בטקס לציון יום השואה הבינלאומי שהתקיים היום (ראשון) בבית ציוני אמריקה בתל אביב, גינה יושב ראש הכנסת, ראובן ריבלין, את הקריאות שנשמעו מצד אוהדי בית''ר שלא לשלב שחקנים שאינם יהודים בשורות הקבוצה.

ריבלין אמר: "יש לי צער גדול כבית"רי וכמי ששימש כמנהלה של בית"ר ירושלים, למשמע הקריאות בסוף השבוע לקיים את בית"ר על טהרת הגזע היהודי בלבד. הקריאות הללו מקוממות ומסבות עוגמת נפש רבה".

"נדמה לי שיותר מדי פעמים עברנו לסדר היום מול גילויי גזענות מעין אלו. שערו בנפשכם מה היה קורה אם קבוצות באנגליה או בגרמניה, היו קובעות שיהודי לא יכול לשחק בשורות הקבוצה. איזו צעקה הייתה קמה בישראל".

ריבלין קרא לרשויות החוק ולהתאחדות לכדורגל שלא לשתוק מול הקריאות הללו: "אנחנו שעומדים בראש המאבק נגד הגזענות ונגד שנאת האחר ונושאים את הצלקות הקשות של התופעות הללו על בשרנו לדורי דורות, לא יכולים לשתוק מול קריאות אלו. הקריאות הללו נמשכות כבר עשור, והדבר מלמד שכבר לא מדובר בקומץ או בשוליים".

רובי ריבלין ולימור לבנת. בין המגנים (יניב גונן)
רובי ריבלין ולימור לבנת. בין המגנים (יניב גונן)
 

בדומה לריבלין, גם שרת הספורט לימור לבנת גינתה בחריפות את השלטים שהונפו באצטדיון טדי. השרה לבנת פנתה ליו"ר ההתאחדות לכדורגל ולמפכ"ל המשטרה בדרישה לטיפול מיידי לעקירת התופעה מהשורש.

אוהדי בית"ר י-ם על השחקנים הערבים

פרופ' צימרמן: "מה שהיה בירושלים לגרמניה ב-1933"
למעלה מ-450 איש, בהם ניצולי שואה, הנבחרת הצעירה של ישראל בכדורגל, נציגי מכבי והפועל ת"א, קבוצת הנוער של רמת השרון, מאמן נבחרת ישראל בעבר אברהם גרנט, יו"ר מפעלות חינוך אברום בורג, הסופר סיימון קופר ופרופסור משה צימרמן, השתתפו בהקרנת הבכורה של הסרט "ליגה טרזין", סרט תיעודי המספר את סיפורו של הכדורגל ששוחק בזמן השואה בגטו טרזנשטאט.

בסיומה של הקרנת הסרט התקיים פאנל בהנחיית עמית הורסקי ובהשתתפות פרופסור צימרמן, אברום בורג וסיימון קופר. השלושה התייחסו לאירועים במגרשה של בית"ר ירושלים ומחאת אוהדיה באשר להצטרפות שחקנים מוסלמים לקבוצה.

יו"ר מפעלות החינוך, אברום בורג אמר: "אלה שהניפו את השלטים של 'בית"ר ירושלים טהורה' חיים לא רחוק, הם לא באותו מקום, אבל הם חיים לא רחוק מאלה שעברו מקריאות כאלה להשמדת אנשים".

אוהדי בית&qout;ר מוחים (יוסי ציפקיס)
אוהדי בית"ר מוחים (יוסי ציפקיס)
 

פרופ' משה צימרמן אמר: "מה שהיה בירושלים אתמול דומה מאוד למה שהיה בגרמניה ב-1933. בגרמניה זרקו ספורטאים יהודים כדי לשמור על טוהר הגזע, והדרישה אתמול היא דומה מאוד. מוטב לשאול האם שנאת זרים שיש אצלנו בארץ לא מזכירה את אותם דברים מסמרי שיער שקראו באירופה אז?".

הסופר סיימון קופר אמר: "חייבים להבין את נושא השואה כיום באירופה, אני לא מאמין ששואה יכולה להתקיים תחת שלטון דמוקרטי. באירופה הדרך המהירה ביותר להיחשב "ילד רע" היא להריע לשואה, להגיד משהו בעד השואה. כשאותם אוהדים באירופה עושים את זה, השאיפה שלהם היא לא עוד שואה אלא להראות שהם "באד בויז".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה