מהמחזור הראשון של ליגת העל ובכל מחזור שעובר, התהליך חוזר על עצמו כמעט אצל כולם. מביטים בטבלה, משפשפים עיניים כלא מאמינים ומפטירים: ״נו, במחזור הבא חדרה כבר תפסיד, הסטטיסטיקה עוד תתיישר״. והנה, עברו כבר שישה מחזורים, אך הקבוצה עם התקציב הנמוך ביותר בליגה ממשיכה בשלה. מנצחת, מרשימה וצועדת בראש הטבלה.

עם כל הכבוד למאזן המרשים, היום (שבת, 17:00) צפויה לה המשוכה הקשה ביותר מולה התמודדה עד כה - מכבי תל אביב. מי שניצבת כעת שנייה בטבלה היא הקבוצה היחידה פרט לחדרתים ללא הפסד, ומאוד רוצה לעלות למקום הראשון על חשבון היריבה הצנועה. לפחות בנושא התקציבי, מדובר בקרב קצוות. הקבוצה עם התקציב הגבוה ביותר בליגה, מול זו עם התקציב הנמוך ביותר. רגע לפני המשחק, החלטנו ב״מספרת לחיבור״ לנסות להבין קצת מהקסם של הפועל חדרה עד עכשיו (רמז: הוא טמון לא מעט בבחירת הזרים). קסם שגם אם ייגמר השבוע, בהחלט שבה את כולנו.

אביטן: מקווים להמשיך את ההצלחה

זר לא יבין זאת

החלק המרכזי עליו מדברים בהקשר של הפועל חדרה העונה הוא הזרים שלה. אוסטין אג׳ידה, דויד מתאוס, קווין טאפוקו, פרדי פלומין ולוסיו. חמישה זרים, כולם זולים יחסית, אך לכולם תפוקה ושימוש יוצאי דופן. עד כמה? ובכן, לא רק שכל חמשת הזרים של חדרה פתחו בהרכב בכל משחקי הקבוצה, הם גם נמצאים על המגרש 98.6 אחוז מהזמן. כן כן, פרט ל-38 דקות בסך הכל בהן לוסיו ישב על הספסל לאחר שהוחלף, בכל שאר הזמן (2,662 דקות משותפות) שהו כל החמישה על המגרש יחד.

כל אוהד כדורגל יודע כמה זה קשה להביא זר טוב, לא כל שכן זר טוב שהוא גם זול. אז חמישה כאלו? זה באמת נדיר. אפשר ללמוד עד כמה ההצלחה הזו חריגה בנוף הישראלי מהנתונים שמציגות עד כה שאר הקבוצות העונה. הנתונים, אגב, דומים מאוד לנתונים בשנים עברו. במקום השני בטבלת שיתוף הזרים נמצאת הפועל חיפה, אצלה הזרים נמצאים על המגרש 267 דקות פחות מאשר בחדרה. ובאחוזים, 88.7 אחוז מהזמן. וזאת, יש לציין, כאשר יש להם שישה זרים בסגל, ולא חמישה כמו בחדרה.

הקבוצה השלישית אצלה הזרים מבלים בסך הכל מעל 2,000 דקות היא מ.ס אשדוד, שזריה צברו יחד 2,161 דקות, 80 אחוז מהניצול המקסימלי. בתחתית נוכל למצוא באופן לא מפתיע את הפועל ת"א ובית"ר ירושלים עם 40 אחוז בלבד של ניצול דקות זרים. ואיפה מכבי ת"א אתם שואלים? ובכן, לה יש אחרי שחרור וידאר קיארטנסון רק ארבעה זרים בסגל - ז'איר אמאדור, אנריק סאבוריט, צ'יקו אופוודו ופרדראג ראיקוביץ'. עם האיסלנדי ששוחרר צברו הזרים יחד 1,530 דקות, מקום עשירי בליגה בלבד. למעשה, רק 17 פעמים פתחו זרים בהרכב של מכבי, כלומר 2.8 זרים בממוצע בהרכב בכל משחק, זה הכל.

מדור הפקה

בואו נעזוב לרגע את הדקות, חשובות ככל שיהיו. גם בתפוקה ההתקפית חדרה מראה כי בחירת הזרים שלה הייתה לחלוטין בינגו. זריה ניפקו ארבעה שערים וארבעה בישולים בששת המחזורים הראשונים, כאשר לוסיו (שלושה שערים ושני בישולים) ופלומין (שער ושני בישולים) כמובן האחראים. אין אף קבוצה שמתקרבת לתפוקה כזאת מזריה. במקום השני עומדות דווקא הפועל ב"ש והפועל רעננה עם שני שערים ושני בישולים כל אחת. במכבי ת"א, לשם השוואה, רק שער אחד בודד הגיע משחקן זר, ואף לא בישול אחד.

נותנים פיניש

עוד יכולת שמאפיינת את חדרה מתחילת השנה וראויה להתייחסות היא הווינריות שלה. הקבוצה של ניסו אביטן תתסכל את יריבותיה במשך כל המשחק, והעקיצה תגיע סמוך לשריקה. המספרים מדברים בעד עצמם. אם משחקיה של הפועל חדרה היו מסתיימים בדקה ה-85, לקבוצה לא היו 16 נקודות ותשעה שערי זכות, אלא שמונה נקודות וארבעה שערי זכות. כן, יותר ממחצית שעריה של חדרה נכבשו בדקה ה-86 ואילך, שערים אשר הכריעו לא פחות מארבעה משחקים. מדובר בנתון מדהים ללא ספק, אשר בוודאי יטריד את מנוחתם של אוהדי מכבי ת"א, אם המשחק יהיה צמוד בדקות אלה.

בניתוח פשטני למדי, הנתונים הללו מראים ראשית על כושר גופני טוב, דבר שיש להעריך כפליים אצל עולה חדשה, שמרבית שחקניה עושים את צעדיהם הראשונים בליגה. לפי נתוני מנהלת הליגות, השחקנים הללו גם מוליכים את הליגה בקילומטראז' המצטבר (105.3 ק"מ למשחק), ונמצאים במקום השני בליגה בספרינטים (446 למשחק), מה שמחזק את המסקנה עוד יותר. שנית, זה מצביע על קבוצה מאומנת, כזו שלא חורגת מתכנית המשחק עד שהשריקה האחרונה נשמעת, בידיעה שהשערים כבר יגיעו.

שחקני הפועל חדרה חוגגים עם הקהל (אחמד מוררה)שחקני הפועל חדרה חוגגים עם הקהל (אחמד מוררה)

ללא אוטובוסים

רבים נוטים לחשוב שחדרה היא קבוצה שמתבססת על משחק הסתגרות ותו לא. בונקר רבתי והעפת כדורים קדימה ללוסיו, פלומין וגומא. ובכן, לעתים זה נכון, אך כשמסתכלים על הממוצעים שלה לפי המנהלת, מבינים כי יש בה הרבה יותר. פרט להיותה במקום השלישי בליגה בכיבושים עם תשעה כאלה, מדובר בקבוצה שמספקת הכי הרבה איומים למסגרת בליגה, 40 במספר, שהם 6.7 למשחק. גם בסך האיומים הכללי החדרתים בצמרת, עם 89 (14 למשחק), כשרק למכבי חיפה יש יותר. בנוסף, הם נמצאים במקום השלישי בליגה במספר כדורי הרוחב מהאגפים עם 20 בממוצע, ובמקום השלישי בליגה בקרנות עם 5 למשחק.

מדובר בנתונים של קבוצת צמרת לכל דבר, בקבוצה שיודעת ליזום ולתקוף ובעיקר, שיודעת בדיוק מה היא רוצה, ועד עכשיו מצליחה לבצע את זה בצורה נהדרת, כמעט מושלמת אפשר להגיד. האם אחוזי ההצלחה המרשימים יימשכו גם נגד הצהובים של ולדימיר איביץ'? ניאלץ, כנראה, לחכות ולראות. בכל מקרה, חדרה כבר הספיקה להפתיע ולרגש רבים, וכנראה עוד תמשיך.

לוסיו. כח התקפי (אחמד מוררה)לוסיו. כח התקפי (אחמד מוררה)

המספר הנוסף

שימו לב למספר הדקות שצבר אלי דסה העונה: 540 דקות ללא מנוחה במשחקי הליגה, 720 דקות ללא מנוחה במוקדמות הליגה האירופית, 134 דקות בגביע הטוטו (מזל שנח קצת בדרבי) ו-335 דקות בנבחרת, כולל 180 אינטנסיביות במיוחד בשבוע החולף. בסך הכל: 20 משחקים ו-1,729 דקות כשאנחנו עדיין בחודש אוקטובר. לשם השוואה, הוא כבר עקף את כל מצבור דקות הליגה שלו בעונה שעברה, בה בשל הפציעות צבר רק 18 משחקים ו-1,481 דקות.

אלי דסה. בכושר מצוין (רדאד ג'בארה)אלי דסה. בכושר מצוין (רדאד ג'בארה)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה