הכדורגל הישראלי שבר אתמול (ראשון) עוד "שיא" של התנהלות חובבנית שגרמה למשחק העונה בין הפועל באר שבע למכבי תל אביב להיפתח באיחור של 16 דקות. כנראה שרק בכדורגל הישראלי יכולים לפתוח משחק כל כך חשוב באיחור רק בגלל ויכוח על צבע אפודה של שוער.

לאלונה ברקת יש הרבה זכויות בכדורגל הישראלי ובהפועל ב"ש בפרט. היא זכתה בצדק להרבה מחמאות, אך מה שקרה אתמול בטוטו-טרנר הוא כוכבית גדולה מאוד ליד אותן מחמאות, כזאת שמצטרפת לסיפור שיר צדק והחומר האסור בעונה שעברה.

בכר: התוצאה לא רעה כל כך

גם אם אלונה ברקת חושבת, או אף בטוחה שהקבוצה שלה מקופחת בגלל צבע אפודת השוער, היא לא הייתה יכולה בגלל עניין ביזארי כזה לגרום לאצטדיון שלם לחכות, לקהל האוהדים בבית להמתין ובעצם ‘לא לדפוק חשבון’ לאף אחד.

מה היה קורה אם היא הייתה מביעה מחאה בסיום המשחק? האם בגלל צבע האפודה השוער ישחק פחות טוב? כל העניין הוא משחקי אגו והיריבות שיש בין ב"ש למכבי ת"א, שמזמן יצאה מגבולות המגרש.

ברקת חייבת לעשות בדק בית לעצמה על ההתנהלות שלה אמש. כאשר הסאגה של האפודה חצתה גבולות ואיימה על שעת התחלת המשחק, היא הייתה חייבת לתת הוראה להפסיק את גן הילדים הזה כדי שהמשחק יתחיל בזמן.

אלונה ברקת (איציק בלניצקי)אלונה ברקת (איציק בלניצקי)

נראה שאלונה חיה כל הזמן בתחושה שמכבי נגדה. היא חייבת להתעסק בקבוצה שלה ולא ביריבות. האם זו הפועל ב"ש שברקת רוצה לראות? שבגלל אפודה של שוער, משחק עונה מתחיל באיחור? איזה מסר רוצה ברקת להעביר כאשר היא מתעסקת בדבר שכזה? האם בעלים של קבוצה צריכה להתעסק בכך?

בעלים של קבוצה חייבת לשבת ביציע ולא להתערב באיזה צבע השוער שלה ישחק, מה גם שהשופט אוראל גרינפלד התריע על כך שלושה ימים לפני המשחק, וגם שעה וחצי לפני שריקת הפתיחה.

צלע שנייה, הייתה גם כאמור השופט גרינפלד, שהתנהל לפי הספר, עשה מה שצריך, התריע מראש, הזהיר. אך לגרינפלד יש שפן שהוא היה צריך לשלוף מהכובע. כיום, החוק מאפשר לשופט לשלוף כרטיס אדום עוד לפני תחילת המשחק במקרים מיוחדים.

אוראל גרינפלד. היה יכול לפעול אחרת (אחמד מוררה)אוראל גרינפלד. היה יכול לפעול אחרת (אחמד מוררה)

הוא היה חייב לקרוא לאריאל הרוש ולהזהיר אותו, יש לך חמש דקות להחליף את צבע האפודה. אם לא תעשה זאת, תודיע לאנשי הקבוצה שלך, אני מוציא לך כרטיס אדום. לפי התיקון בחוק, הקבוצה תעלה עם 11 שחקנים, אך בלי השחקן שהורחק. גרינפלד אף היה יכול לשלוף קודם כרטיס צהוב להרוש כדי להזהירו. אני בטוח שאחרי זה הכול היה מסתדר.

גרינפלד גם סתר את עצמו בדוח השיפוט. מצד אחד הוא מציין כי הוא פנה פעמיים להנהלת הפועל ב"ש בנושא התלבושת של השוער, וכי "למרות הסברים חוזרים ונשנים, אלו היו בשלהם ואינם היו מעוניינים להחליף את צבע הסט". אלא שלאחר מכן, הוא ממשיך ומציין באותו דוח כי "לערך בשעה 21:00 הגיעה לחדר השופטים בעלי קבוצת הפועל באר שבע, גברת אלונה ברקת. לאחר שהקשיבה בנועם לדברינו, גברת אלונה ביקשה ממנהל קבוצתה להודיעה לשוער להחליף את הסט כפי שביקשנו".

מדוע השופט גרינפלד לא דאג שהגברת ברקת תגיע לחדר השופטים עוד לפני השעה תשע כדי שהמשחק יחל בזמן? הוא מצד אחד מציין את הנהלת הפועל ב"ש, אלא שברקת היא לא הנהלת הפועל ב"ש? היא לא קשורה להנהלה? האם ההנהלה בב"ש מקבלת החלטות בלי הבעלים ברקת? נראה שגרינפלד ‘עבד על עצמו’ בדוח, עם התנהלותו והתרפסותו כלפי הגברת הראשונה של הנגב.

אריאל הרוש. בסוף בצבע הנכון (רדאד ג'בארה)אריאל הרוש. בסוף בצבע הנכון (רדאד ג'בארה)

הצלע השלישית היא מנהלת הליגה. היו"ר החדש ארז כלפון אמר לאחרונה בישיבת דירקטוריון המנהלת כמה קשה לגייס ספונסרים לכדורגל בגלל התדמית שלו. במשחק אתמול נכח בין השאר ניקולס לב מנכ"ל המנהלת. הוא אמנם ירד לחדר ההלבשה כאשר שמע שיש בלאגן, אך היה חייב להתנהל בתקיפות, להזהיר את אנשי ב"ש, ולדאוג לכך שהמשחק יתחיל בזמן.

כלפון חייב לכנס הבוקר ישיבת חירום של אנשי המנהלת, לתחקר את כל מה שהתרחש, לאחר מכן להזמין את חברי הדירקטוריון מחר לכל המאוחר לישיבה מיוחדת. אסור לכלפון לעבור על כך לסדר היום כאילו לא קרה כלום. הנזק שסיפור האפודה גרם לכדורגל הישראלי הוא גם עתידי, הרי עוד לפני המשחק כבר באמצע השבוע ידעו שיש בעיה עם סיפור הצבע של האפודה, וכולם היו חייבים לדאוג שזה ייפתר עוד לפני ההגעה לטוטו טרנר.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה