פרשת קלטת השמע של שופטי המשחק בין בית"ר ירושלים להפועל באר שבע שהופצה בזמנו לאחר המשחק שהתקיים בסוף חודש אוגוסט האחרון  וגרמה לסערת ענק, ממשיכה להעסיק את איגוד השופטים ולא יורדת מסדר היום.

השופט אלי חכמון שהואשם על ידי האיגוד בהפצת הקלטת, החליט לתת חצי התנצלות, לקח אחריות ויוחזר החודש לפעילות באיגוד השופטים לאחר השעיה ארוכה, כולל מאבק ממושך (שכר משרד חקירות שהיא ממצאים שונים). מנגד, באיגוד פיטרו את הקוון אורן בורנשטיין, ששימש במשחק המדובר כאחד ממפעילי ה-VAR וגם הואשם בהפצת הקלטת, אך הכחיש את המעורבות שלו וסירב להתנצל.

לשמוע ולא להאמין: השיחה בין ליאני וחכמון

יריב טפר, מנכ"ל איגוד השופטים, שלח לבורנשטיין הודעה על סיום עבודתו ופיטוריו מהאיגוד. בורנשטיין בתגובה הגיש בקשה לבית הדין האזורי לעבודה בקשה לצו זמני לבטל את הפיטורים ולהחזיר אותו לעבודתו.

בבקשה שהוגשה באמצעות עורך הדין גל גורודיסקי, טוען בין השאר בורנשטיין כי: "איגוד השופטים מנסה מזה שנים לסכל  את המשך העסקתו של המבקש. ניסיון קודם להדיחו נכשל בפברואר 2021, כאשר האיגוד דרש מהדיין לגזור על המבקש חמש שנות השעיה, אולם בסופו של דבר, נגזר על המבקש חודשיים השעיה והוא הוחזר לעבודתו. הפעם החליט האיגוד לבזבז את משאביו של בית הדין לעבודה ולפטר את המבקש, למרות שבמועד הגשת בקשה זאת האיגוד יודע בוודאות שהמבקש לא ביצע את המיוחס לו, שכן שופט אחר כבר הודה במעשה ואף אישר שהמבקש אינו מעורב".

יריב טפר (חגי מיכאלי)יריב טפר (חגי מיכאלי)

עוד נטען בבקשה כי: "הטענה המקוממת ביותר של האיגוד נוגעת לנימוק המרכזי לפיטורים והוא חוסר אמינותו של המבקש. האבסורד בטענה זאת פשוט להבנה: האיגוד מאשים את המבקש בהאשמות שווא בדבר ביצוע עבירת משמעת. נקודת המוצא של האיגוד כאילו המבקש אשם עד שלא תוכח חפותו והתעקשות על אשמתו גם לאחר שהתגלה האשם האמיתי, היא תקלה תעסוקתית וציבורית כאחת".

עוד נטען בבקשה לבית הדין כי: "ביום 23/2/2022 הודה השופט אלי חכמון בהפצת הקובץ, התנצל והוחזר לעבודתו. למרות זאת, גם לאחר הודאתו של חכמון, עמד האיגוד על כך שהמבקש יודה בהפצת הקובץ בתנאי לחזרתו לעבודה. זאת למרות הודאתו של חכמון. לפיכך, פנה המבקש לאיגוד בדרישה להחזרתו המיידית לעבודה. המבקש אינו יודע אם חכמון היה מעורב בהפצת הקובץ או רק נכנע לאולטימטום שהציב האיגוד, הואיל ובנוסף, עוד לפני הודאתו של חכמון, היו הוכחות ברורות ומפורשות בתיקיית בקבצים במחשבים, שמוכיחות שביום המשחק, 29.8.2021, הקבצים שנטען שהופצו, נפתחו בשעה 23:46, וגם נפתחו ונשמרו בין השעות 00:59-00:51, בזמן שהמבקש מזמן כבר לא היה שם”.

אלי חכמון (עמרי שטיין)אלי חכמון (עמרי שטיין)

עוד נמסר: “ההתנכלות של האיגוד למבקש פשוטה ואכזרית: האיגוד האשים את המבקש במעשה שלא עשה, התייחס להכחשת המבקש כהפרה של חוברת האמינות, ופיטר אותו מעבודתו בשל כך. אם אין די בחומרת המעשה, האיגוד עמד על פיטורי המבקש גם לאחר שהתברר מי ביצע את המעשה. מקרה זה הוא מקרה מובהק של "תפירת תיק" לפיטורי עובד כדי לסגור חשבון בשל פעילותו בארגון העובדים. איגוד השופטים "סימן" את המבקש זה מכבר והוא מחפש את ההזדמנויות במשך תקופה ארוכה להעניש אותו על פעילותו למען העובדים. מקרה זה חושף התנהלות פוגענית, קטנונית, של חיסול חשבונות מצד האיגוד כלפי פעילים בארגון העובדים. מקרה זה הוא המקרה המובהק בו ראוי ליתן סעד זמני למניעת פיטורים".

בית הדין לעבודה קבע דיון בבקשה של בורנשטיין ב-15.3, ואין ספק שהפרשה הזו ממש לא הולכת לרדת בקרוב מסדר היום. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה