קפטן גם מחוץ למגרש. שרן ייני, שחזר בינואר למכבי תל אביב אחרי תקופה בהולנד, נבחר לשחקן החברתי של ליגת העל לעונת 2016/17. ייני נבחר על ידי ע"י שחקני ליגת העל וגולשי אתר ONE, במסגרת בחירת השחקן החברתי העונה יחד עם ארגון שחקני הכדורגל בחסות צבר ספורט, זאת במסגרת הקרן החדשה של ישראל 'בועטים את האלימות והגזענות מהמגרשים'.

סך הכל בקטגוריה זו הצביעו 14,264 גולשים, ייני זכה ל-39% מהקולות. קפטן מכבי חיפה דקל קינן זכה ל-30% מקולות המצביעים וסיים במקום השני, אחריהם אריאל הרוש קפטן הפועל תל אביב הגיע שלישי עם 15% מסך הקולות, קשר בני סכנין חאלד חלאילה עם 7% מקולות הגולשים, נתון דומה גם למהראן לאלה חלוצה של הפועל חיפה, ואילו רמזי ספורי חלוץ בני סכנין קיבל 2% מקולות הגולשים.

וידיגל: "אני נשאר במכבי תל אביב"

בנוסף סך הכל השתתפו 182 שחקנים במשאל זה, כשייני גם קיבל את מרבית קולות השחקנים, 82 קולות, 45%. מיד אחריו דקל קינן עם 49 קולות( 26.9%), במקום השלישי אריאל הרוש עם 26 קולות (14.2%), במקום הרביעי רמזי ספורי עם 12 קולות (6.5%), במקום החמישי מהראן לאלה עם 7 קולות (3.84%) ובמקום השישי חאלד חלאילה עם 6 קולות (3.29%).

כאשר מחברים יחד את קולות הגולשים (50%) וקולות השחקנים 50%, סיים במקום הראשון שרן ייני עם 42.11%, במקום השני דקל קינן עם 28.4%, במקום השלישי אריאל הרוש עם 14.64%, במקום הרביעי חאלד חלאילה עם 5.14%, במקום החמישי מהראן לאלה עם 5.42% ובמקום השישי רמזי ספורי עם 4.29%.   

שרן ייני (עמית מצפה)שרן ייני (עמית מצפה)

ייני גדל במחלקת הנוער של מכבי תל אביב והצליח כבר בגיל 21 לתפוס לו מקום של קבע בהרכב הקבוצה. כקשר אחורי ומגן ימני הוא מספק שקט וביטחון לחבריו לקבוצה וכן מגלה יכולת מנהיגות, שזיכתה אותו ב-2012 בסרט הקפטן היוקרתי. כקפטן מכבי תל אביב הניף ייני לא פחות משלוש צלחות אליפות וגביע אחד. יחד עם זאת, הוא היה מודע היטב לכך שתפקיד הקפטן לא מסתיים בהנפת כלי מתכת.

ייני לקח חלק פעיל במאמץ שעשתה הקבוצה למיגור תופעות הגזענות ביציעיה והיה לדובר בולט של המאבק. "אנחנו היהודים צריכים למגר את התופעות הללו", אמר בהתייחס לקריאות גזעניות במגרשים, ואף הוסיף "אם נמחא כפיים בסיום והקהל יקלל שחקן ערבי, אני לא נשאר. מה זה אני? שנינו לא נשארים, יורדים מהדשא". מעבר לדיבורים, ייני גם תרם מזמנו והשתתף במונדיאל השלום של מרכז פרס ובטורניר כדורגל לילדים יהודים וערבים, לציון 100 שנה למשחק הכדורגל בהפסקת הנשק של חג המולד במלחמת העולם הראשונה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה