כפי שפורסם ב-ONE, עיריית תל אביב-יפו הנחתה היום (חמישי) את אוהדי הכדורגל להגיע לאצטדיון בלומפילד בתחבורה ציבורית ולא ברכב פרטי. בהודעה שכותרתה “לאצטדיון בלומפילד החדש מגיעים בלי הרכב הפרטי” נכתב בין היתר: “עבודות חידוש אצטדיון בלומפילד עמדו בלוח הזמנים כמתוכנן והסתיימו לתחילת עונת המשחקים 2019-2020. התכנון החדש משמר את המאפיינים הייחודיים של האצטדיון, הכוללים את היציעים הבנויים כ"קערה" שתורמים לאווירה המיוחדת, כמו גם הקרבה לכר הדשא. כמו כן, כלל התכנון את שיפור זוויות הראייה, זרימה טובה ובטיחותית של הקהל, עמדות צילום, אולפנים לשידורי טלוויזיה, מערכות תאורה, חדרי בקרה ואזורים ייעודיים לרכבי שידור”.

“באזור השחקנים, המופרד מקהל, תוכננו ארבעה מתחמי מלתחות הכוללים בין השאר: חדרי מאמנים, חדרי שופטים, חדר לבדיקות סמים, חדר רופאים ובקרים. השדרוג מעמיד את האצטדיון בסטנדרטים המעודכנים של אופ"א, שיאפשרו קיום משחקים בינלאומיים. לרווחת הצופים, יותקנו מספר רב של תאי שירותים, אמצעי הנגשה לנכים, מערכות הסעדה שונות ומועדוני מנויים ל- .V.I.P בנוסף, ע"פ דרישת הקבוצות, נוספה קומה של תאי צפייה V.I.P.  בנוסף התווספו דרגנועים לרווחת הקהל”.

כל הדרכים להגיע לבלומפילד

“כידוע, האצטדיון ממוקם באזור עירוני צפוף ובסמוך לאתר עבודות של הרכבת הקלה בשדרות ירושלים, אשר נסגרו לאחרונה לתנועה. בשל כך ועל מנת להקל על תושבי האזור, הרחובות הצמודים לאצטדיון יסגרו לתנועת כלי רכב פרטיים בשעות קבועות בימי המשחק ויתאפשר מעבר כלי רכב לתושבי האזור בלבד. בעקבות האתגר התחבורתי והתנועתי, נשען האצטדיון על פתרונות הגעה שונים, ביניהם על תחבורה ציבורית והרכבת הקלה שהולכת ונבנית, תל אופן, כלי תחבורה זעירים ושאטלים לאוהדים מחניונים ללא תשלום בעשרה מוקדים שונים הסמוכים לכבישים מהירים בעיר ובסמוך לה”

“תכנית השאטלים מציעה דרך קלה ונוחה להגעה למשחקים. השימוש בשאטלים מתבצע באמצעות אתר ייעודי, בו ניתן לבחור את נקודת האיסוף ושעת האיסוף הנוחה הישר לבלומפילד. השירות הינו בעלות של 20 ₪ הלוך וחזור, וכולל הסעה מהחניון ואפשרות לתכנון מסלול חכם מהבית ועד למגרש. הקמת מערך ההיסעים נקבע מראש במיקום מחוץ לאזורי העומס ומתוך מחשבה וקרבה לצירים מרכזיים וכן קרבה לתחבורה ציבורית וחניונים ציבוריים ללא תשלום”.

אצטדיון בלומפילד (רדאד ג'בארה)אצטדיון בלומפילד (רדאד ג'בארה)

“תחבורה אלטרנטיבית – אופניים וקורקינטים. דרך הגעה נוספת היא באמצעות אופניים, קורקינטים או תל אופן, מערך השכרת האופניים של עיריית תל אביב- יפו.  כמו כן, בהתאם להנחיית ראש העירייה, מוכשרות בימים אלו בשולי גינת כרונינגן, הסמוכה לאצטדיון, כ-1,000 מקומות עגינה לאופניים וקורקינטים וכן עמדות עגינה של כ-40 אופני תל אופן. העירייה הוסיפה לנוחות המשתמשים גם עמדת הפקדה לסוללות וקסדות, אשר תמוקם במרכז המוזיקה”.

“תחבורה ציבורית. לאצטדיון ניתן להגיע בתחבורה ציבורית קיימת, להלן הקווים הרלוונטיים הקיימים כיום: 1,15,25,40,41,42,44,46,54,83,88,125,142,240. כיום מדובר בכ-120 עצירות אוטובוס בשעה בתחנות שבמרחב האצטדיון”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה