תכנית “שער שוויון”, המיושמת ב-200 בתי ספר ברחבי הארץ, פורצת את גבולות ישראל. אנשי התכנית הוזמנו לבלגרד, על מנת להכשיר צוותים מבתי הספר, עיריות ומשרדים ממשלתיים בסרביה במטרה להכשיר עבורם את הקרקע להקמת תכנית דומה המבוססת על המודל המצליח.

בשבוע שעבר התקיים במשרד הבריאות הסרבי בבלגרד שבוע הכשרה מיוחד, אליו הגיעו מכל רחבי סרביה אנשי חינוך, נציגי משרדי החינוך, הספורט והבריאות, יועצות בבתי ספר, ספורטאים צעירים וסטודנטים המעוניינים לקחת חלק במהלך שמובילה הממשלה הסרבית. המהלך כולל הקמת תכנית חינוכית בבתי ספר המבוססת על המודל של תכנית "שער שוויון" אשר פועלת בשמונה השנים האחרונות ברחבי ישראל מרמת הגולן ועד מצפה רמון.

התכנית היא פשוטה למדי, מפעילים בבתי הספר קבוצות כדורגל עבור הילדים שאין להם מסגרת להשתתף בה בסיום שעות הלימודים. ההשתתפות באימוני הכדורגל של הקבוצה ובטורניר המחוזי בסוף החודש, מותנית בתפקוד שלהם דווקא בפן הלימודי, כלומר, בהתנהגות ובהתמדה בבית הספר, ובהשתתפות פעילה במרכז הלמידה של התכנית, שהוא חלק אינטגרלי מפעילות הקבוצה.

שער שוויון (מערכת ONE)שער שוויון (מערכת ONE)

במהלך ההכשרה, אותה העבירו  מייסד ומנכ"ל “שער-שוויון” לירן ג'רסי ופרופסור יוסי הראל פיש מבית הספר לחינוך באונ' בר אילן, למדו המשתתפים כיצד לבנות תכנית עבודה, כיצד לגייס ולהכשיר מתנדבים לתכנית, וכן נושאים כמו שיווק, מדיה חברתית, תפעול ולוגיסטיקה, ארגון אירועי שיא ועוד.

בנוסף, למדו המשתתפים גם על נושאים כמו רווחת הילד וגישות בחינוך, לצד מדידה נכונה של אפקטיביות התכנית. בתום הלימוד ערכו המשתתפים סימולציות והתנסו בסיטואציות בעייתיות כמאמנים או חונכים.

"זוהי גאווה גדולה עבורנו לדעת שממשלה זרה משקיעה כל כך הרבה על מנת להטמיע את המודל שפיתחנו כאן, בבתי הספר שלה", סיפר מנכ"ל שער שוויון, לירן ג'רסי. "זו תעודת כבוד לתכנית שער שוויון ולעוסקים במלאכה בישראל. אין לי ספק שזוהי רק ההתחלה, וכבר יש מדינות נוספות המעוניינות להטמיע את התכנית גם בשטחן".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה