המחזור ה-12, שפותח את הסיבוב השני בליגת ווינר סל, יימשך הערב (שני) עם ארבעה משחקים נוספים. עירוני נס ציונה תפגוש את בני הרצליה, מכבי ראשון לציון תחכה למכבי חיפה, מכבי אשדוד/באר טוביה מול הפועל גלבוע/גליל ובמשחק המרכזי: מכבי תל אביב תארח את הפועל אילת.
עירוני נס ציונה (8:3) – בני הרצליה (9:2), 18:55
הקבוצה מלב המושבה עומדת על מאזן בית מושלם מול בני הרצליה בליגה הבכירה עם ארבעה ניצחונות מארבעה משחקים. עד היום במסגרת הליגה הבכירה המאזן עומד לטובת הכתומים עם 4:6. המארחת תחפש להתאושש אחרי ההפסד 85:69 להפועל אילת. מנגד, האורחת תחפש גם כן נקודות אחרי הפסד הליגה 95:87 למכבי אשדוד/באר טוביה.
המותחן בחולון מסתיים בניצחון של המארחתמכבי ראשל"צ (6:5) – מכבי חיפה (7:4), 19:00
המאזן עד היום במסגרת הליגה עומד על 21:28 למכבי חיפה. במחזור הקודם הכתומים הפסידו 88:83 להפועל גלבוע/גליל. מנגד, הירוקים מהכרמל הפסידו 84:79 להפועל ירושלים. ניצן חנוכי ימשיך להיעדר משורות ראשל"צ, עודד ברנדווין ישוב לסגל. דרו קרופורד בספק להתמודדות.
שחקן מכבי ראשל”צ, מארק טולפסן, אמר: “חיפה קבוצה שונה וחזקה מזו שניצחנו בסיבוב הקודם. אבל כמו שהוכחנו בשבוע שעבר, גם בסגל חסר מאוד נלחמנו עד הסוף. אני בטוח שחזרתו של עודד תוסיף לנו ותעזור להביא את הניצחון”.
טולפסן: "חיפה קבוצה שונה ממה שפגשנו" (נעם מורנו)מכבי אשדוד/באר טוביה (7:4) – הפועל גלבוע/גליל (4:7), 20:10
מכבי אשדוד עומדת על רצף של חמישה ניצחונות בית מול גלבוע/גליל בהפרש מצטבר של 64 נקודות, כולל 76:99 ו-63:87 מרשימים בשני המשחקים האחרונים. הקבוצה מהגליל עומדת על רצף של ארבעה ניצחונות. בן אלטיט, שהגיע במחזור שעבר ל-500 נקודות בליגת ווינר סל, יפגוש את קבוצתו אשתקד. הדרומיים לא רשמו את דייויד לורי.
מכבי ת"א (2:9) – הפועל אילת (6:5), 21:05
עד היום במסגרת הליגה לצהובים מתל אביב יש יתרון במשחקים מול הקבוצה הדרומית עם מאזן של 6:25. החבורה של נבן ספאחיה סיימה את הסיבוב הראשון בליגה עם מאזן חוץ מושלם (0:7), אבל בבית עומדת כרגע על מאזן 2:2 בלבד. הדרומיים עומדים על רצף של שלושה ניצחונות ליגה, אחרי שפתחו את העונה במאזן 6:2 בלבד. מכבי ת"א לא רשמה את דשון תומאס ונוריס קול הפצועים.
מאמן מכבי תל אביב נבן ספאחיה: “עד עתה לא דיברנו על שחקנים חדשים לחזק את הקבוצה, אנחנו רק מתמקדים בלהשתפר. יש לנו הרבה עליות וירידות, וזה מובן גם כי יש לנו המון משחקים ברמות משתנות. אני אף פעם לא מאושר ב-100 אחוז, אבל היה לנו משחק מאוד אינטנסיבי מול ריאל מדריד שהצריך רוטציה רחבה. אבל גם ראיתי דברים טובים במשחק נגד ריאל”.
נבן ספאחיה על הקווים (איתי כהן)“יש לנו משחק נגד אילת שהוא חשוב מאוד”, הוסיף ספאחיה. “ייתכן שהסגל ישתנה במשחק מול באמברג. אבל כעת אנחנו מתמקדים רק באילת. לגבי דשון תומאס, נהיה חכמים יותר ביום שני או שלישי לגבי מועד החזרה שלו, אבל נוריס קול ייעדר בוודאות בשבועיים-שלושה הקרובים”.
המשחק מול אילת: “הם החליפו מאמן, הם משחקים טוב כעת, הם גם החליפו מספר שחקנים. אבל לא משנה אם זה בבית או בחוץ, אנחנו צריכים לבוא ולעשות את העבודה שלנו”.