מסתבר כי המשבר סביב מימון האבטחה במשחקי קבוצות הליגות הנמוכות כרוך בגידול ההוצאות לעומת העבר. לאחר שבשנים האחרונות ההוצאות עמדו על כ-8 מיליון שקלים בבמוצע, כיום הן נעות סביב ה-11 מיליון שקלים בבמוצע.

ועדת לובצקי הקצתה לאבטחה 5.5 מיליון שקל בלבד, ועם אמות מידה שאי אפשר לקיים, שלקבוצות חייבות להיות קבוצת נוער וילידים, דבר שאין לרוב הקבוצות בליגה ג', וכן שהקבוצה חייבת להיות קיימת למעלה משנתיים.

מתברר שבהתאחדות לכדורגל התריעו לא מכבר, הן למשטרה והן למשרד הספורט, כי ההוצאה על האבטחה בליגות הנמוכות גדלה בכ-3 מיליון שקלים. החשד שהיה הוא שהקבוצות מנפחות פשוט את מספר הסדרנים. באותם קבוצות האחראי על האבטחה הוא גם בעל חברת האבטחה, והוא פשוט דואג לפרנסה לבני המשפחה.

מה שקורה בפועל הוא שהשוטרים יצאו מן המגרשים, ובליגות הנמוכות יש מאבטחים של חברות אבטחה, וההוצאה הזו גדלה באורח פלא.

מי שמאשר את תכניות האבטחה לקבוצות היא משטרת ישראל, כל תכנית של משחק זוכה לחותמת של המשטרה כאשר להתאחדות לכדורגל אין כל שליטה על כך.

מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר, פנה בעניין במכתב לתת ניצב אמיתי לוי, ראש חטיבת האבטחה במשטרת ישראל. קמר התריע כי בהתאחדות עדים לעלייה משמעותית בעלויות האבטחה מכיוון שהיו מקרים שהדרישות היו בלתי סבירות, כאשר הכל יודעים שהדבר במימון מועצת ההימורים.

ההתאחדות ביקשה מהמשטרה בדיקה יותר קפדנית ופיקוח על אישור כמויות אנשי האבטחה במגרשים. בהתאחדות טוענים כי המשטרה עדיין לא נתנה לה תשובה לפנייה שלה בסוגיה זו.

סדרנים. יש חשד כי בני משפחה של בעל החברה עובדים שם (רועי גלדסטון)
סדרנים. יש חשד כי בני משפחה של בעל החברה עובדים שם (רועי גלדסטון)
 

מנגד, גם מציינים בהתאחדות לכדורגל כי לא יכול להיות שיקצצו את תקציב האבטחה לסך של כ-5.5 מיליון שקל, כאשר בממוצע הוא עמד בשנים האחרונות על כ-8 מיליון שקל. בהתאחדות מודעים לכך שהתקציב הזה לא יכול להגיע לסך של 11 מיליון שקל, בגלל הגדלה בעלויות האבטחה.

במשרד הספורט אמרו כי אמות המידה של ועדת לובצקי לגבי מימון האבטחה יכנסו לתוקף בהדרגה וכפוף לתכנית פרחי הספורט שתגרום להקמת קבוצות ילדים ונוער.

כמו כן, הבטיחו במשרד הספורט שידאגו לתפור את הסוגייה הזו לפי שעה כדי שהמשחקים ימשכו להתקיים כסדרם.

היום התקיימה שיחה בעניין בין מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, רותם קמר לבין מאיר ברדוגו, ראש מטה שרת הספורט לימור לבנת.

לימור לבנת. במשרדה הבטיחו לטפל בנושא (משה חרמון)
לימור לבנת. במשרדה הבטיחו לטפל בנושא (משה חרמון)
 

הסוגייה הזו אמורה לדון מחר בישיבת דירקטוריון מועצת ההימורים שאמורה לאשר את עקרונות ועדת לובצקי על החלוקה מחדש של כספי הטוטו לספורט הישראלי.

אך יחד עם זאת, בטוטו אמרו שאין להם כוונה לשלם יותר מ-5.5 מיליון שקל על האבטחה, ואם העלות תהיה יותר, שהמשטרה תממן אותה. בטוטו גם מציינים את העלות הגדולה שפתאום גדלה סביב האבטוח בליגות הנמוכות.

חבר הכנסת, עיסאווי פריג', פנה במכתב לשרת הספורט, לימור לבנת, על מנת שתטפל בנושא: "מדובר בקבוצות דלות אמצעים שללא הסיוע של הטוטו לא יוכלו לממן את הוצאות האבטחה, שבלעדיה לא ניתן יהיה להבטיח את ביטחון הצופים והשחקנים. החלטת הטוטו להפסיק את מימון הוצאות האבטחה במהלך העונה, כמוה כמכת מוות לכדורגל בפריפריה. לא משנים את כללי המשחק באמצע עונה, וזה בדיוק מה שהטוטו עושה".

עיסוואי פריג´. פנה במכתב ללימור לבנת  (חגי ניזרי)
עיסוואי פריג´. פנה במכתב ללימור לבנת (חגי ניזרי)
 

"באין מקור תקציבי אחר, יאלצו הקבוצות להכריע בין ביטחון שחקניהן ואוהדיהן לבין קיום המשחקים, הכרעה שעלולה להביא להפסקת פעילותן של ליגות הנוער והליגות הנמוכות. אני קורא לך להתערב באופן מיידי ולהורות לטוטו להמשיך לשאת במימון אבטחת המגרשים, על מנת שניתן יהיה להבטיח את קיומם כסדרם של המשחקים", הוסיף פריג'.

"באם יש לטוטו טענות לגבי אופן השימוש בכסף על ידי קבוצות כאלו או אחרות, ראוי שיפעלו בכדי לבדוק את הנושא, אבל אסור שוויכוח כספי עם קבוצות יביא להרס הכדורגל בישראל", סיים פריג' את מכתבו.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה