יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני קיבל היום (שלישי) לידיו את הדו"ח של הוועדה המיוחדת שהקים במטרה לבחון את המבנה הארגוני של נבחרת ישראל עם המלצות לשיפור. החברים בוועדה המיוחדת של עופר עיני: אלי אוחנה, אלי גוטמן, חיים רביבו וד"ר איציק בן מלך. הוועדה התייעצה עם מומחים מבלגיה, גרמניה, הולנד, אוסטריה, שווייץ וגם מהארץ, זאת לאחר שנאספו נתונים על המבנה הארגוני של הכדורגל הישראלי.

על פי הדו"ח, "שיפור רמת הכדורגל בישראל יכול להיעשות רק בתוכנית רחבה לטוח ארוך, שתתקוף את הבעיות היסודיות, כולל מחלקות נוער, מועדונים, מאמנים, תוכנית משחקים ושילוב עם בתי הספר".

סגל: באתי פתוח להקשיב

הדגשים להכנת התוכנית: מתקנים, בדיקת מצב נוכחי עדכני והתמקדות במחלקות נוער במועדונים קיימים, ובעיקר בחדשים. המטרות של התוכנית הן: שיפור התדמית ב"חלון הראווה" של הכדורגל בישראל, מודל לחיקוי למועדונים, למאמנים, לקבוצות ולנבחרות צעירות, שיפור בייצוג הבינלאומי ברמת ההישגים והגברת אמון הקהל בנבחרת הלאומית.

עוד דגשים: להביא לשיפור רמת ההישגים בתוכניות ארוכות טווח, שיפור מחלקות הנוער במועדונים מבחינת המועדונים, המאמנים, המתקנים ותוכניות המשחקים. זאת, כאשר המטרה היא לפעול לשיקום ופיתוח הכדורגל בישראל.

חיים רביבו (נעם מורנו)חיים רביבו (נעם מורנו)

בנוסף, הוצע מבנה חדש להתאחדות לכדורגל, שהוצע לעיני, כשהפורום המקצועי (3-5 אנשי מקצוע) יעבוד עם מנהל טכני, שיפקח על המנהל המקצועי של הנבחרות הצעירות ועל פיתוח הכדורגל בישראל. המאמן הלאומי יעבוד בצמוד למאמן מנטלי, עוזר מאמן ומאמן שוערים ומנהל/רכז בתחום הגופני-פיזיולגי, מתאם מקצועי-בריאותי-רפואי, אחראי על התחום רפואי-שיקומי, עובדי מנהלה, רכז תקשורת שיווק ותדמית ומנהל/רכז בתחום הסקאוטינג והטכנולוגיה. יש לציין שההתאחדות לא מחויבת לקבל את החלטות הוועדה, כשהן בגדר המלצות.

עתה, עיני יביא את המלצות הוועדה לדיון בפני הנהלת ההתאחדות לכדורגל, שתצטרך להחליט האם לאמץ את כולן, חלק מהן או אף אחת. ההנהלה תבחן את ההמלצות בין היתר מבחינה כלכלית.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה