מכה גדולה לקבוצות הספורט בישראל. במסגרת מאמציו של משרד האוצר לעמוד ביעדי תקציב המדינה לשנת 2015, החליט המשרד לבטל את ההקלות במיסוי לספורטאים זרים, שעומד כיום על 25% בלבד.

ההחלטה, שהתקבלה במסגרת הגזרות הכלכליות החדשות, אמורה עוד לעבור את אישור הכנסת, אך אם הדבר אכן יקרה מי שיספוג את עיקר הפגיעה יהיו כמובן שני הענפים המובילים בספורט בישראל - הכדורגל והכדורסל.

לדוגמא, כאשר זר מרוויח כיום 100 אלף דולר, העלות הכוללת שלו לקבוצתו עומדת על כ-135 אלף דולר בשל ההקלות במיסוי לספורטאים זרים. אם החוק החדש יעבור, זר שמרוויח 100 אלף דולר יעלה לקבוצה כ-175-180 אלף דולר.

רמי כהן, יו"ר הפועל ת"א בכדורסל, אמר ל-ONE בתגובה לידיעה על כוונת משרד האוצר: "זו מכת מוות לכדורסל, רוצים פשוט לגדוע את הענף. זו מציאות לא נורמלית בה יש לנו הוצאות גדולות על אבטחה, הכנסות קטנות מקהל, רשות מקומית שכמעט לא תומכת. זה פשוט להרוג את הכדורסל".

רמי כהן. &qout;מכת מוות לכדורסל&qout; (יניב גונן)
רמי כהן. "מכת מוות לכדורסל" (יניב גונן)
 

החוק החדש, אם יאושר, יכניס לרשות המסים כ-80-100 מיליון שקל, אך הדבר עשוי לגרום לכך שהקבוצות יביאו זרים פחות איכותיים, יפחיתו שכר ואז גם ההכנסות ממסים ירדו.

בקבוצות הכדורגל והכדורסל קיבלו הערב את הצעת האוצר בזעם גדול, ובכוונת ראשי הקבוצות להתארגן ולראות איך אפשר להתמודד עם הגזירה הצפויה.

ממנהלת הליגה נמסר בתגובה: "נושא המיסוי על ספורטאים זרים עולה בכל שנה או שנתיים ובסופו של דבר נופל לאחר שהגורמים המחליטים מבינים כי ביטול הטבות המס לזרים הוא מכת מוות לספורט הישראלי ולייצוג שלו באירופה ואנו בטוחים שהם יבינו זאת גם הפעם. 

שמואל פרנקל. במנהלת הליגה לא מתרגשים (חגי ניזרי)
שמואל פרנקל. במנהלת הליגה לא מתרגשים (חגי ניזרי)
 

המיסוי על זרים באירופה נמוך משמעותית מאשר בישראל, וביטול הטבות המס הקיימות יגרום לספורטאים זרים ברמה גבוהה להימנע מלהגיע לישראל, כאשר המצב הבטחוני גם כך גורם לזרים רבים להדיר רגליהם מישראל. עונת הכדורסל האחרונה היתה ברמה גבוהה מאוד גם בזכות הזרים, דבר שהשפיע על הישראלים שעלו ברמתם והראייה לכך היא הצלחת הנבחרות הישראליות, הבוגרת והעתודה, בקיץ האחרון".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה