הקהל הרועש והחם ביותר במונדיאל הזה הוא הקהל שבא ממדינות ערב. קהל ששם את כל המחלוקות בצד והתאחד במונדיאל. ברחובות קטאר אפשר להבחין מידי פעם באוהדים ממדינות מוסלמיות שמצטלמים זה עם זה. זה די שכיח לראות אוהד מרוקאי ואוהד סעודי נפגשים עם דגלי המדינות שלהם לתמונה משותפת, כאשר לפתע מגיח גם אוהד מצרי שלא הכירו והנבחרת שלו לא משחקת במונדיאל הזה, אך הוא מוציא את דגל מצרים ומצטרף אליהם לתמונה משותפת למזכרת. תמונה שמסמלת אחדות בעולם הערבי.

אין ספק, המונדיאל בקטאר שייך קודם כל למדינות ערב, שכבשו את היציעים עם תצוגות עידוד מחרישות אוזניים. אלא שבשקט בשקט, במה מתפנה לטובת הנבחרות המערביות מאמריקה ומאירופה. האם המונדיאל הראשון שנערך במדינה ערבית יסתיים ללא אף נציגה מוסלמית בשלב שמינית הגמר?

בקטאר תולים תקוות במרוקו שתופיע הערב (חמישי) מול קנדה למשחק מכריע בבית 6. כרגע המרוקאים במקום השני עם ארבע נקודות במאזן והם יפגשו את היריבה הכי חלשה בבית, כאשר במקביל ישחקו ביניהן בלגיה שמובילה עם ארבע נקודות וקרואטיה השלישית שצברה עד כה שלוש נקודות. אם מרוקו תנצח, היא תהיה בשמינית הגמר.

שחקני נבחרת מרוקו חוגגים (רויטרס)שחקני נבחרת מרוקו חוגגים (רויטרס)

התרחיש הז דווקא די אפשרי בין היתר, משום שמרוקו ניצחה את בלגיה 0:2 בהפתעה גדולה, אבל היא צריכה עוד ניצחון להמשך. האווירה הביתית שסיפקו האוהדים של הנבחרות מהמדינות המוסלמיות הולידה רגעים גדולים עבורן, ערב הסעודית ניצחה את ארגנטינה עם מהפך 1:2, טוניסיה ניצחה את צרפת 0:1, ואפילו איראן הצליחה לגבור 0:2 על וויילס - אלא שאלו היו ניצחונות חד פעמיים ולא יותר מזה. אף אחת מהן לא ניצחה יותר מפעם אחת בשלב הבתים ומרוקו חייבת לעשות זאת.

אלא שבמונדיאל, הרצון לבלוט ולנצח את כולן לא תמיד מסתדר עם המציאות. ארבע נציגות ממדינות ערב הופיעו בטורניר הזה פלוס נבחרת איראן שמייצגת מדינה עם שלטון איסלאמי. קטאר הייתה בהופעה רעה וסיימה ללא נקודות, טוניסיה מעולם לא עברה את שלב הבתים וכך גם הפעם ואיראן, ערב הסעודית סיימה אחרונה בבית עם פולין וארגנטינה - וכעת כל העיניים נשואות למרוקו.

מאז 2002 לא הייתה נציגה למדינה מוסלמית בשלב הזה. לפניה הופיעה ערב הסעודית בשמינית בגמר של 1994 בפעם היחידה בתולדותיה. גם מרוקו הגיעה רק פעם אחת לשמינית הגמר בשנת 1986, אך מאז לא עברה שוב את שלב הבתים. ב-2018 לא הייתה אף נציגה, ב-2014 לא הייתה, ב-2010 לא הייתה וגם ב-2006. האם אחרי ארבעה מונדיאלים רצופים תהיה שוב נציגה לעולם הערבי?

אוהדי טוניסיה מאוכזבים (רויטרס)אוהדי טוניסיה מאוכזבים (רויטרס)

נבחרת מרוקו אומנם קיבלה בית עם הגרלה קשה על הנייר, הרי שיש בו את קרואטיה שסיימה בגביע העולם האחרון במקום השני ואת בלגיה שסיימה במקום השלישי. אלא שאריות האטלס מסוגלים לעשות היסטוריה, רק אם הם לא ימעדו. ניצחון והם יעלו לשלב הנוקאאוט.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה