכולות קליטה כל כך גבוהות, זה תענוג גדול. במובן הזה של ללמוד, להבין ולקלוט דרישות חדשות, הם ברמה מאוד גבוהה. יחד עם זאת, מן הסתם יש עדיין פער שהם צריכים להדביק לכיוון שלנו ולסגנון שלנו בכדורגל".  

גיורא אנטמן (שחר גרוס)גיורא אנטמן (שחר גרוס)

"גם אני למדתי מהם ואפילו הצלחתי לשפר את רמת האנגלית שלי ללא היכר", הוסיף אנטמן בחיוך. "כל יום איתם זו חוויה בפני עצמה. העבודה עם כל אחד מהם היא עולם שלם, כי שיטת העבודה בסופו של דבר היא אולי די דומה, אבל כל אחד מהם מגיע עם מנטאליות אחרת ולכל אחד אנחנו מתאימים את קצב העבודה ואת הסגנון שלו ל-DNA שלנו בקבוצה. הם ציונים בנפשם, אוהבי ישראל ומבחינתם להגיע לפה זה חלום שהתגשם. בינתיים אנחנו שבעי רצון מההתאקלמות ומהתרומה שלהם, ואם הם יידעו להשתפר ולממש את מלוא הפוטנציאל והיכולות שלהם כשוערים - כולנו נרוויח שבעתיים".

בנוסף לכהן וקוזמינסקי, השוער השלישי בסגל הוא גיל אופק בן ה-34, שלמד משפטים בארץ ובמקצועו השני הוא עורך דין. "עוד אין לי משרד. המשרד שלי כרגע הוא מגרש הכדורגל", סיפר גיל אופק. "אני בעיקר עושה עבודות מהבית לחברים ולמשפחה, ומתפרנס מהכדורגל, שזה מקור הפרנסה העיקרי והבלעדי שלי כרגע".  

ג'ו קוזמינסקי בספסל (עמרי שטיין)ג'ו קוזמינסקי בספסל (עמרי שטיין)

אופק למד משפטים במכללת כרמל בחיפה, בשלוחה של המרכז האקדמי למשפט ועסקים, ועשה התמחות בבית משפט השלום קריות במחלקת ההוצאה לפועל. "עוד כשהייתי ילד במכבי חיפה, המשך העיסוק שלי בכדורגל תמיד עמד בתנאי לזה שאצליח גם בלימודים. אלה התנאים שהציבו לי במכבי חיפה ובחינוך שקיבלתי מהמשפחה שלי. תמיד ידעתי שאני רוצה ללמוד משהו, רק לא ידעתי מה. לימים המשפחה שלי נקלעה לסיטואציה משפטית מורכבת ושאלתי את עצמי 'איך לא יכולתי לעזור פה'. זה צרם לי, ומשם הלכתי ללמוד משפטים".

גיל אופק התייחס לעבודה המשותפת עם כהן וקוזמינסקי, שגם הם למדו באקדמיה. "הם עשו שני תארים של מהנדסים, שזה לא דבר פשוט. הם חבר'ה נהדרים. זה לא שהקודמים להם לא היו אינטליגנטיים, פשוט אף אחד מהשוערים שהתאמנתי איתם לא מינף את זה לתואר אקדמאי תוך כדי הקריירה הספורטיבית ואין ספק שזה משהו מיוחד".  

גיל אופק במעמד קבלת התואר (פייסבוק)גיל אופק במעמד קבלת התואר (פייסבוק)

מאמנו, גיורא אנטמן, התייחס לדרך האמריקאית לייצר ספורטאים דרך המכללות, בשילוב של ספורט ולימודים, ואמר: "האמריקאים, בבסיס שלהם, מתייחסים לספורט בצורה מאוד רצינית. הם אתלטיים ויש להם יסודות פיזיים טובים מאוד. מעבר לזה, הספורט בארצות הברית שם דגש קודם כל על משמעת עצמית וזה מאוד בולט באימונים איתם. האחריות והרצינות של כל השוערים שלנו היא משהו יוצא דופן, ואני חושב שגם אנחנו לוקחים מזה השראה. הם מקצוענים ברמות הגבוהות ביותר והם מאוד רציניים באימונים. הכול מסודר, ישיר, ברור ובלי לעגל פינות".

השוערים של הירוקים לא רק עובדים עם הידיים, אלא גם עם הראש. כעת ניצבת בפניהם האפשרות לזכות עד לסיום העונה בעוד תארים, חשובים לא פחות - תואר האליפות וגביע המדינה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה