יממה לאחר ההכרזה הרשמית על הקמת היחידה המשטרתית לטיפול בעבירות אלימות בספורט, במשטרת ישראל נערכים לקראת הפעלתה מחודש אוגוסט הקרוב, כאשר בשלב זה לא ברור מי יעמוד בראש היחידה, שעדיין מגייסת שוטרים מבפנים לאיוש התפקידים השונים. נכון לעכשיו מי שאמור להוביל את התהליך בחודש הקרוב הוא ממלא מקום, קצין בדרגת רב-פקד, שמנהל את הקמת היחידה עד לסיום התהליך בחודש הבא - אז גם ימונה ליחידה מפקד קבוע בדרגת סגן ניצב, לאחר סבב פנימי שיתקיים בתקופה זו.

אז אמנם עדיין לא ברור מי יפקד על היחידה, אך  המבנה ושיטת ההפעלה שלה כבר די ברורים והיחידה צפויה לעבוד בשני מישורים עיקריים על מנת לסכל עבירות של אלימות בספורט - במישור המודיעיני ובמישור המבצעי. בשלב הראשוני היחידה תהיה בנויה על 32 שוטרים שיהיו פרוסים באגפים השונים ברחבי הארץ.

בסיס היחידה יהיה במטה אגף חקירות ומודיעין, שם יוצבו חמישה שוטרים שלמעשה ינהלו את העבודה בפועל וינחו את הכוחות בשטח. עוד ארבעה שוטרים יוצבו במדור באגף המבצעים במטה הארצי, בו גם צפוי לשבת ראש היחידה. יחד עם זאת, במחוזות השונים בארץ יפעלו עוד שש חוליות מבצעיות שיעסקו בעיבוד המידע המודיעיני ויגיעו לאירועי ספורט בצורה ממוקדת. בכל חוליה שכזאת יהיו למעשה ראש חוליה, רכז מודיעין, חוקר ומומחה להערכת מודיעין, שלמעשה יהוו פיקוד ייחודי ועצמאי לתחום הזה, כך שהם ינהלו וינחו את הכוחות בשטח כיצד לפעול תוך ליווי צמוד.

היחידה המדוברת תרכז את מרב מאמציה לאיתור אוהדים בעייתיים והפעלת אמצעי מעקב אחריהם, סיכול "קרבות רחוב", איסוף וגיבוש מודיעין על פעולות חריגות גם בקרב קבוצות האוהדים וגם בתוך קבוצות הספורט, אבטחת משחקים רגישים וקביעת "מדרג איום" של כל משחק בארבע רמות שונות שלמעשה יקבעו את כמות כוחות הסדרנים והשיטור לכל משחק, שימוש באמצעים טכנולוגיים לפיקוח ובקרה על חשודים וסיוע לתחנות האזוריות - וכל זאת על מנת למצות את הדין עם המתפרעים והמורחקים ולמנוע אירועי אלימות וגזענות בספורט.

"אנחנו רוצים לשלוט במידע בשביל להגיע גם למקומות הפחות מוכרים בספורט בישראל כמו הליגות הנמוכות בכדורגל", אמר רב-פקד שיר גולוס, ראש תחום הספורט בחטיבת האבטחה, במהלך דיון שעסק בנושא לפני כחודש ימים בכנסת.

לאחר הקמת היחידה המשטרתית, במשרד התרבות והספורט צפויים לעסוק כעת בפרויקט הבא שלהם - עבודה מול משרד המשפטים על מנת להטמיע החמרת ענישה בעבירות ספורט. בעבר נבחנה האפשרות להכשיר שופטים ייעודיים לעבירות אלימות בספורט בבתי המשפט המחוזיים, אך הרעיון ירד מהפרק בסופו של דבר משום שהנתונים וכמות המקרים לא הצדיקו פתיחת מסלול הכשרה ייעודי לכך מבחינת משרד המשפטים. לכן במשרד התרבות והספורט ינסו לקיים פעילות הסברה בכנסים לרענון עבור שופטים מכל רחבי הארץ, במטרה להגדיל את רף הענישה באמצעות קנסות שיפגעו בצורה קשה בכיסם של המתפרעים במגרשים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה