הנהלת ההתאחדות לכדורגל דנה היום (ראשון) בישיבתה והצביעה על החלטה לפיה יתרת הגרעון שנגרם להתאחדות בעטיו של עודף העברות לקבוצות, בסך של כ-3.3 מיליון שקל, תכוסה באמצעות השתתפות קבוצות ליגת העל והליגה הלאומית, זאת בכפוף לדחיית התובענה הנגזרת שהגישו בזמנו חברי ההנהלה, מורן מאירי וליאור שחטר. התביעה נמצאת בבית המשפט המחוזי בתל אביב. אגב, מאירי ושכטר לא השתתפו בהצבעה.

בזמנו השופטת בדימוס ורדה אלשיך מונתה לוועדה מיוחדת שדנה בתביעה והשגת פשרה בעניין.

עו"ד מורן מאירי (נעם מורנו)עו"ד מורן מאירי (נעם מורנו)

ההתאחדות אימצה את מסקנות הוועדה לפיה חברות הביטוח ופירמת רואי החשבון תישאנה יחדיו בסכום של 1.7 מיליון שקל מתוך 5 מיליון השקל שיש לגבות, והיקף הגרעון יעמוד על סך של כ-3.3 מיליון שקל.

הקבוצות יצטרכו לשלם כל אחת כ-156 אלף שקל, כאשר ההשתתפות תעשה בדרך של חיוב שנתי שיתפרס על פני 6 שנים, כאשר כל קבוצה בליגת העל תשלם סך של 26.190 מיליון שקל וכל קבוצה בליגה הלאומית תשלם סך של 11,458 אלף שקל לשנה.

כפי שפורסם ב-ONE, עונשי הרדיוס ימשיכו להיות בסל הענישה של בתי הדין של ההתאחדות לכדורגל, כפי שנקבע ע”י צוות היגוי לבחינת חלופות לעונש הרדיוס שהוקם בראשות היו”ר אורן חסון, בו היו חברים שינו זוארץ, שמעון מימון, עו"ד משה אביבי ועו"ד עמית פינס, כאשר בדיונים השתתפו גם מנכ"ל ההתאחדות רתם קמר, ראש האגף המשפטי, עו"ד אמיר נבון וראש אגף ההסברה, שלומי ברזל.

הנהלת ההתאחדות אישרה רישום של שישה זרים בקבוצות ליגת העל ושיתוף חמישה מהם במשחק גם בשתי העונות הקרובות ובנוסף אושרו ההמלצות של יו"ר הבקרה התקציבית, רו"ח סיגילית סייג, להיערכות והתנהלות הקבוצות המקצועניות בעקבות משבר הקורונה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה