באוגוסט 2007 הכל נראה ורוד. אלונה ברקת רכשה את הפועל באר שבע מאלי זינו ושמה לעצמה מטרה להביא את הקבוצה מבירת הנגב לצמרת הכדורגל הישראלי, אך לצד הצלחות מינוריות (עלייה מהלאומית), בכל אחת משלוש השנים שלה בליגת העל הקבוצה לא עמדה במטרות.

מבחינת תשלומים, אין ספק שברקת היא מהבעלים המוצלחים בכדורגל הישראלי. המשכורות משולמות בזמן, השחקנים נהנים מארוחות וקייטרינג במועדון ויוצאים לבתי מלון כמעט בכל נסיעה של הקבוצה למשחק בצפון.

מעבר לכך, ההשקעה הכספית במועדון היא אדירה ולפי הערכות שונות, בחמש שנים וחצי שחלפו, הוציאה ברקת רק מכיסה יותר מ-50 מיליון שקלים. אז למה בכל זאת הקבוצה לא מצליחה להתרומם? הבעיה היא במדיניות ובתחלופה גבוהה מדי של מאמנים ושחקנים.

לא פחות משמונה מאמנים עבדו במועדון מאז שברקת הגיעה. מרקו בלבול, סתיו אלימלך וגילי לנדאו בשנה הראשונה, גיא לוי העלה את הקבוצה לליגת העל, גיא עזורי ו-ויקו חדד אימנו בעונת החזרה לליגת העל, ניר קלינגר בעונת 2010/11, שוב גיא לוי אשתקד ואלישע לוי הגיע העונה.

לזכותה של ברקת יאמר שהיא נותנת למאמנים לעבוד. לא קובעת הרכבים, לא מתערבת בשיטה והמקסימום שהיא יכולה לעשות זה להמליץ למאמן על שחקן כזה או אחר. אין בכדורגל הישראלי הרבה בעלים שמאפשרים למאמנים לעבוד בחופשיות ולקבל כמעט כל שחקן שיחפוץ.

למרות זאת, שבעה מאמנים שאחד מהם (גיא לוי) אימן בשתי קדנציות שונות זה הרבה. אפילו יותר מדי. זה מצביע על חוסר יציבות מערכתית ואם מציגים את כמות שחקני הרכש שעברו במועדון בחמש שנים וחצי מגיעים לנתונים אסטרונומיים.

בבדיקה שערך ONE, עולה כי לא פחות מ-82 (!) שחקני רכש לבשו בתקופה של ברקת את מדיה של באר שבע. מדובר ב-82 שחקנים שונים כמובן, ולא כאלה שהגיעו בעונה מסוימת והמשיכו גם בעונה שאחריה כמו עידו אקסברד ודובב גבאי. הממוצע הוא בלתי נתפס של 15 שחקני רכש חדשים בכל עונה.

אלישע לוי. המאמן השביעי (משה חרמון)
אלישע לוי. המאמן השמיני (משה חרמון)
 

ברשימה שתוצג בתחתית העמוד יופיעו שמות שאוהדיה המסורים של הקבוצה כבר מזמן הספיקו לשכוח: סעיד מקאסי, דודו בן שושן, אבי פרנקו ואיבן יובאנוביץ' בשנה הראשון של הבעלים דרך מרקוס גלארסה, ג'וזף טאצ'י ומוחמד אדמו עד ללאריה קינגסטון, לואיס טורס ואמג'ד סולימאן.

בתוך כך, שחקני בית רבים שסומנו בתחילת דרכם ככאלה שיגיעו בעתיד לרמתם של יוסי בניון ואליניב ברדה נעלמו כבר מזמן מהמפה בליגת העל. אלירן אפריאט (מכבי יבנה), רפי עמוס (הפועל אשקלון) וזוהר חוגג (פרש העונה) הם רק חלק מהשמות שפוספסו.

את הגב של רפאלוב אתם ודאי מזהים, אבל מי זה מולו? (קובי אליהו)
את הגב של רפאלוב אתם ודאי מזהים, אבל מי זה מולו? (קובי אליהו)
 

גילי לנדאו שאימן את הקבוצה בעונתה הראשונה של ברקת במועדון אמר ל-ONE: "האידיאל הוא שהבסיס יהיה שחקני הבית ועליו יולבשו שחקנים שאין במלאי. הבאת שחקנים חדשים נועדה כדי להעלות את הרמה של הקבוצה, להביא את הערך המוסף ולשדרג את האחרים".

למרות הנתונים, לנדאו מאמין שהתמונה תהיה שונה בעתיד: "כמי שעבד עם אלונה, אני יודע שזה הקו שלה ועל-פיו היא מנחה. מהרגע שהיא הגיעה, היא שמה דגש רציני על מחלקת הנוער, אבל התהליכים והתוצאות במחלקה ייראו בשנים הקרובות בעזרת טפטופים".

חידה נוספת. מזהים? (מיכה בננו)
חידה נוספת. מי אתה? (מיכה בננו)
 

לנדאו הוסיף: "ההיגיון אומר שאם יש שחקן בינוני אצלך בקבוצה ובינוני מבחוץ תן לשחקן מהקבוצה לשחק. הכוונות שלה טובות, הגישה שלה נכונה וההחתמה של אלישע חכמה וטובה. באר שבע צריכה לצאת מהמשבר הזה ושמעז ייצא מתוק".

"לפעמים תבוסה כזאת מטלטלת ומזעזעת והפחד מכישלון הוא לפעמים קטליזאטור לא פחות מהרצון להצליח. אין לי ספק שבאר שבע תמצא את שביל הזהב שמשלב בין שחקני בית לשחקני החוץ. אני מצפה שמנהיגות הפנים של הקבוצה תיקח אחריות להוביל את הקבוצה ולהשיג את המטרות", סיכם המאמן.

חידה שלישית בתוספת רמז: שיחק בב&qout;ש בעונת 2009/10 (תומר גבאי)
חידה שלישית והפעם עם רמז: שיחק בווסרמיל בעונת 2009/10 (תומר גבאי)
 

רק בעונה הנוכחית חתמו 13 שחקנים חדשים בבירת הנגב (שמצטרפים לתשעה שחקני רכש שנותרו מהעונה שעברה) והיד עוד נטויה. מתי ייתנו הזדמנות אמיתית לשחקני הבית ומה יעלה בגורלם של לוטם זינו, שמעון לוגסי וגל דהן? אין ספק שדרוש בבאר שבע שינוי מהותי כדי לחזור לקדמת הבמה.    

שחקני הרכש - הרשימה המלאה:
עונת 2007/08: איבן יובאנוביץ', שי בירוק, אילן בכר, דודו בן שושן, אופיר חיים, אורן ניסים, נדב כידר, סעיד מקאסי, לאנדרו סימיוני, רועי סבג, חנן פדידה, דודי פדלון, אנדריי קלדיירה, אסי משיח, אבי פרנקו, יוגב אלקבץ.

עונת 2008/09: מרטין פרלמן, דאנדי אוקונגו, ג'סטין זולו, לירון זרקו, מאור מליקסון, זיו כבדה, איגור קוסטרוב, אוהד קדוסי.

אלונה ברקת (ליאור טימור)
אלונה ברקת. מזהה את שכירי החרב? (ליאור טימור)
 

עונת 2009/10: פטה בנגורה, ג'וזף טאצ'י, מוחמד אדאמו, ראיין אדליי, מרקוס גלארסה, יוסי אופיר, ליאור אסולין, גיל בלומשטיין, ברק בדש, קאלה דרשלר, שמעון הרוש, דנילו מוריירה, ארז מסיקה, סיראז' נסאר, דוד רביבו, וויליאם סוארס, אייל שן, פאבל פרגל.

עונת 2010/11: אברהים בסיט, ג'יימס ביסו, ליאור ז'אן, דובב גבאי, אוהד כהן, אברהים עבדול ראזק, יוסי תורג'מן, עודד גביש, ריקרדו פרננדס, אבי יחיאל, ברנרדו ואשקונסלוש, ערן לוי, דניאל ליפשיץ.

לוטם זינו. מתי יקבל הזדמנות אמיתית? (יוסי ציפקיס)
לוטם זינו. מתי יקבל הזדמנות אמיתית? (יוסי ציפקיס)
 

עונת 2011/12: אמג'ד סולימאן, מרצ'ין צבאיי, לואיס טורס, לאריה קינגסטון, עידו אקסברד, פטר גרביץ', דראשקו בוזוביץ', ננאד קיסו, איבן גארידו, אוהד לויטה, מוטי מלכה, דיא סבע, אלירן סולימנפור, יוסי שבחון.

עונת 2012/13: וויליאם נג'ובו, אוסטין אג'ידה, פטריק אוסיאקו, בויאן מרקוביץ', אבירם ברוכיאן, גליל בן שנן, קלמי סבן, ניקולאס פלצ'וק, תומר סוויסה, פיראס עוואד, רועי קהת, רביד גזל, בן והבה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה